Reklama

Reklama

Mamon

(seriál)
Trailer 3
Česko, 2015, 5 h 25 min (Minutáž: 50–58 min)

Kamera:

Martin Štrba

Hrají:

Matěj Hádek, Eva Leimbergerová, Gabriela Míčová, Michal Dlouhý, Tereza Hofová, Daniel Tůma, Igor Bareš, Ondřej Malý, Dušan Sitek, Pavlína Štorková (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je novinář, který se zabývá kauzou kolem významného státem řízeného podniku. Při zajišťování podkladů ke vznikající reportáži narazí novinář na kontroverzní informace týkající se jeho vlastního bratra, který je do skandálního případu osobně zapleten. (HBO Europe)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (210)

bourec 

všechny recenze uživatele

Tyhle seriály,kterejma se line jeden příběh jsou v současný době to jediný,co se na českejch obrazovkách dá sledovat.Michálkův,ač převzatej)seriál je na solidní úrovni ve všech směrech.Sice se tahle sondáž do porevolučních džunglí v naší zemi už poněkolikátý opakuje,ale pokaždý mě to dokáže pěkně vytočit.80%. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Štefane, musím říct, žes mě překvapil. Nejen tím, jak dobrou věc jsi napsal, ale i tím, jak rychle ses v branži prosadil. K seriálu mám sice výhrady, ale jen vůči některým hereckým výkonům a celkově trochu úsměvné kombinaci českých reálií, nižšího rozpočtu a snaze o moderní temnou atmosféru (a Michálek není Fincher), ale i tak na české poměry výrazný nadprůměr. Už si tu zasloužíš mít seriózní biografii:) Tak hodně štěstí na Českých lvech, ty televizní kategorie letos určitě přidali kvůli tobě:) ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřitelná hra na klukovský pakt s reálnými následky. A to je moje největší výtka. Menší subjektivní výtkou je, že mám obecně problém s herectvím bří Hádků, tady Matěje. Naopak mimořádně charismatický Michal Dlouhý, který si to mohl s Matějem vyměnit, dostal opět jen pár štěků na začátku. Rozmotávání klubka bylo tak akorát pomalé, napínavé, emočně chladné, ale bohužel se slabým závěrem. Měl jsem dojem, že někdo, kdo druhé nutí k sebevymazání by měl stát o mnoho stupínků společenské hierarchie výš. Být šéfem takové firmy, rozmáznu ho jako sopel. A zase jsem u těžko uvěřitelné hry. Velkým kladem byla Gabriela Míčová, snad jediná postava v tomto seriálu nabitá emocemi a uvěřitelností. A navíc je to fakt pěkná ženská. Z chlapských rolí se casting trefil do černého v případě Dušana Sitka. Dobré, vcelku dobré, ale safra nemůžu se ubránit dojmu, že Michálek vystřílel svůj talent na ne moc dobrém přespolním námětu, místo toho aby zkusil něco svého. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

MINISÉRIE: Kdyby se v Mamonovi neřešily mocenské pletichy, politika, a občas se v něm nevystřelilo, nerozpoznal bych jej ve mnoha faktorech od podprůměrné seriálové tvorby Primy či Novy. Absurdní finále bolelo nejvíc, skoro nedokoukáno. Nepochopitelně nadhodnocená exhibice legračních hereckých výkonů, šestákové zápletky a uširvoucích dialogů v kolosálním failu HBO Europe, které už dnes bez Hulíka (Pustina, Hořící keř) neudělá doufejme ani krok. Držte si toho kluka! ()

movieband 

všechny recenze uživatele

"Neexistujou žádný špinavý nebo čistý peníze. Co to vůbec kurva je? Jsou jenom peníze. Tečka." Těžko Mamonu uvěřit dvě věci. První věc je, že se těžko věří, že Mamon má na svědomí stejný režisér, co točil prapodivného Pohádkáře. Druhá věc, které se těžko věří je to, že na české poměry se jedná o brilantní a perfektní kousek. Šest dílů bohatě stačí k tomu, aby se divák mohl pokochat perfektní technickou stránkou filmu a hlavně vytříbeným dějem, ve kterém se mrtvolami, zvraty a výborně sepsanou zápletkou nešetří. Je mi fuk, že se jedná o převzaté dílo. Teda asi do pátého dílu mi to fuk nebylo. Ale poslední dvě epizody mě přesvědčily o tom, že tenhle fakt se dá relativně lehce přehlédnout. Proč? Mamon se dá totiž brát jako pokus,.. experiment. Experiment české filmové produkce a v podstatě důkaz toho, že když se schopnému filmaři i v našich luzích a hájích dostane kvalitní scénář, dokáže z toho vyboxovat maximum. A přesně to se Michálkovi podařilo. Mamon je rozhodně hodně kvalitní, napínavou a brilantní detektivní jízdou. Teď už jen doufat, že se i u nás zrodí stejně kvalitní, nepřevzatý námět. Podrobnější komentář se připravuje. 95% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (9)

  • Pátý díl "Kořeny" se natáčel v Praze a Nymburce. (M.B)
  • Číslo občanského průkazu Samuela Plevy (Jiří Vyorálek) uvedené v policejní databázi je 147821337. To ale není možné, čísla občanských průkazů staršího vzoru začínala nejvýše čísly 113 a nové průkazy v rozměru platební karty mají na začátku vždy dvojku. (Martin_L)
  • Když Stella Němečková (Eva Leimbergerová) zjišťuje v registru vozidel majitele automobilu registrační značky 3AF 6364, vypíše systém i VIN kód vozidla začínající písmeny WF5, což znamená automobilku Ford v Německu. Hledaný vůz je ale Škoda Superb Combi, jejíž VIN musí začínat písmeny TMB. U vozu vyrobeného v roce 2012 by na 10. pozici VIN mělo být písmeno C, nikoliv O, které se nikdy nepoužívá. Ve výpisu je také v položce tovární značka chybně uvedeno slovo „kombi“ s malým písmenem „k“ namísto správného velkého „C“. (Martin_L)

Související novinky

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

14.08.2016

Tam, kde ulice končí, tam, mezi náhrobními kameny, se v noci, ve které přišel ďábel, ve víru scházejí králové ulice. Tam, ve středověkém hradě, sídlí posedlá královna Alžběta, jejíž rozdvojená duše… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama