Reklama

Reklama

Marco Polo

(seriál)
  • USA Marco Polo
Trailer 1
USA, (2014–2016), 18 h 27 min (Minutáž: 46–65 min)

Tvůrci:

John Fusco

Hrají:

Lorenzo Richelmy, Benedict Wong, Chin Han, Remy Hii, Rick Yune, Joan Chen, Olivia Cheng, Andrew Ng, Amr Waked, Darwin Shaw, Claudia Kim, Ludi Lin, Ron Yuan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Seriál Marco Polo je zasazen do světa chamtivosti, zrady, sexuálních intrik a rivality. Podle dobrodružství slavného cestovatele na dvoře Kublaj-chána. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (81)

MatoFILM 

všechny recenze uživatele

Ohromne výpravné, do detailov vizuálne prepracované, technicky bezchybné. To je ale všetko. Marco Polo mal v sebe ohromný potenciál výpravnej udalosti od Netflixu s neokukaným prostredím, zaujímavými postavami atď.. O to viac je škoda, že tento potenciál ostal nevyužitý. Postavy nezaujímavé, ploché. Príbeh zbytočne naťahovaný, sterilný a popravde dosť nudný a pre diváka nezaujímavý. Dialogické varenie už dávno prevarenej vody začne byť po pár epizódach otravné... Marco Polo sa chcel podobať Game of Thrones možno Vikingom, no ostal niekde na polceste... ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem trochu váhal, ale pak jsem tomuto seriálu přišel na chuť a vlastně se mi dost zalíbil! Především postavy byly vskutku dobře napsané, až tedy na Marca Pola, což je s podivem, když seriál nese jeho jméno. Podle mne byl Marco rozhodně tím nejslabším článkem celé série, každá jiná postava byla prostě zajímavější - Jingim (druhá série), Hundred Eyes, Byamba, Khutulum, Jia Sidao, Kaidu, Lotus atd. Líbily se mi zvraty a vůbec Asie, Hedvábná stezka a dobře promyšlené intriky hlavního protagonisty Kublajchana a opravdu vydařené bojové sekvence. Navíc penězi se nešetřilo a na exteriérech a kostýmech je to krásně vidět. O to smutnější je, že takto dobře se rozebíhající seriál skončil po druhé sezóně s absolutně otevřeným koncem. Je pravda, že první série si zrovna místo na výsluní nedobyla, ale určitě bych ji nezatracoval. Myslím, že by si Marco Polo zasloužil ještě jednu poslední sérii, aby dokončila, co scenáristé započali. Nezbývá než doufat, ale šance jsou cca nula... ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

S klidem se dá seriál přejmenovat na Kublaj Khan. Marco Polo objevil všechno možný, jen ne charisma, i ten nejposlednější mongol tu má větší osobnost, seriál se díky tomu nedostal do popředí a upadl do zapomnění, což při tak rozsáhlém budgetu, jaký měl, je smuténka. Seriál je trochu na styl Game of Thrones - intriky, sex a prapodivný kung-fu boj připomínají pohádkový Tygr a Drak. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Kdyby se to nejmenovalo Marco Polo, uvažoval bych možná o hvězdičce navíc. Marco Polo totiž nadiktoval vynikající cestopis a toto je dobrodružný příběh (navíc nepřesný, protože Polové se neusilovali Kublajchána sesadit - registruji názor, že historicky přesných je jen 20 % z obsahu, zbytek je fikce). Líbil se mi Benedict Wong jako Kublajchán, Joan Chen jako císařovna Chabi a Remy Hii jako jejich syn (tyto postavy ukázaly charakter i na konci druhé série), zbytek je herecky ok, ale nevyčnívá. Prostě ok, ale ne výborné. Třetí sérii neuvidíme, protože nebude (seriál vyrobil ztrátu 200 miliónů dolarů). ■ V druhé sérii jsem identifikoval slovenské lesy, což bylo docela zajímavé. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Parádní historický seriál o Marcu Polovi od Netflixu. Odehrává se ve 13. století a zaměřuje se na jeho život během služeb u dvora Kublajchána. Jako mladík za ním odputuje spolu se svým otcem z rodných Benátek. Po třech letech tam zůstává jako sluha a jeho otec se vrací domů. Musí se vše naučit. Bojovat, psát, střílet z luku, jezdit na koni, prostě všechno. Děj obsahuje spoustu intrik a tahanic o moc. Občas dochází i ke zradě. Taky je tam hodně pěkných čínských hereček. :) Některé scény jsou velmi odvážné. A ty bojové opravdu skvěle zpracované. Marco se časem začlení do tamní kultury a stane se chánovým věrným společníkem. Během děje proběhne pár velkých bitev. Hlavně ta poslední je perfektní. Připadal jsem si během ní jako při hraní Age of Empires 2. ;) Katapulty byly super. 2. série je opravdu úžasná. Spoiler: Chán je zrazen a snaží se obhájit si svou pozici. Přichází prostor pro spoustu intrik a těžkých rozhodnutí. ne všechny postavy se dožijí konce. Seiál byl bohužel ukončen... "Popiš mi mou zemi, Latine." ()

Galerie (424)

Zajímavosti (6)

  • Seriál sa od augusta 2015 natáčal aj na Slovensku, vo Vysokých Tatrách, Malej Fatre, Slovenskom raji a Súľovských skalách v Bytči. Ďalšia slovenská lokalita použitá v tretej časti druhej série je známy Tomášovský výhľad. (mh825)
  • Celkový rozpočet produkcie druhej série bol približne 60 miliónov eur, z čoho na Slovensku sa preinvestovali viac ako 2 milióny eur. (mh825)
  • Obě série vyrobily dohromady ztrátu 200 miliónů amerických dolarů. Proto Netflix 12. 12. 2016 oznámil, že se další pokračování ruší. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama