Reklama

Reklama

Taboo

(seriál)
Trailer 1
Drama / Thriller / Mysteriózní
Velká Británie, 2017, 7 h 55 min (Minutáž: 55–60 min)

Epizody(8)

Temně surreálná minisérie TABOO, odehrávající se v roce 1814, sleduje dobrodruha Jamese Keziaha Delaneyho (Tom Hardy) – muže, který byl na konci světa a zpět se vrací nezvratně změněn. Dlouho se věřilo, že je mrtvý, nyní přijíždí domů do Londýna, aby převzal to, co zbylo z otcova podnikatelského impéria a přebudoval svůj život. Dědictví po otci je však pohár plný jedu, James si musí dokázat poradit s čím dál tím více spletitými okolnostmi a nepřáteli číhajícími za každým temným rohem, aby se vyhnul rozsudku smrti. Ve víru intrik, vraždy a zrady se mysteriózní rodinné drama rozvíjí v žhnoucí příběh lásky a proradnosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze (319)

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Hardy prostě exceluje, přičemž ani herci ve vedlejších rolích nejsou vůbec špatní. Bohužel se témata v seriálu točí pořád dokola, což je někdy až nebetyčně nudné. Avšak summa sumárum se jedná o velice svěží novinku na seriálové scéně, přičemž nezbývá než doufat, že seriál se vyhne neustálému opakování zápletek a bude mít stoupající tendenci. 75% ()

regentor 

všechny recenze uživatele

Británie na počátku 19. století je stále impériem nad kterým nezapadá slunce, začínají se však stahovat mraky.V Evropě ještě neskončila válka s Napoleon a za oceánem vypukl krvavý spor o území a vliv s vycházející mocností,s USA.Do toho všeho se vrací James Kezaih Delaney,ztvárněný Tomem Hardym, bývalý voják sloužící u Východoindické společností díky níž se z něj stal psanec a podivín.Vyrovnat rodinné záležitosti po smrti otce jako též oplatit léta strádání je cílem Delaneyho. Atmosféra ponurá i díky skvělým lokacím a vyobrazením reality Londýna jakož i venkova v těchto časech .Snímek není jen čistým dramatem muže který má své plány ale celý seriál prolíná i mystérium Nového světa. což je naděje pro psance i chudáky. Nic však není zadarmo .Umění rozehrát velkou hru kdy je potřeba postavit proti sobě tři velké hráče. Britskou korunu, Východoindickou společnost a Američany.Délka (8. dílů) se stopáži cca 50. minut se zdá být akorát, bohužel je tam až příliš mnoho hluchých míst kdy se Hardy pere s vlastními démony na úkor akčnosti, keré je tam pohříchu málo ač doba i okolnosti po tomto přímo volají.V posledním díle je akce právě až přespřílíš kdy se tvůrci rozhodli na poslední chvíli dohonit v příběhu i dramatičnosti co předtím zanedbali .Lepší průměr a koukatelný seriál určitě ano, ovšem nic převratného.Otevřený konec je samozřejmostí ,takže příště snad trochu s větším drajvem Tome . ()

Viper86-V1 

všechny recenze uživatele

Temne, syrove, bez jedine vylozene kladne postavy, s fascinujici dirty vypravou a atmosferou tak hustou, jakou jsem v serialu nevidel od House Of Cards. Tom Hardy je tady tak neskutecne charismatickej a ostrej, a to se teprve asi az v dalsi serii dozvime naplno, co vse skryva jeho cerna, pohanska duse divocha. I kdyz to objektivne chvilemi ztracelo tempo a zaverecna katarze nebyla az takova, v tomto pripade to prozite emoce vytahnou jako celek na temer absolutorium. ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Obchodní zájmy a rodinné tajemství, ponurá hypnotická atmosféra, skvělý komparz (taková xsichty najít dá práci). I Tom Hardy uvěřitelný, někdy možná až moc nesmrtelný. Říká si to o druhou řadu v Novém světě. ()

ervina 

všechny recenze uživatele

Pointa žádná sláva. Ale Hardy jako démonický drsňák s pohledem kobry, co skoro nikdy neodpoví na otázku, je skvělý. Tak uvidíme, jestli ještě uvidíme. ()

mark9th 

všechny recenze uživatele

Síce len štyri, ale silné 4 hviezdy. Nie preto, že by seriál postrádal na kvalite, jednoducho preto, lebo si myslím, že sa ešte tak celkom neukázala sila tohto projektu a je dosť možné, že pri druhej sérii, ktorá je už mimochodom potvrdená (možno aj tretia) budeme svedkami niečoho väčšieho. A vtedy nastane čas dať plný počet. Ako povedal James ...''Ja určujem, čo sa stane a kedy sa to stane''. ()

pmusic 

všechny recenze uživatele

Kdyby tohle pouštěli dětem ve školách, určitě by je ty dějiny najednou zajímaly.. :) Mně to sedlo perfektně, tajemný a málomluvný Hardy, špinavá atmosféra, co se dá krájet, prostředí plný bahna (nejen na zemi, ale i v tehdejší společnosti), intriky, kam se podíváš, dokonalý průřez tehdejších společenských vrstev s náhledem na jejich neduhy, dějové zvraty a hajzlíci všech druhů, od Východoindické společnosti přes šlapky až po samotného regenta, jehož make-up byl extra hnusácky působivý.. honem rychle druhou sérii, prosím! ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Jsem povznesen tímto seriálem. Hardy mě nezklamal. Jen si myslím, že mohl dostat ještě více prostoru. Příběh je to luxusní. Mohl by být zasezen i do dnešní doby. Překvapilo mě, že tam nebyli žádné sexuální scény, myslím jako nahota. ()

Hanz924 

všechny recenze uživatele

Nechápu to hodnocení. Celý seriál má nepochopitelný děj, herci naprosto nesympatičtí, poslední 3 díly dokoukané jen z povinnosti. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taboo stojí a padá na dvoch veciach: atmosféra ikonického špinavého Viktorianského Anglicka a ponurý Tom Hardy. V prípade, že táto kombinácia na diváka nezapôsobí, výsledný dojem môže byť dosť rozporuplný a celý seriál pôsobiť priemerným dojmom. Mal som šťastie, že osobne mi táto kombinácia perfektne sadla a až na jednu či dve nudnejšie epizódy som si seriál ako celok užil. Prechytralosť hlavného protagonistu pôsobí síce miestami trochu prehnane, každopádne sa mi idea chlapíka balansujúceho na hrane medzi dvoma znepriatelenými štátmi a nadnárodnou spoločnosťou nadmieru páčila. Druhú sériu si rozhodne nenechám újsť... "I have a use for you." ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, chtěl bych dát víc, v jednotlivostech je to boží. Ale je to strašně natahované, překombinované, a po závěrečném masakru vlastně celkově zklamání. ()

Jerris008 

všechny recenze uživatele

Taboo je špinavé, temné, ale vizuálně úchvatné drama odehrávající se v 19. století. Toma Hardyho zbožňuji, viděla jsem ho hrát dobráka, psychopata, agenta, masového vraha, vědce, násilníka, v Noční jízdě utáhl celý film a přesto jsem ho v roli Jamese nepoznávala, ale o to znamenitěji na mě jeho výkon působil. Mělo to své slabé chvilky a ano, šlo by to o nějaké pasáže zkrátit nebo je nahradit více vysvětlujícími stopážemi o Jamesově matce, ale třeba si to Tom schoval do další řady, která ještě nevyšla i přesto, že je to již 5 let od řady první. No já si každopádně případné pokračování nenechám ujít. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Hlavní předností je tu každopádně hutně temná, historická atmosféra a pro mě Hardy. První díly super a i když pak občas natahovaný a nepříliš progresivní, určitě po celou dobu zajímavej a v permanentním očekávání a napětí udržující seriál. 82%. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy si ide vo svojich koľajach a hrá presne to, na čo sme u neho zvyknutý a svojou drsnou charizmou mlčanlivého pološialenca vie na seba strhnúť pozornosť, no seriál ako celok....niečo tomu chýba. Hardy to celé sám neutiahne. Hlavná postava hrá náročnú hru, plnú najvyšších stávok, no diváka to i tak až tak nevtiahne do deja. Prvé tri časti sú slabšie, našťastie potom sa to celkom rozbehne, no i tak napätie, úklady a mysteriózne prvky ako keby išli na polovičný výkon. Je to celé také studené, presne ako Londýn začiatkom 19. storočia. Medzi tromi a štyrmi hviezdičkami, no prikláňam sa k nižšiemu hodnoteniu. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Telenovela o maníkovi, co mu začalo patřit cosi důležitého a nechce, aby k tomu přišli různí (podle něj) zloduši. Děj neobsahuje vlastně nic, jen si tam zdlouhavě účastníci poměřují ptáky a kují pikle. Jedna dlouhá vleklá nuda. První díl moc nezaujal, druhý jsem už jen proklikal, třetí nedokoukal, 4., 5., 6, a 7. vynechal a pak se jen podíval na výsledek. 90% vaty a zdržovaček, zbytek nepříliš zajímavý s kapkou násilí. Na tuhle bezobsažnou báchorku by byl i jeden celovečerák moc. Natož 8 dílů. ⬇️ 11% ()

a0001 

všechny recenze uživatele

Absolútne nezáživné, nezaujimavé, ne-tajuplné a príšerne nudné. Všetci sa tvária a "snažia", ale spracovanie úplne chabé, jediná hviezda za témné prostredie a druhá za atmosféru. ()

Danthare 

všechny recenze uživatele

Zatím výborný Hardy a vše okolo. Jen mi zatím chybí víc náznaků a pointy proč. Proč to vše Mr. James Delaney? Pro peníze? To mi k Vám nesedí. Pro pomstu? Možná. Pro Vaši "zvrácenost"? Spíše. Uvidíme. Za mne prozatím 80%. ()

Související novinky

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

04.02.2023

Hvězdný Timothée Chalamet nedávno natočil reklamu o tom, jak všichni slavní a uznávaní herci pracují pro Apple. Nyní to technologický gigant s bezednými kapsami a vlastní streamovací službou Apple TV… (více)

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

01.02.2017

Když se řekne Serenity, řada si lidí si vybaví filmové zakončení seriálu Firefly. Od téhle klasiky ale uběhla řada let, takže si může "vyrovnanost" půjčit do názvu zbrusu nový projekt. O co přesně… (více)

Tom Hardy si zahraje válečného fotografa

Tom Hardy si zahraje válečného fotografa

24.06.2016

Ačkoliv Tom Hardy seká jednu velkou roli za druhou, teprve letos se dočkal první oscarové nominace. Na rozdíl od Leonarda DiCapria šel sice domů s prázdnou, i tak mu ale Revenant pomohl k dalšímu… (více)

Reklama

Reklama