Reklama

Reklama

Labyrint - Série 2

(série)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, 2017, 6 h 45 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Jan Hájek, Tatiana Dyková, Zuzana Kajnarová, Michal Dalecký, Miroslav Donutil, Jiří Dvořák, Radomír Švec, Alois Švehlík, Viktor Preiss (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V druhé řadě kriminálního seriálu režiséra Jiřího Stracha podle scénáře Petra Hudského bude tým majora Remeše řešit další rozsáhlý a komplikovaný případ série vražd. Detektivové nacházejí v lese nedaleko Brna tělo mladé atraktivní dívky, která zemřela obzvlášť brutálním a trýznivým způsobem. Vyšetřování její smrti je dostává do labyrintu napínavých událostí a přivádí je ke skupině lidí, kteří se ničeho nebojí a nic je nezastaví. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je zvláštní, že druhý scénárista druhé řady, David Ziegelbauer, zde není uveden, kdo za tenhle mišmaš tedy může? :-) Ano, vážení, příliš všeho, smrtí, patetických frází i kožených obličejů výborných herců. Historie jako volitelný doplněk. Můžete si odskočit uvařit kafe a nepotřebujete reklamu, stejně jste pak rádi za rekapitulaci předchozích dílů. Největším kladem druhé řady je JAN HÁJEK, svým charismatem s přehledem převálcoval všechny ostatní. Jiří Strach mysteriózno točit může, ale nesmí evokovat šití horkou jehlou, bohužel bych se nebránil ani označení "brak." Co Krev démona, Jirko? Tohle je za pade. :-( ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bál jsem se, že druhá serie bude vykradačkou první nebo ostatních krimi serií od Jirky Stracha, a i když jsem chvíli myslel, že to není tak originální nebo tak záživné a uvažoval jsem o 4 hvězdičkách, poslední díl zvednul laťka sakra vysoko! Vybroušená zápletka, dobrá pointa, napětí, záhady, přesně, to, po čem člověk touží....objevovat neznámé a tajemné. Velká škoda je, že u druhého shlédnutí už člověk nebude v takovém napětí. ()

Reklama

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je značně složitější než první, což je na jednu stranu klad, protože se pořád něco děje. Nicméně v tomto případě už je to vyloženě překombinované. Deset podezřelých, deset mrtvých, pět vrahů, pět vyšetřovatelů, čert aby se v tom vyznal. Nejvíc mě mrzí, že tento případ nemá divák možnost vymyslet dřív než dojde k rozuzlení, indicií je pomálu. Nicméně ústřední motiv byl nakonec velmi zajímavý a docela mě zamrzelo, že to mystické pozadí příběhu bylo všemi těmi vraždami a sexem tak upozaděno a divák se s ním hlouběji střetl až v posledním díle. Každopádně byla ale druhá série o něco lepší než ta první. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nehodnotím druhou sérii jako rapidní pokles z důvodu toho, abych zapadl mezi veřejný průměr. Dívám se na ni z čistě subjektivního pohledu a právě díky tomu se můžu s naprosto čistým svědomím ztotožnit s pádem kvality. Přemnožené dějové linky se v závěru sice pěkně spojily dohromady, vycítil jsem ovšem nucený spád, který byl na jednu stranu již nějakou dobu očividný, na druhou vskutku zbytečný. Náhrada skvělého Stanislava Majera prapodivným slizounem Hájkem a mou neoblíbenkyní Vilhelmovou také moc nenahrála do karet. Ještě že to letošní pokračování opět vytáhlo vzhůru. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač nerad, tak musím spíš kritizovat. Po slibném rozjezdu, kdy zaujala zejména postava lobbisty, se to hodně utopilo v přespřílišném množství figur a dějových linek. Dle mého buď měli osekat množství linií tak o 50% nebo naopak přidat díly, aby se postavy líp prokreslily. Takhle často mizely tak rychle, jak se objevily. Třeba zmiňovaný lobbista úplně vyklidil pole a v posledním díle se takřka neobjevil... A ten konec?! Motiv nebyl špatný, ale to provedení... Skoro parodie. Asi se víc osvětlí v připravované III, ale obávám se, že už to bude jen ždímání úspěšné 1. série. Často chyběla motivace figur a nějaké přiblížení, aby se divák víc položil do děje. Nabízí se argument, že v severských detektivkách taky hodně linií jen maskuje tu ústřední, což je jistě pravda. Ale hodně cílí na ústřední detektivy, jejich práci i soukromí. A to tady absentovalo. Langmajer byl dost jednotvárný, soukromí prakticky žádné. Škoda promarněného potenciálu, spousty herecké kvality. Přitom našlápnuto bylo: figury Dvořáka, Etzlera nebo Jaškówa byly zajímavý. Nezbývá si přát než: Příště lépe! Pan Strach na to jistě má :-) ()

Galerie (133)

Zajímavosti (13)

  • Přestože první série končí tím, že strážmistr Souček (Vojtěch Kotek) dostal nabídku od brněnské kriminálky, aby k nim nastoupil a měl z nabídky velkou radost, v dalších dílech se již neobjevil. (sator)
  • Filmovalo se v lokalitách: Ostrava, Brno, zámek Hoštice, Nebovidy, Kuřim, hrad Špilberk, Moravské Knínice, Hájky, Brněnská přehrada, Fakultní nemocnice Brno. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama