Reklama

Reklama

Vinaři

(seriál)
  • Slovensko Vinári
TV spot 1
Česko, (2014–2015), 31 h 5 min (Minutáž: 53–67 min)

Hrají:

Václav Postránecký, Tereza Kostková, Hynek Čermák, Miroslav Táborský, Tomáš Matonoha, Lucie Benešová, Jitka Smutná, Pavel Liška, Oldřich Navrátil (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Kateřina Hýsková přijíždí z Prahy se svými dvěma dospělými dětmi navštívit rodiče do malebné jihomoravské vesnice Křetice, kde její otec vinař právě .slaví narozeniny. Kateřina je emancipovaná rozvedená manažerka, má poněkud rozjíveného syna Buddyho, který by se nejradši jen poflakoval, a sportovně založenou dceru Petru, která sní o dráze profesionální basketbalistky. Jenže zatím ani jeden z nich netuší, že se vlivem různých okolností jejich pobyt v Křeticích značně protáhne...

Vážený křetický občan Bedřich Pavlíček slaví pětašedesáté narozeniny. Jeho narozeniny jsou v Křeticích stejně významnou událostí jako třeba Vánoce – ale oproti Vánocům můžou všichni pít jeho víno zadarmo, takže je to ještě lepší. Jediný, kdo si nepřeje, aby ho Pavlíček hostil, je velkovinař Vlček. Chtěl by se s ním konečně usmířit, a tak mu chce oslavu udělat po svém. Jenže organizaci narozenin drží pevně v rukou Stázi Pavlíčková, takže to nebude mít jednoduché. Popřát Bedřichovi chce i jeho dcera Kateřina, která přijíždí i se svými skoro dospělými dětmi Buddym a Petrou. Těm návštěva „Asie", jak říká Moravě Pražák Buddy, moc nevoní. Ale to je nakonec všechno jedno, protože v hlavní roli se stejně ocitne jedno mrtvé prase... (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Likan7 k tomuto seriálu (3)

Vinaři (2014) 

Průměrná česká podívaná, která má ale v první sérii prostředí krásné Moravy, několik fajn herců a takovou tu fajn atmosféru. Trochu se mi nelíbila rozkouskovanost jednotlivých dílů, protože vlastně každá hlavní i vedlejší postava dostala, když ne celý díl, tak minimálně hlavní roli. Proto je jednička hodnocením epizod tak nevyvážená, někteří jsou prostě zábavnější a lepší. Dvojce zase trvalo sžití s novými postavami a novým prostředím. Na české poměry celkem sympatický seriál, který sice není bůh ví jak dobrý, někdy vás unudí, ale často se na něj zadíváte ani nebudete vědět proč. ()

Série 1 (2014) (S01) 

Příjemná letní oddychovka, které se povedlo naladit na příjemnou atmosféru. Je otázka jak moc se to podobá Moravě a vinicím, ale až na pár horších dílů, je to fajn. Některé postavy jsou lepší, jiné horší a méně zábavné, proto občas horší hodnocení. Každá postava totiž dostane svou hlavní roli. ()

Série 2 (2015) (S02) 

Dvojka nedosahuje kvalit občas sice průměrné, ale ve všech ohledech sympatické jedničky. Nové postavy překáží a ze starých se postupem dvojky staly nevtipné karikatury. Expedicí na Říp se ale jakoby něco zlomilo a postavy se začaly míchat. Dvojka ke konci získávala body, které trochu napravily příšernou první poloviny série. ()

Reklama

Reklama