Reklama

Reklama

Vinaři

(seriál)
  • Slovensko Vinári
TV spot 2
Česko, (2014–2015), 31 h 5 min (Minutáž: 53–67 min)

Hrají:

Václav Postránecký, Tereza Kostková, Hynek Čermák, Miroslav Táborský, Tomáš Matonoha, Lucie Benešová, Jitka Smutná, Pavel Liška, Oldřich Navrátil (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Kateřina Hýsková přijíždí z Prahy se svými dvěma dospělými dětmi navštívit rodiče do malebné jihomoravské vesnice Křetice, kde její otec vinař právě .slaví narozeniny. Kateřina je emancipovaná rozvedená manažerka, má poněkud rozjíveného syna Buddyho, který by se nejradši jen poflakoval, a sportovně založenou dceru Petru, která sní o dráze profesionální basketbalistky. Jenže zatím ani jeden z nich netuší, že se vlivem různých okolností jejich pobyt v Křeticích značně protáhne...

Vážený křetický občan Bedřich Pavlíček slaví pětašedesáté narozeniny. Jeho narozeniny jsou v Křeticích stejně významnou událostí jako třeba Vánoce – ale oproti Vánocům můžou všichni pít jeho víno zadarmo, takže je to ještě lepší. Jediný, kdo si nepřeje, aby ho Pavlíček hostil, je velkovinař Vlček. Chtěl by se s ním konečně usmířit, a tak mu chce oslavu udělat po svém. Jenže organizaci narozenin drží pevně v rukou Stázi Pavlíčková, takže to nebude mít jednoduché. Popřát Bedřichovi chce i jeho dcera Kateřina, která přijíždí i se svými skoro dospělými dětmi Buddym a Petrou. Těm návštěva „Asie", jak říká Moravě Pražák Buddy, moc nevoní. Ale to je nakonec všechno jedno, protože v hlavní roli se stejně ocitne jedno mrtvé prase... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (328)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Není třeba vidět další díly. Ledaže by se scénáře chopil někdo jiný a vymyslel způsob, jak ze seriálu odstranit všechny jeho postavy, kterými Křetice zamořili ti tři ptáci, kteří o Moravě vědí jen to, co se dozvěděli z Bobulí. Tak ubohá a primitivní schémata v jednom pořadu... . Nemách chuť ani dál nadávat. Je to nehorázná sračka. Lidi nedívejte se na to, nepodporujte "tvůrce" v doměnce, že český divák sežere všechno, co mu televize předhodí. ***********No, po prvním díle jsem to vcelku neobjektivně sepsul, ale z nudy převeliké jsme se podívali i na díl druhý a odpad si Vinaři nezaslouží. Dokonce jsem se místy vcelku bavil. Takže po druhém díle lehká korekce z odpad! na jednu a půl hvězdy. ()

Kosmik 1 odpad!

všechny recenze uživatele

Prznění jihomoravského nářečí je tu znatelné od samého počátku. To se totiž tvůrci rozhodli vytvořit nějakú novú řeč v domnění, že se tak na Moravě skutečně mluví. Tož to máte tak, když si pepíci začnú hrát na Moraváky. Dále pak vytvářajú dojem, že se tu furt jen chlašče víno a lidi sú furt ožralí. Už jsem viděl hodně, koňa blút, hada scát, žábu mlátit pěstí do skály, ale na Moravě se vínem rozhodně nepřipíjá. :D No a pak by se údajně mělo jednat o komedii, ale já su z toho spíš na nervy a ani jednou jsem se nezasmál. Ano vlastně zasmál, hlúposti celé této taškařice. Ach, kam to kurňa zase spěje. Co takhle vyzkúšat příště zprznit ten váš Josefov (pro méně chápavé Josefov = Praha :D). Tak nádherný kraj jako je Pálava si tohle nezaslouží. 0% ()

Reklama

jh666 

všechny recenze uživatele

Na Vinaře jsem se, jelikož se mi líbily ona díly Bobulí, docela těšil. Bohužel přišlo zklamání. Asi nejlepší na seriálu je prostředí, ale to pilot nezachránilo, jelikož děj byl o ničem. Jediné, co mě pobavilo, byla dvojice policajtů. Všechno navíc sráží pseudomoravština, která trhá uši. Dám seriálu ještě šanci, ale po pilotu 40 %. Edit Na konec hodnocení trochu zvedám. Pár dílů se povedlo a opravdu jsem se u nich zasmál. 55 % ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dojmy z prvního dílu: Široká plejáda dobrých herců, kteří dostanou většího prostoru nejspíš až v nějaké epizodě. Snaha o moravsko-vinařský humor tu je, ale nějak vyznivá nedotaženě a do prázdna a vtipu "Bobulí", kterým se snaží i obsazením přiblížit a nalákat diváky na něco `známého`, jaksi nedosahuje. Škoda, potenciál tu je. Ono natočit vtipnou komedii, která opravdu pobaví je uměni. edit: I po třináctém díle tomu chybí ta správná šťáva, kterou bych si představoval, že by mít mohla. I děj v podstatě zamrzl jen na epizodních historkách. Alespoň, že jsou to pěkné lokace, což je největší deviza proti ateliérovým seriálům. I přes ty výtky mne to baví sledovat (i jako záminka dát si lahvinku např. Pálavy) a v každém díle se pár humorných perliček najde... * lepší dvě hvězdy edit: viděna komplet první série 2.série (2015): první díly druhé série se zdají být v dosti podobné úrovni, určitě ne lepší... Po 11 dílech druhé série musím říci, že tu dvojku pěkně zvojtili a díl od dílu je to větší ztráta času. Především pro "komické" figurky, které už vtipné nejsou a už mi lezou krkem... ()

M.Niccals 

všechny recenze uživatele

neberte mě špatně, mám Prahu rád stejně jako všechny ostatní kouty ČR a řevnivost mezi Moravou a Prahou mi přijde srandovní. ale dívat se, jak Pražáci neumí hrát Moraváky, to opravdu nemám zapotřebí. při jejich letmých a velmi směšných pokusech o dialekt, krvácím z uší. pusťte si radši Galuškovo Slovácko sa nesúdí, ze kterého vtip a temperament stříká proudem a ne tuhle sterilní nic neříkající pitominu, která se vlastně kromě moravských reálií nijak nevymyká současné ubohé české seriálové tvorbě. ()

Galerie (261)

Zajímavosti (23)

  • V seriálu si kněz Tomica (Pavel Liška) zapisuje hříchy, avšak ve skutečnosti si kněz zásadně nic zapisovat nesmí. (M.B)
  • Druhá řada seriálu se natáčela především zde: Líšná, Strdín - hospoda, kostel, náves, Pyšely - fara, kam se Tomica (Pavel Liška) s ostatními nastěhoval, Jeviněves - vinařství a vinohrad. (T-enter)
  • První epizodu v premiérovém vysílání sledovalo 1 959 000 diváků starších 15 let, což vyšlo na 44,2% podíl na sledovanosti, díky čemuž se stali Vinaři nejsledovanějším seriálem televize Prima od roku 2005. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama