Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 3

VOD (1)

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Recenze (296)

Azrael515 

všechny recenze uživatele

Franco being Wiseau being Franco. Zatial co Wiseau je tak vynimocne self absorbed asshole bez stipky sebereflexie, ze jeho tvorba skutocne znamena relevantny prinos pre kinematografiu, Franco je len dalsi hollywooder on a mission (IMHO). ()

campix 

všechny recenze uživatele

Komediální banda točící se kolem Jamese Franca a Setha Rogena si vzala na paškál podle mnohých nejhorší film všech dob The Room, který se shodou okolností stal celosvětovým kultem. Stále se konají jeho noční projekce a fanoušci mají spoustu rituálu spojených s tímto filmem. Mně osobně nejvíce uškodilo, že jsem ten originální film neviděl, a tak nemohu posoudit, jak moc jsou scény věrné předloze (což je trochu vidět při závěrečných titulcích) nebo jak moc je James Franco věrný dnes již legendárnímu režiséru,herci a zároveň scénáristovi původního filmu. Na mě to působí jako průměrný až lehce nadprůměrný komediální film. Při znalosti předlohy bych pravděpodobně hodnotil lépe. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa skvelo, James Franco je úžasný. Nie len že skvelo zahral, ale aj skvelo natočil film Room. Muselo to byť veľmi ťažké hrať postavu Tommyho, ale James Franco to zvládol úchvatné. 7/10 ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

This is the rhythm of the night. Oh yeah. Viděno v Los Angeles ♥ James Franco je fakt dobrej. Vlastně celé herecké obsazení bylo super. Vidět bráchy hrát spolu mě fakt baví. Team Tommy forever! ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

The Disaster Artist je vlastně pěkným filmem o tom, že když do toho dáte úplně všechno, váš sen se prostě splní. Možná ne úplně tak, jak jste si to představovali, ale splní. Sledování vývoje vztahu mezi Gregem a Tommym je tu vtipné a vážné zároveň. To vám dává představu, že vycházet s někým jako je Tommy může být někdy těžké. Přesto se Gregovi přátelství s ním nakonec vyplatilo a ti dva spolu dokázali něco, na co mnoho lidí nemá. Scény z natáčení The Room tu většinou působí zábavně, i když jich tu mohlo být přece jen o něco víc. Ale koneckonů tento film není jen o natáčení jiného filmu. Je to hlavně o Gregovi a o jeho pohledu na dění okolo. Celkově se jedná o hezký snímek, který možná i zahřeje u srdce, i když asi docela extravagantním způsobem. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Zhruba do půlky jsem se příšerně nudila, než mi všechno začalo docvakávat a ke konci už jsem se řehtala na plnou hubu. Myslela jsem si, že jde o nějaký vtípek, ale ono se to skutečně stalo! Ještě teď to zjištění rozdýchávám. Tak blbý příběh asi opravdu může napsat jen sám život. James Franco se herecky i režijně docela vyřádil. Jen škoda toho dabingu, brala bych raději originál s titulky. (65%) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Zatímco The Room je úplně mimo všechny možné kategorie, The Disaster Artist je něco jak životopisná komedie. Co se tam děje, je sice podle pravdy, ale ta je tak ujetá, až je vtipná a hlavní zásluhu na tom má samozřejmě postava Tommyho. A James Franco si s ní nesmírně pohrál. Úplně se do něj převtělil a to nechápu - vždyť James je pohlednej maník a přesto vypadá skoro úplně jak Tommy Wiseau. Dave Franco už nebyl takové terno a obzvlášť jeho nepovedené nalepovací vousy nebo paruka vypadaly fakt blbě. Celé je to sranda. S dabingem se ale někdo až moc rozvášnil a nasypal do Tommyho řeči úplné nesmysly - jen kvůli tomu, aby navodil jeho divný temperament - avšak spíš to z něj dělalo hlupáka, což v původním znění nebyl. Natočené to není jako výsměch, ale jako citlivý vtah do tvorby jednoho pochybného kultu. Takže jsem se přistihl u toho, že při premiéře toho jejich propadáku je mi Tommyho líto, když se mu/filmu smějí. Musím uznat, že Franco Brothers mě docela pobavili, dobrá komedie. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Natočit jeden z nejlepších filmů minulého roku o jednom z nejhorších filmů vůbec a vyznat lásku k filmu samotnému? Franco bros. tleskám! ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Žiadny zázrak. Neviem ako môže film fungovať na osobu, ktorú kult okolo The Room úplne obišiel. Wiseau je síce do istej miery fascinujúci magor, ale že by jeho trampoty boli zvlášť vtipné či zaujímavé. Zasmial som sa možno raz a všeobecne mi celý koncept filmu prišiel ako príbuzný Aj múdry schybí či Hviezdnej roty zo Superstar. Tzn. tí chytrejší a šťastnejší si robia srandu z nie práve najrozumnejšieho pomätenca. Na druhú stranu, ten pomätenec vďaka Francovi získal pomaly až mýtický status, zarobil a okľukou sa prepracoval k sláve (hoci možno chvíľkovej), o ktorú mu pôvodne išlo. Filmársky Franco celú vec ukočíroval v pohode, ale nič čo by vybočovalo zo štandardu a čo by filmu dodalo určitú osobitosť. Burtonov Ed Wood, ktorý sa ako porovnanie vyslovene ponúka, je úplne iný level. ()

griph 

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ  Tommy a jeho příběh Pokojíku? Wrd Tommy? Pravdivá story o vzniku toho, co je pro někoho úžasný a pro někoho zase wrst, co se mohlo dostat na plátno.. Spíš je to taková rekapitulace života wrd Tommyho ve dřívějších letech, kde poznal frenda Márka, kterýmu pomáhal s hraním na pódiu, stali se z nich takoví kamarádi, že Márk opustil svůj houm a odjel společně s Tommym vylepšit svou kariéru.. Ale jelikož se mu nedařilo, rozhodl se Tommy napsal scénář, ve kterém měl právě jednu z hlavních roli Márk, když se rozhodli toto natočit, nikdo nechápal Tommyho úmysly a šlo vidět, že se ve filmu vůbec nevyzná, ale jelikož měl mnoho peněz, můví se mu povedlo natočit i přes to, že se dokonce ani hercům nelíbily role. (Tom´s ess při milostné scéně) Ou hej Márk! :) ()

chelseaman22 odpad!

všechny recenze uživatele

Film tak strašný, že už to snad hůře ani nejde. Nicméně co očekávat od někoho, kdo nikdy neměl ani prst v něčem, co by dávalo alespoň trochu nějaký ten smysl. odpad! Celosvětový příjem k 9. 7. 2018: $29,820,616, což je 2,98 násobek rozpočtu ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Kvůli tomuto filmu jsem byl nucený se podívat na původní film.. Věřil jsem, že mi to úplně změní celkový zážitek a všechno.. A ono fakt že jo.. Byly zde scény kdy jsem se řezal jak malé dítě.. " I did not hit her. It’s not true...It’s bullshit.. I did not hit her..I did noooot!... Oh hi Mark! " U této scénu jsem totálně umřel a považuju to za nejlepší scénu filmu.. James Franco zde předvedl heroický výkon a ztělesnil Tommyho naprosto dokonale! Tohle je 1000x lepší než originál za tím si stojím.. Už jenom proto, že zvuk sedí s hýbáním úst herců. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

A takto jednoducho sa dá natočiť film, ktorý obsiahne všetko, vypovie všetko, divák ma pocit, že ovláda celý príbeh a nemá to úmorných 15 hodín s rozsekaným tempom. Nerozumiem, prečo starší Franco nedostal nominačku, lebo jeho výkon pri tých porovnávačkách v závere bol perfektný. Rozhodne jedna z tých príjemnejších jednohubiek, ktoré vás motivujú a donútia kuknúť si The Room. 4 z 5 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli chci vidět The Room nebo ne. Ani nevím, jestli je lepší vidět originál The Room, nebo Francem přetočený The Room, nebo jenom tohle nebo všechno. Originál od Wiseaua si ale možná někdy v budoucnu nejspíš opravdu dám, protože The Disaster Artist ve mně probudil zvědavost. Nejen o ten film, ale i o osobu samotného Tommyho W., za jehož ztvárnění by si James Franco zasloužil nejedno ocenění. Tenhle film je fakt luxusní podívaná, krásně napsaná, výborný mix bláznivé komedie a dramatu, které je v některých místech větší, než by jste asi čekali. Tommy Wiseau je neskutečný bizarní šílenec, kterej musel snad pořád bejt preventivně sjetej (ačkoliv jsem četl, že nic nebral), ale zároveň neskutečný sympaťák s úžasným zápalem, který si prostě jen splnil sen. Před dvaceti lety by tahle postava byla jako stvořená pro Deppa, ale nejspíš by ho nikdy nezahrál tak dobře jako Franco. Díky tomuhle výtečnému filmu, u kterého jsem se celou dobu naprosto neskutečně bavil a užíval si to, je teď naprosto legendární nejen Pokoj, ale jeho tvůrce je navíc i nesmrtelný. Pro filmové nadšence je tohle naprostá povinnost, ale užít si to musí snad úplně každej. Francův výkon se musí vidět a prožít. 100%. Nejlepší scéna je z natáčení scény, ve které Tommy říká tohle: I did not hit her! It's not true! It's bullshit! I did not hit her! I dit noooot! Oh, hi Mark. Ten výkon (originálu) je tak debilně pitomej, až je naprosto neskutečně geniální. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Koncert bratrů Franců - obdivuhodně si to dávaj oba, Tommyho ale James zahrál mimořádně skvěle. Myslel jsem si, že v tomhle rybníku se něco dalšího jenom těžko vyrovná skvělýmu Edu Woodovi, tohle je ale opravdu jeho důstojnej filmovej brácha. Osobně sice neporovnatelně větší sympatie chovám k Edovi, protože u něj vidím nadšení a entusiasmus - jakkoli diletantsky pak ke všemu přistupuje, ja za tim pro mě až taková dětská přímočarost a upřímnost; Ed si na nic, kym neni, prostě nehraje. Tommy je naproti tomu pro mě přesnej opak - on vlastně chce bejt slavnej, chce bejt uznávanej filmař, a to, že jim neni ani poté, co vešel ve všeobecnou klultovní známost; že je jenom za šaška, co si sice připadá hustě, světově a umělecky, ale vlastně je všem jenom pro smích, to mu podle mě vůbec nedochází, resp. je to až na tý druhý koleji - zásadní pro něj je, že mu jeho kariéra filmaře vyšla, dneska o něm ví každý ucho, fotěj se s nim celebrity, je zvanej na festivaly atd. A to všechno i za tu cenu, že vlastně bude přehlížet, že to, co podle něj mělo původně bejt drama shakespearovskýho rozměru a významu, dneska klidně vydává za komedii - jen když mu to přináší možnost se na tom nějak svézt. S tim souvisej další věci - jeho pokrytecky nesmyslný mlžení a lži okolo jeho původu a přízvuku, nesoudnost (filmová i občanská) a další charakterová "výbava" zřejmá ze zkazků z natáčení, rozhovorů atd., který mi všechny prostě bráněj připustit si Tommyho k tělu tak, jak jsem to moh udělat u Eda Wooda - protože ta zoufalá sebeparodie jménem Wieczorkiewicz aka Wiseau si to všechno jednoduše nezaslouží. Ale jako film je Disaster Artist podle mě fakt dobrej - předevšim teda kvůli skvělejm oběma Francům (to obsazení ale obecně bylo povedený, podle mě), líbila se mi taky ale -a na to jsem koukal s otevřenou pusou- ta poslední cca pětiminutovka s rozdělenou obrazovkou půl na půl The Room vs. Disaster Artist. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Disaster Artist je vlastně neskutečně meta, když úspěšný hollywoodský herec a režisér natočí, produkuje a hraje hlavní roli ve filmu o filmu, který natočil, produkoval, napsal a hlavní roli v něm hrál neúspěšný hollywoodský herec a režisér... a oba do něj obsadí své kamarády, příbuzné a známé. Franco ví, že nejde parodovat nechtěnou parodii, tak jí vlastně vzdává hold. Protože jak jinak pojmenovat tenhle film, který The Room kopíruje věrně do posledního detailu. Záslužná, dobře odvedená práce. A ty camea! Včetně skutečného Tommyho a Grega. Radost sledovat a povinnost pro každého cinefila. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Že si takový propadák získá i životopisný film o svém vzniku, to bych nikdy neřekl. A hle! The Room jsem dosud neviděl, nechal jsem se odradit, ale bylo zajímavé sledovat, jak to celé začalo a jak si natáčení okusilo přátelství dvou lidí, z nichž jeden byl excentrik jdoucí si za svým i přes mrtvoly. Spíš se naopak divím, jak moc silné přátelství to muselo být, že to jednoho z nich stálo defacto celou kariéru. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Film jenž nemůže dohnat svým humorem výsledek Tommyho Wiseaua. Příjemnej film na jedno podívání a následné zapomenutí ()

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama