Reklama

Reklama

Želvy Ninja 2

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (více)
Trailer 10

Želví nepřítel číslo jedna, krutý Asiat přezdívaný Trhač, právě zdrhnul z vězení, kde měl dost času na to, aby vymyslel plán, kterým by se zelenými mutanty srovnal skóre (právě oni se velkou měrou podíleli na jeho zabásnutí). Kvůli jeho realizaci se spojí se šíleným vědcem Baxterem Stockmanem, který vyvinul speciální mutagen schopný přeměnit člověka na zvíře. Prvními dvěma pokusnými králíky se stanou rabiáti Bebop a Rocksteady, dříve dva oškliví chlapi, teď ohavný kanec a nosorožec. Oba se samozřejmě okamžitě pustí po stopě želvích bratří, ačkoliv ti jim jdou naproti, protože: „Když může ta látka proměnit lidi ve zvířata, proč by nemohla zvířata proměnit v lidi?" Tahle otázka některé členy želvího společenstva poměrně silně vzrušuje. Brzy ale budou mít úplně jiné starosti, protože do zástupu výše uvedených nepřátel se záhy přidá zástupce velmi naštvané mimozemské civilizace, který si říká Krang. Navzdory svému legračnímu vzezření je to ukrutný prevít, takže zelení bratři budou nakonec rádi, když v boji proti zlu po jejich boku stanou osvědčená reportérka April O´Neillová a mladý rebel Casey Jones, který to s hokejkou a pukem umí jako Jarda Jágr s tím rozdílem, že Casey se netrefuje do branky, ale do lidí. Bude to bitva, jakou svět neviděl, snad během ní borcům v krunýři nevystydne pizza... (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 10

Recenze (340)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Jestli byly první Bayovy Želvy opravdu něčím zajímavé a působivé, tak to byly akční scény. Odpoutaná kamera snímající souboje v dlouhých, dynamických záběrech byla dostatečným ospravedlněním pro mnohdy kompletně animované scény a vnesla do akce přehlednost a pohybovou eleganci, jaká v současných hollywoodských blockbusterech není úplně obvyklá. Ve dvojce už se bohužel ničeho takového nedočkáme - Dave Green nejenže sáhl po dnes běžném a mnohými proklínaném shake 'n' cut stylu, ale také po výrazně jednoduší choreografii. I scéna s pádem letadla je hlavně triková exhibice a chybí ji důmyslná inscenace "sněžné" honičky z předchozího filmu. Zarazilo mě také to, že snímek se vůbec nenamáhá jakkoli představovat Kranga; ten se prostě objeví a všechny postavy se tváří, jako by mimozemšťany v robotických oblecích běžně potkávali na ulici a nepotřebovali kolem jejich původu nic vysvětlovat. Pokud se vám ale na na předchozích náctiletých zmutovaných nindža želvách líbil hlavně nigga humor a sexy pózy Megan Fox, pak si určitě užijete i dvojku. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Přijde mi to úplně srovnatelné s jedničkou, pár postav se zaslouží o několik dobrých hlášek, které jsou vážně vtipné, akce je tam také dost, napětí se tam chviličku objeví, ale jsem dost zklamaná zápornou postavou, proto mi to přišlo trochu hloupé, ale jinak stejně průměrné jako první díl. Další film se Želvy Ninja už by být vážně nemusel. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Jako každá správná megafranšíza nemají "Želvy ninja" pouze jednu podobu, ale naopak celou řadu variací, které konvenují různým cílovým skupinám. Ačkoli řada lidí má želváky asociované s dětskými televizními seriály, souběžně existují nejrůznější odnože na poli komiksů, které se tu přiklání k undergroundové rádoby drzosti i vyloženě dospělácké splatter varianty jako nabušený speciál "Bodycount". A pak tu jsou celovečerní filmové inkarnace "Želv ninja", které z nějakého důvodu jsou odsouzené ke tomu být vyšinutým bizarem. Trojici cringe-fest devadesátkových live-action celovčeráků v tomto směle sekundují nové bijáky z produkce Platinum Dunes. Vedle znepokojujícího CGI designu želv, který balancuje na hraně principů karikatury a tísnivého údolí zde nejvíce děsí nepochopitelné souznění étosem a estetikou majitele produkční společnosti, Michaela Baye. Dětinskost CGI/live action "Želv" tedy nevychází z cílení na nezletilé diváky, ale má podobu jalové dětinskosti nedospělých mužů středního věku, kteří žijí v iluzorní verzi reality utkané z lifestylových časopisů pro pány plných uniformních modelek a hraček pro velké kluky s naditými šrajtoflemi. Podobně jako stará live action trilogie představovala esenci toho nejtrapnějšího a nejcampovějšího z devadesátek (včetně Vanilla Ice), tak nové filmy přinášejí bizarní ukázku toho nejzběsilejšího a nejstupidnějšího ze současného mainstreamu. Příznačně při tom zdaleka nedosahují obžérskosti Bayových vlastních filmů ani jeho řemesné finesy, takže na rozdíl od bayovek nejsou podmanivé svou nesoudnou jurodivostí, ale jen marně pokoušejí kopírovat mistrovy povchní trademarky. Jak ale člověk sleduje tenhle mumraj překotných animovaných akčních sekvencí prokládaný polodetaily žurnálových tvářiček a vystajlovanými záběry na auťáky, neustále se na mysl vkrádá otázka, pro koho si tvůrci mysleli, že tohle točí. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ano každý komentář je ve svém duchu ve směs stejný buď se vám film líbí nebo ne, nebo jste šokován čí zklamán a podobná slova se neustále opakuji, bomba, dělo, neuvěřitelné, zklamání, šokován, překvapen, nuda, nic moc atd, ale jinak to asi nejde a já ve druhém pokračování dostal větší akčnější nářez a želvy se vrátily aby mě opět potěšily a vůbec nezklamaly. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Želvy Ninja 2 je pokračování filmu z roku 2014 který tehdy režíroval Jonathan Liebesman (Hněv titánů). Film se mi celkem líbil, řekl jsem , že by mi dvojka nevadila a šel jsem domů. Dvojku režíruje Dave Green (Earth to Echo). Dobré to jeale na jedničku to nemá. Jednička se sice až moc věnovala April o Neillové místo želv což je tady naštěstí naopak ale dá se říct, že tohle už je přeplácaný. Opravdu je tam asi šest hlavních záporáků (I s Trhačovou pomocníci Karai) a 8 hlavních kladných hrdinů. Zatím co jednička měla ode všeho trochu míň toho už je tady moc. Tyler Perry je tam vynikající (Po Zmizelé jeho nejlepší výkon). Nový Trhač......... Brian Tee je tam super ale na Trhače mi přijde mladý na tu roli. Dobrý je však Casey Jones který se v té akci neztrácí je takovej nad věcí a víc prostoru pro něj. Úplně nejšílenější věc na tomhle filmu je Krang. Ten se mi líbil ale zároveň jsem u těch jeho scén cítil tak divně a to by se mi asi stát nemělo. No už nevím co o tom mám říct takže prostě dobrý ale.... nevím jestli bych chtěl tu trojku. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (9)

  • Auto, ve kterém jezdí Casey Jones (Stephen Amell), je 2016 Dodge Challanger Hellcat. (Karn)
  • Když Michelangelo vyleze z kanálu na ulici, kde je zrovna průvod karnevalu, potká chlápka převlečeného za Bumblebeeho. Film tak odkazuje na Transformers (2007), které režíroval Michael Bay a který je zárověň producentem filmu Želvy Ninja 2. (Frantisek.Fu)
  • Cameo scénu, čoby roznášač pizze, si vo filme strihol tvorca Ninja korytnačiek Kevin Eastman. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama