Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Recenze (675)

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Vubec nema cenu se bavit o technickych aspektech jako scenar, herecke vykony, production design, efekty apod. Vse je kvalitni a na urovni. O cem se ma cenu bavit? O tom, jak kdo ma rad kycovite, vyumelkovane a preslazene disneyovky. Ja si na ne vubec nepotrpim, takze za dva. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Takže již komerčně nejúspěšnější pohádka i muzikál všech dob? Kolikátá variace Krásky to již je? Nic originálního to tedy není, navíc ve filmu se nevyskytuje nic, co by se dalo výrazněji pochválit, snad jen Emmy hezký úsměv. Na rozdíl od Američanů máme tolik pěkných československých pohádek, kupříkladu vynikající Panna a netvor. Tahle americká verze je jen slabý a konvenční remake. 60 % ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Triky fain, Evans hodně fain...ale zbytek hodně nudný. Navíc to má těžce přes dvě hodiny a vlastně nic pořádného se tam nestane.Teda krom těch útrpných a nekončících písniček. Které navíc v dabované verzi získali na síle. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Režisér Condom se velmi snažil.Ale někdy méně znamená více.Nedá se upřít chytlavá hudba a nejlepší byla poslední scéna kde bylo jasně vidět jaký z toho udělali guláš ()

Kejt.lin 

všechny recenze uživatele

Emma je překrásná a tahá tenhle průměr výš. Víc jak 3 hvězdice, ale určitě né. Rada na závěr (tam kde jsem zklamala já a vy nemusíte): ať Vás ani nenapadne jít na to s dabingem! (jeden z nejhorších, co jsem viděla a slyšela). ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Nové Beauty and the Beast je velkolepé, možná někdy až přeplácané. Ale celkově to je vizuálně líbivé a já se do toho přece jen nechal po rozpačitém začátku vnést. Volba Emmy Watson bylo to nejlepší, co mohli tvůrci udělat, protože si v její roli nedokážu představit žádnou jinou herečku. Za mě jsou nejkouzelnější části vzájemná proměna a závěrečná titulky, u kterých jsem chvíli přemýšlel o 5*, ale za některé části dát nemohu (už jste někdy viděli herce v roli prince, který byl tak nehezký aby svou opravdovou podobu odhalil jen na pár minut?). Celkově se však jedná o velmi povedený rodinný snímek, za pomocí digitální technologie důstoný hraný remake a muzikáloví nadšenci budou určitě tleskat (třeba verbal). ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Krásné záběry, přestože vím, že je vše počítačově zpracované. Někdy byl film trošku zdlouhavý, ale i tak velmi krásný (a dojemný), když se nesnažil být ve finále vtipný. Dobře, moderně přepracovaná verze pohádky Walta Disneyho. ()

Danken 

všechny recenze uživatele

4/10 Strašný kýč, strašné písničky, nepochopitelná motivace ústředního ''badasse'' zabít zvíře a na závěr strašně vybuzněný princ. Ne, tohle opravdu nebyla, není a nebude moje oblíbená pohádka. Jediné, co mě opravdu potěšilo, byli Gandalf a Obi-Wan v rolích naleštěného domácího příslušenství. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Kýčovitá sračka, ale ultrakýčovitá. Ani vlastním malým dětem bych to nepustila z důvodu duševní hygieny. Celý archetypální koncept byl obrácen naruby v poněkud gothic storku o podivné emošce, která čte dokola sedm knížek, páč jich víc není k mání a která se zamiluje do obludy, protože má knížek opravdu hodně. Holka se zamiluje do zvířete během chvilky a to jenom proto, že má velkou knihovnu. Jak se stockholmský syndrom přeměnil v krystalickou lásku nám Bill Condom zatajil, holt s náma se nebaví, předkládá svůj děsivej výtvor nejmenším, kteří se neumí bránit a na takové věci se ještě neptají. Vlastně to byl muzikál, toho nejhoršího druhu muzikál - infantilní, kýčovitej, patosovitej, klišoidní - a na to jsem jaksi připravená nebyla a všechno jsem to překákala. A navíc zase rasově správňáckej, žejo:( Scénář je strašnej, příběh byl obětován na oltář otravných nekonečných popěvků, klíčová linie archetypální psychologie, která funguje a má diváka vést, byla odbyta prachsporstým způsobem a nic tady nefunguje, ani ty oživlé věci ne, ačkoli jsou v té celkové bídě docela milé. Opravdu nevím, odpad se mi dávat nechce, ale fakt nevím, za co dát aspon jednu hvězdu...snad za vydařenej vizuál... ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Na Emu jsem se moc těšil, do kina s dívkou vyrazil, bál se písniček. Dostal krásnou Emu a spoustu písniček, ale hlavně hodně povedené asi otrocké zpracování Disneyho klasiky. Nadmíru spokojený. Spousta mně příjemných tváří, příběh vyvážený opravdu po všech stránkách. Jo, fungovalo to perfektně. Malé ale přesto nadšení! ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Krásně natočená krásná pohádka. Navíc ani mi moc nevadil notoricky známý příběh, efekty jsou super, Emma Watson to zvládá na jedničku, mezi hlavními představiteli je přiměřená romantika, ale tak aby to děti zvládly - jen nemám rád muzikály, tím chci říct že si pak ještě budu muset sehnat anglickou verzi. Celkově vzato jedna z nejlepších amerických hraných pohádek a možná nejlepší na které jsem byl v kině od S čerty nejsou žerty- a to už je ňákej pátek .... (viděno v kině česky ve 3D- tak viděno i na DVD anglicky, obě verze super) ...95% ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Hermiona pořád miluje knihy, tátu, je chytřejší než ostatní a počestná. A v českejch kinech se v tomhle remaku objeví zrovna tehdy, když někdo heknul klaudový uložiště EW. Tudíž to byl poněkud bizarní zážitek, ale furt nuda bez nápadu. Záporák tohohle filmu je prostě jen zlej grázl a k tomu úplnej idiot, tudíž naprosto nezajímavej tvor. Špaténka. Ňákejch 60-70% si to nicméně zaslouží za kulisy a hlasy. ()

RipperJosh 

všechny recenze uživatele

Moje postřehy: 1. Asi nejvíc rasově vyvážený film, co jsem kdy viděl, snad každá druhá postava má tmavou pleť. Až mi to přišlo přehnaný. A to nejsem rasista, jakkoliv se říká, že přesně to o sobě rasisti často tvrdí :)) 2. Prodejnost svícnů se díky Ewanu McGregorovi zvýší o stovky procent, jeho Lumiére vás svým optimismem a pozitivním přístupem dokonale okouzlí! 3. Emma Watson není jen Hermiona, zahrála to skvěle. 4. Dan Stevens vypadá líp jako Zvíře, než jako princ :)) 5. Kvůli McGregorovi, Ianu McKellenovi nebo Emmě Thompson stojí za to jít na originál. 6. Nemam rád muzikály, ale tady jsem se dobře bavil. 7. Místy je to i dost vtipný. 8/10 ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Funguji tu mezi hromadou lidí, kteří už nějaký ten pátek na filmy koukají a přesto ještě nechápou jak by kvalitní počin měl vypadat. Prvních 20 minut je věnováno krásce Belle (průměrně vypadající holce), která nám zazpívá asi 3 písničky o tom, jak by chtěla něco víc než maloměstský život. Nemám pocit, že by si to nijak zasloužila. Jedinou její odlišností od zbytku vesnických buranů je její záliba v knihách - určitě ale čte sračky. Taky se dozvíme, že má ni na crush Luke Evans, jenž jí miluje pouze kvůli jejímu odolávání vůči jeho dotěrnosti. Někdo by to zvládl odvyprávět za 5 minut a mnohem působivěji. Já to však musel trpět 20 minut a už tady jsem věděl, že to bude zlý. Když se Emma Watson dostane na hrad ke Zvířeti, tak film teprve ukáže svou kýčovitou vizuální přeplácanost, jejíž atmosféra zůstala někde za zeleným plátnem. Romantický vývoj vztahu je silně nevěrohodný. Každých pár minut si musím poslechnou písničku o tom, jak se postavy cítí a každá ta písnička trvá ukrutných 5 minut a přitom kurva žádná nezní dobře. Nikdy jsem nechtěl slyšet zpívat pochcaný nádobí o tom jak připraví jídlo a jak se Kráska dobře nají za doprovodu nechutného digibordelu. To co z toho nakonec vylezlo bylo k smíchu. To už mi skoro mozek vytekl uchem. To nádobí 5 minut servíruje na obří stůl nejrůznější pokrmy, ale v poslední sekundě to všechno vyhodí a kráska dostane k večeři jen jedno - nějakej dortík. Postavy dál otravujou na obrazovce, dokud se Luke neprojeví jako zmrd a nerozhodne se zverbovat vesničany, aby zaútočili na zámek. Sám pak hodlá zabít Zvíře a násilním se oženit s 'Kráskou'. Naštěstí je zámek pod stráží živého nábytku, který vesničany vyžene. Nutno dodat, že i zde jsou otravné postavy. Koukám se na tu operní skříň. Achjo... Jak já ty písně nenáviděl. Nulová výpovědní hodnota. Nulová zvučnost. Skutečnost, že písně zpívaj lidi s dobrým hlasem ještě neznamená, že bych ty písně chtěl někdy slyšet. Učte se z La La Landu. Závěrem tedy Evans střelí Zvíře, které následně mělo skvělou možnost ho zabít, ale neudělalo to, pač by to bylo moc kruté. Tato jeho debilita ho stála život, pač ho Evans střelil ještě 2x dokud se pod nim nepodlomil most. Zvíře umřelo, Kráska řekla že ho miluje, objevila se tam čarodějka, která dala vše zas do pořádku. Před Bellou tedy najednou nestál jakýsi kozí medvěd, ale nějakej nevýraznej týpek. Ok. Z filmu jde šíleně cítit papírovost. Chování postav a od toho se odvíjející děj nedává žádný smysl. Všechno se děje jenom proto, aby to nakonec skončilo Happy Endem, což je stejně zbytečné, pač film nemá žádnou sílu, tudíž mě emočně nezasáhl. Jestli však vás zasáhl, tak si dej, píčo, pár facek jelikož musíš být ukrutně debilní. Tvá emoční inteligence a jakékoliv vidění skutečnosti je na nízké úrovni. Celé je to zaobalené v nechutně přeplácaném vizuálu bez sebemenšího nápadu (který například Gatsby měl). Perfektní slovo, jenž popisuje celý film ve všech směrech je "kýč". ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Seriózní majitel hradu hledá slečnu, která svojí přítomností trošku na-motivuje vydeprované stroje a přístroje, které jsou zakleté jako on v jeho věčně zavátém hradě, který je směskou všech uměleckých stylů. Krásná dívka je naopak to z vesnice a kromě čarodějnictví (četba knih) jí zajímá všechno co ostatní nezajímá. Prostě ideální námět na lásku, kde figuruje ošklivé zvíře, které přečetlo veškeré sebrané spisy Shakespeare a dívka, kterou tam vězní pro její sklony někoho zahraňovat. Jinak moc pěkné a Emma Watson je tu opravdu princezna (kočka). Klasicky-neklasický příběh na delší zimní večer. ()

Jimmy15 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, co to bude, ale nakonec se z toho vyvrbil docela pěknej film. Na můj vkus kdyby úplně vynechali zpěv, nebo ho razantně omezili, byl bych spokojenější, ale i tak to bylo dobrý. A co bylo nejlepší samozřejmě oživlé věci v zámku. ()

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama