Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 4

Recenze (869)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pirates of the Caribbean in a galaxy far, far away.. Generické dojení slavné značky, u kterého je důležité, že z toho Lucasova cecíku něco teče a není ani tak podstatné co. Chewieho kňučení, Millennium Falcon a Williamsovy tóny chvílemi vytrhnou z letargie, ale není tam ani jedna scéna, co by se mi po pár minutách nevykouřila z hlavy. Harrelsonův vzácný dar bavit byl zašlapán do bláta Mimbanu, krotitelka digitálních draků prodává své neherectví a kožený Ehrenreich je jen trapná verze Star-Lorda. Možná jsem stará konzerva, ale u Star Wars ságy vždycky fungovala ta polarizace na dobro a zlo. Tady zlo neexistuje a dobro je bez šťávy.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Disney ze světa Hvězdných válek mačká první poslední. V případě tohoto filmu akce začne dřív, než se vůbec nadějeme. Herecky to taky ujde, efekty nemají chybu...no, na co si vlastně chci stěžovat. Snad akorát na to, že film je jak bez života. Příběhově je mi úplně jedno jakým směrem se bude vinout, protože stejně vím, jak to s Han Solem nakonec dopadlo. Kdyby nebylo obsazení, které Disney vždycky zachrání od průseru, asi bych film ani nedokoukal. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Solo by mnohem lépe fungoval jako seriál. Nenarážím na to že se podobá Firefly, to je fajn bonus, ale nic zásadního. Ale jde o to že tenhle spin-off v podstatě vůbec nemá hlavní příběh. Vůbec žádný. Kasdan si vzal za úkol seznámit Hana, Žvejka, Falcon a Landa - a v tomhle boduje kvalitně, jinak je to nicméně epizodická směska pár samostatně stojících misí, která v rámci celku vůbec nijak negraduje, a v úvodu nastíněnou premisu (Han a jeho buchta) vůbec nijak neřeší. A Ehrenreich jako Han je překvapivě docela fajn, zato Emilia Clarke dokazuje že je fakt mizerná herečka, ta by měla už provždy zůstat u draků a full frontal nudity. 8/10 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ten herec ho zahrál fakt dobře a bavil mě. Jinak mi to ale přišlo jaksi nedomrdlé. Bitevní scény vypadaly jak z první světový a do SW se mi to vůbec nehodilo. Vlastně mi bylo celkem jedno, co se tam děje a některé zvraty byly vyloženě blbé. Např. celej film je honí a sabotuje hrozivej a dle vzhledu opravdu zlej bojovník, díky kterému jim při heistu umřel pilot. Ale jakmile si sundá helmu a zjistí se, že je to vlastně mírumilovně vypadající osmnáctiletá zrzka, tak je všechno v pohodě a hned se kámošej. Jako wtf? Nebyl to špatný film, ale působil na mě jako splněná povinnost, a ne jako produkt tvůrčího zápalu. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Škoda. Na rozdíl od jiných Star Wars spin-offů má tenhle fajn chemii mezi hlavními postavami, za což zřejmě vděčíme Howardovi, jelikož že tohle je jeho velká devíza víme už mnoho let. Naposledy připomenuto pár let zpět v Rush, kdy na tom postavil v podstatě celý film. Podobně se o to snaží v Solovi, kde mu ovšem pomáhají velkolepé fikční světy a všechny Star Wars propriety, na které si jen dokážete vzpomenout. Chybí snad už jen Death Star a světelné meče. Proto je s podivem, kam se ve druhé polovině podějou koule celého filmu a scénáristy především. Všechno mělo končit v padesáté minutě přepadením vlaku a příslušnou interakcí postav. Vše co je potom, je jakoby jiný film, který pozvolna spěje do přečůrávacího finále, které všechno jen ne baví. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (51)

  • Inspirací pro explozi coaxia na planetě Vandor byl záběr podvodní exploze natáčený frekvencí 120 000 snímků za vteřinu. (Baltazzar)

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama