Reklama

Reklama

Labyrint - Série 2

(série)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, 2017, 6 h 45 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Jan Hájek, Tatiana Dyková, Zuzana Kajnarová, Michal Dalecký, Miroslav Donutil, Jiří Dvořák, Radomír Švec, Alois Švehlík, Viktor Preiss (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V druhé řadě kriminálního seriálu režiséra Jiřího Stracha podle scénáře Petra Hudského bude tým majora Remeše řešit další rozsáhlý a komplikovaný případ série vražd. Detektivové nacházejí v lese nedaleko Brna tělo mladé atraktivní dívky, která zemřela obzvlášť brutálním a trýznivým způsobem. Vyšetřování její smrti je dostává do labyrintu napínavých událostí a přivádí je ke skupině lidí, kteří se ničeho nebojí a nic je nezastaví. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Takže závěr případu je: Král je mrtev. Ať žije král?" 2. série je postavena základech, které mě měly bavit. Jedná se totiž o exkurzi do českých dějin, do které je zatažen i europoslanec, Vatikán či švédské velvyslanectví. To je námět. Jenže mrtvoly se nekontrolovaně hromadí, vyšetřovatelé spolehlivě tápou, spousta "důležitých" postav má jen minimální význam a ti "tajemní" vlastníci prstenů rozhodně nevypadají jako ti, kteří dokáží každého zavraždit, podplatit nebo ochránit. Já tedy nikoho nechráním, ale kdybych to někdy dělal, tak mu nedám miliony a nenechám ho ze sebe udělat terč bank, novinářek a nevlastních otců. To se prostě dělá jinak. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je značně složitější než první, což je na jednu stranu klad, protože se pořád něco děje. Nicméně v tomto případě už je to vyloženě překombinované. Deset podezřelých, deset mrtvých, pět vrahů, pět vyšetřovatelů, čert aby se v tom vyznal. Nejvíc mě mrzí, že tento případ nemá divák možnost vymyslet dřív než dojde k rozuzlení, indicií je pomálu. Nicméně ústřední motiv byl nakonec velmi zajímavý a docela mě zamrzelo, že to mystické pozadí příběhu bylo všemi těmi vraždami a sexem tak upozaděno a divák se s ním hlouběji střetl až v posledním díle. Každopádně byla ale druhá série o něco lepší než ta první. ()

Reklama

Chrysopras 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač nerad, tak musím spíš kritizovat. Po slibném rozjezdu, kdy zaujala zejména postava lobbisty, se to hodně utopilo v přespřílišném množství figur a dějových linek. Dle mého buď měli osekat množství linií tak o 50% nebo naopak přidat díly, aby se postavy líp prokreslily. Takhle často mizely tak rychle, jak se objevily. Třeba zmiňovaný lobbista úplně vyklidil pole a v posledním díle se takřka neobjevil... A ten konec?! Motiv nebyl špatný, ale to provedení... Skoro parodie. Asi se víc osvětlí v připravované III, ale obávám se, že už to bude jen ždímání úspěšné 1. série. Často chyběla motivace figur a nějaké přiblížení, aby se divák víc položil do děje. Nabízí se argument, že v severských detektivkách taky hodně linií jen maskuje tu ústřední, což je jistě pravda. Ale hodně cílí na ústřední detektivy, jejich práci i soukromí. A to tady absentovalo. Langmajer byl dost jednotvárný, soukromí prakticky žádné. Škoda promarněného potenciálu, spousty herecké kvality. Přitom našlápnuto bylo: figury Dvořáka, Etzlera nebo Jaškówa byly zajímavý. Nezbývá si přát než: Příště lépe! Pan Strach na to jistě má :-) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je zvláštní, že druhý scénárista druhé řady, David Ziegelbauer, zde není uveden, kdo za tenhle mišmaš tedy může? :-) Ano, vážení, příliš všeho, smrtí, patetických frází i kožených obličejů výborných herců. Historie jako volitelný doplněk. Můžete si odskočit uvařit kafe a nepotřebujete reklamu, stejně jste pak rádi za rekapitulaci předchozích dílů. Největším kladem druhé řady je JAN HÁJEK, svým charismatem s přehledem převálcoval všechny ostatní. Jiří Strach mysteriózno točit může, ale nesmí evokovat šití horkou jehlou, bohužel bych se nebránil ani označení "brak." Co Krev démona, Jirko? Tohle je za pade. :-( ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zklamání, první série je docela fajn, ale tahle je hrozně na h**no, proč? Je tu asi půl miliardy zbytečných postav a nudných dějových linií - příklad? - v jednom díle je dějová linka s chlapíkem, kterému jeho milenka šlohne peněženku, protože se chce seznámit s jeho manželkou a jeho dokonalou rodinkou. A proč to tam je? Jenom proto, aby mohli nabourat v autě jednu z postav... A takových věcí je tu neskutečně mnoho a díky tomu to jednak není hlavní postava (že prý vyšetřovatelé, co mají na starost vraždy? Ani náhodou, větší screen time má vedlejší postava lobisty), druhak je díky tomu rozuzlení ve finální episodě nudné a nečekané asi tak, jako že katolickým papežem se stane hetero děd a nikoliv lesbická černoška, co poslouchá punk-metal a v pěstuje akvarijní rybičky. Sice poslední díl snese přísnější měřítka, ale to nic nemění na tom, že scénář zcela selhal a servíruje tupé, jednopolohové postavy a šest sedmin děje je prostě na dvě věci a nejspíš to nikoho moc nebavilo, včetně Jirky Stracha, kterej je jinak jistotou nezměrnou. Howgh. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (13)

  • Druhá série se natáčela v lokalitách: Ostrava, Brno, hrad Špilberk, Kuřim, Nebovidy, zámek Hoštice (okres Kroměříž), Brněnská přehrada, Fakultní nemocnice Brno, Moravské Knínice, Hájky, Dolní Kounice, Brno hl. nádraží, Říčany u Brna, Vranov, Ivančice, most přes řeku Jihlava v Dukovanech, zřícenina hradu Templštejn, Praha - Hradčany, Jamolice, zámek Hradec nad Moravicí, letiště Brno -Tuřany, Rosice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčelo se v Brně, Vranově, Říčanech u Brna, klášteru Hradisko v Olomouci, zřícenině hradu Templštejn, Ivančicích, na mostě přes řeku Jihlava v Dukovanech, vojenské nemocnici v Olomouci. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčelo se v Brně, zámku Hradec nad Moravicí, fakultní nemocnici Brno, parku Lužánky v Brně, letišti Brno -Tuřany, Rosicích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama