Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Milada je inspirován osudem a životem JUDr. Milady Horákové, který se dotkl mnoha lidí. Odehrává se v letech 1937 – 1950 a vypráví příběh ženy, v jejíž osobnost a životě byly morální principy zakořeněny tak silně, že se často ve svých rozhodnutích řídila více svým svědomím než srdcem, a to i za cenu ohrožení vlastní rodiny a sebe sama. Milada Horáková byla popravena 27. června 1950 i přesto, že tehdejší prezident Československé republiky dostal mnoho žádostí o udělení milosti. O její milost žádali např. Albert Einstein, Winston Churchill nebo Eleanor Rooseveltová. Ústředními tématy filmu jsou svoboda, boj za demokracii, pravda, láska, naděje, moc a oběť, které jsou velmi aktuální i dnes. Cílem filmu je přiblížit osobnost Milady Horákové, její život a osud, nejširšímu publiku v České republice a v zahraničí. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (363)

Davidaxik odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem přímo nadšen, či ještě lépe. Byl jsem k uvytržení když vyšel trailer. Já jakožto student střední školy, nadšenec do historie, nadávač na dnešní dobu jsem byl radostí bez sebe že se zase moji spolužáci dozvědí něco zajmavého z historie… (byli jsme na tom se školou) DOPRDLE POVĚSIT TY KURWY! A to překvapivě nemyslím sakra ty spolužáky nebo učitele! Ale toho zakomplexovanýho ZM*DA co to stříhal! Toho potrata co to vymýšlel. Tu pí*u co to dala všechno dohromady a takto prosrala! Bylo to delší než délka mého péro… a to už fakt nejde snést. NUDA! Ale všudepřítomná. Kameraman se ZASEKL?! Nebo kde šel doprdele?! Si pro kafé?! Nejodporněji popsaný příběh jakého mohli dosáhnout. - To vy čur******ci nejste schopni se dokopat k tomu aby to bylo zajmavé i pro mladou generaci jako skvělý odkaz?!! Uděláte to schválně tak aby více než polovina filmu byla mrtvá a nudná?! Více než půlka toho zkurveného bullshitu co jsem přežil, byla tak dlouhá jen kvůli nelogickým scénám na herce kteří se pokoušeli o COSI co mělo zřejmě být hraní na dané politiky… Mohli dosáhnout na vrchol, jako další Gansterka, jako další “Smrtihlav,” - z toho si nebrat moc příklad - Ale ANO! I takto to šlo provést, přinést méně němých scén, více dat které by to osvěžili, zakomponovat odboj se kterým se prý scházela, přidat akčnější průběh...SERU NA VÁS PAMRDI! Tento odkaz jste si zasloužili sami. A je to jen vaše mínus. Prohráli jste generační boj nečím na co si nikdo pamatovat nebude, protože u toho usli nudou a vyčerpáním! Komunistické KURWY jste!! ()

silvusaak 

všechny recenze uživatele

Dlouho omylany a ocekavany snimek o legence a hrdince naseho naroda a vznikl z toho odpornej paskvil. Nedavam odpad, na to jsou jiny frasky, tohle je hodne, hodne nepovedeny kousek. Prizvuky hercu se nedaji ani poslouchat, jakoby ani nehrali svoje postavy, ale jenom se snazili ze sebe neco vysoukat v anglictine. Ayelet se roleani neujala, ale nejak se k ni nachomejtla, podle me ani nevi jak. Obrovske zklamani. Jeden z mala filmu co bylo jasny ze po 20 minutach, ze to uz nic nezachrani. Vsechno spatne. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Bohužel ve výsledku nepříliš povedený film, který nezanechá silný dojem v divákovi. První polovina je sice nutná k pochopení toho, jaká byla Milada Horáková za druhé světové války, ale vlastně pojednává pouze o politice. Nudné, nesouvislé, studené. Divák stejně nic nepochopí, na to stačí pozdější konstatování, že byla vězněna, a mohli jsme si ušetřit hodinu času. V druhé polovině už to nabere obrátky, ale hlavní hrdinku to stále nevykresluje tak, jak by se to dalo natočit. Nicméně i tak bych to ohodnotil na slušné čtyři hvězdičky, první polovinu na slabé dvě, možná jen jednu. Výsledek je průměr. Je to škoda, technicky se jedná o důstojnou poctu, jen chtělo zapracovat na scénáři a nepřistupovat k tomu tak chladně. ()

DmKK 

všechny recenze uživatele

Docela zmatená kompozice a prostřihy. První půlka filmu se spíše podobá Českému století. Od chvíle kdy Miladu zatknou se film docela zlepší. Ovšem výkony ostatních herců jsou spíš podprůměrné a dabing je místy lehce zvláštní. Z příběhu této ženy šlo prostě vytěžit daleko víc. Ale asi se budeme muset spokojit s tímto. (A reklama na minerální vody spojená s komunistickými diktátory? DOBRÝ NO.) 2.8/5 hvězd ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

VEELMI slabý scénář , podivný střih , nelogický postup v ději , amatérská režie , prostě totál propadák . TOHLE není hodno , veliké osobnosti , Milady Horákové . Jsem velmi zklamán . ()

MUNRO odpad!

všechny recenze uživatele

Další artovej paskvil.Na co si to Ti Čeští režiséři hrajou?Nemá to hlavu,ani patu.Chudák Horáková,tohle si nezaslouží.. ()

lukas11the 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka filmu mě moc bavila, líbilo se mi svícení modrým i žlutým světlem. Co se týká příběhu, tak očekávám, že nejde o dokument o Miladě Horákové, ale o film. A možná bych byl přísnější, ale před tímto filmem sem viděl film 8 hlav šílenství s Anetou Langerovou v hlavní roly. A to se Vám potom zdá každý film skvělý. :D A moc se mi líbila Hudba v tomto filmu, to si vybavuji. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Takto silný příběh si zasloužil lepší zpracování, pokud možno od zkušeného scénáristy a režiséra. David Mrnka je určitě nadějný filmař, ale je znát, že jde o jeho první film, ve kterém musel být sám sobě producentem, scénáristou i režisérem. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Je smutné vypustit takové zpracování. Neosobní, nudné, žádný náboj. Když nemůžeme být, v rámci zpracovávané doby, multikulturní, tak jsme alespoň multievropští. Proč neobsadím raději jen české, samozřejmě co nejméně známé a nezavádějící herce. Ono se nikomu do takové role nechce, když mě na konci popraví. Do podvědomí diváků se vše zapisuje. Zápory: Němci opravdu nebyli tupci, jako potom soudruzi; JUDr. by s posměchem makat na ošetřovnu neposlali, oni potřebovali mít ve všem pořádek a k tomu využívali i vězňů. Klady: jsou typy lidí, kteří se nelíbí žádnému systému, ať už národně-socialistickému, nebo komunistickému. ()

Trinculo odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle zkazit příběh jedne z nejinspirativnějších političek v českých dějinách. Film je nekonsistentní, rozptýlený, nesoustředěný. Nejvíce to jde vidět na Vyorálkově Gotwaldovi, když ho srovnáte v Českém století a v tomto, tak to co předvedl tady je hrůza. Naschvál si srovnejte scénu z Den po Mnichovu a v Miladě, jsou asi tak stejně dlouhé a ten rozdíl ve výkonu je doslova vesmírný. Ja nechápu proč se v tomhle filmu zase všechno soustředí kolem procesu a popravy, i když se film snaží tvářit, že tomu tak není. Zase to tak je. Proč? Nebylo by dobré udělat film o životě Milady Horákové, o tom, co dokázala? Vlastně ani tohle hodnocení se mi nepíše uplně dobře, ale nedá se nic jiného dělat. ()

nicolePavs 

všechny recenze uživatele

Fů, přetrpěla jsem to! Film jako celek se mi skutečně líbil, izraelská herečka odvedla opravdu skvělou práci, klobouk dolu. Když se člověk takto zpětně zamyslí nad celkovým děním filmu, tak opravdu nemá slov, výborné pojetí, snaha ztvárnit veškeré detaily. Jen mám pocit ( a spousta lidí z mého okolí, kteří Miladu taky viděli), že tak hodina filmu by se mohla klidně přetočit. Je tam spousta scén, kde se nic neděje a je to vemi monotónní. Chvílema jsem myslela, že usnu.. ()

nettopyrek 

všechny recenze uživatele

Milada je bohužel průměrný film a jakýkoliv dokument řekne o paní doktorce Horákové mnohem víc. Máme však nyní ve vládě opět komunisty. Tvrdí, že jsou jiní a poučení, ale zároveň nejsou ochotni omluvit se za minulost a historii vesele překrucují (Semelová, Filip) - jak překvapivé! Myslím, že je to tak silné téma, že by ho měl znát a vidět úplně každý, třebas i v této podobě. Proto hodnotím výš… ()

Bezejmený 

všechny recenze uživatele

Ajajaj. Když i tohle téma český film nedokáže pořádně vytěžit, tak už asi nic. Nezajímavé, nudné, zkratkovité, bez emocí (proces a smrt Masaryka už hůře natočit nejde). Hezká výprava a kostýmy. Příšerný dabing a herci nic moc. Chtěl bych říci, že jsem zklamán, ale už pár let od českého filmu nic nečekám.... ()

ssscream 

všechny recenze uživatele

V žádném případě nechci popírat zrůdnost, kterou na Miladě Horákové režim napáchal. Avšak film sám o sobě je dost neosobní. Je mi líto, tohle není ani na průměr. ()

daleba 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně špatný! Z tématu přece šlo vytěžit tolik, ale tohle je prostě jen slátanina... A to totální! Odpad nedám jen kvůli tomu, že je tu spousta ještě větších sraček (zdravím do Hoštic), ale vlastně to odpad je! Vše završeno naprosto debilním nápadem s točením v angličtině a následným dabingem! Prostě hrůza! Díky zodpovědným lidem z ČT, že do toho nedali ani korunu! To by mě asi poprvé mrzelo, že poctivě platím poplatky. ()

superzurda 

všechny recenze uživatele

Je těžké nedávat filmu, jenž oslavuje elitu národa vyšší hodnocení. Ale je třeba upozornit na bezkrevnou první polovinu, která vůbec nezanechala žádný dojem a nezobrazila proč Milada Horáková tolik vadila komunistickému režimu, že ji museli zavraždit. ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele

Jako totalnimu laikovi se mi film libil. Obecně jsem proti dramatizaci historických filmů, ale nedokážu posoudit, jak tomu je u tohoto dilka ()

panki9922 

všechny recenze uživatele

V danej problematike sa neorientujem úplne detailne a tento film mi v tom vôbec nepomohol. Nechápal som tunajšiemu hodnoteniu. Myslel som si, že film o tak významnej osobe Československej histórie proste musí mať "grády" aj keby čo bolo, ale je to skutočne nepodarený film s obrovským potenciálom. Veľká škoda. Za pani Horákovú aj 100 hviezdiečiek, pretože položiť život za pravdu..viac sa už nedá. Verím, že v budúcnosti sa táto téma dočká obstojného spracovania. ()

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama