Reklama

Reklama

Ulice Cloverfield 10

  • USA 10 Cloverfield Lane (více)
Trailer 1

Jednu chvíli jedete v autě, pak to do vás z boku napálí nějaký idiot a vy se probudíte pomlácení, ale živí v podzemní kobce, kde vám neznámý podivín řekne, že jste právě vyhráli hlavní cenu v životní loterii. Onen neznámý podivín (John Goodman) se jmenuje Howard a je to zkušený „Prepper". To jsou lidé, kteří tuší, že jednoho nepříliš krásného dne přestane fungovat svět, a tak se na to připravují. Například Howard si postavil a komfortně vybavil podzemní bunkr. Výhra Michelle (Mary Elizabeth Winstead) spočívá v tom, že ji našel ve vraku havarovaného auta a přesunul do svého krytu krátce předtím, než na Zemi plnou silou udeřila gigantická katastrofa, která zničila veškerý pozemský život. Emmett, jeho kámoš, který mu se stavbou pomáhal (John Gallagher), a Michelle jsou podle všeho široko daleko jediní přeživší. Škoda, že je venku kontaminovaný vzduch a nejde to proto ověřit. Michelle ale téhle teorii příliš nevěří. Howarda považuje za magora, který ji unesl a pod za vlasy přitaženou záminkou ji chce udržet ve sklepě. Jenže důkazů, že má tenhle apokalyptický vizionář pravdu, se postupně objevuje víc a víc. Stejně jako dokladů toho, že Howard je fakt pořádný magor... (Cinemart)

(více)

Diskuze

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

Deyw

Chápeš, že "Cloverfield" bylo ve filmu z roku 2008 vojenský označení toho útoku na Manhattan? Čiže jakou spojitost může mít vojenský označení útoku s názvem ulice? Logicky, když jsem se dozvěděl, že bude nějakej film "10 Cloverfield Lane", bylo mi jasný, že to bude mít s Cloverfieldem nulovou spojitost. 10 Cloverfield Lane je prostě ta adresa, na který je Goodmanův bunkr, a upřímně, není to vina názvu, že ti nedošlo, že jen pitomec by vystavěl ulici a pojmenoval ji po útoku monstra na New York. Možná by to příště chtělo si ještě jednou ujasnit, co to znamenal "Cloverfield" ve filmu z roku 2008 a nedošlo by z tvojí strany k nějaký domněnce, že tohle je pokračování. o.O

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Newman_xf

To opravdu netuším. Čistokrevně béčkový závěr mě naprosto vyvedl z koncentrace a přestal mě tak zcela zajímat děj. Kdyby snímek skončil hned poté, co utekla z bunkru, tak by ode mě 10 Cloverfield Lane dostal slabé 3 hvězdičky, za zpackané finále jsem však byl nucen odebrat další hvězdu.

na příspěvěk reagoval Helo, Pod

Newman_xf

Newman_xf (hodnocení, recenze)

Myslíte, že ten konec (ty lodě nedaleko od ní) byl jen na efekt, nebo vjela do pasti? Těžko si představit, že lidstvo vyhrává. 

na příspěvěk reagoval Psychor

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Deyw

Původní Cloverfield jsem málem ani nedokoukal. To byla ještě větší blbost než 10 Cloverfield Lane - mnohem více béčková, s mnohem hloupějším scénářem a s mnohem topornějšími herci. Ale vrána k vráně sedá, a tak byl podobný název předzvěstí dalšího fiaska, kterým bohužel 10 Cloverfield Lane také skončil.

na příspěvěk reagoval Helo

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Deyw

O tom, že je to prequel se nikdy neřeklo ani slovo. Od zveřejnění prvního traileru se říkalo, že to není pokračování ani prequel, ale že je to "pokrevní příbuzný."

Deyw

Deyw (hodnocení, recenze)

Pod

Moje chyba, ze se film jmenuje (10 cloverfield lane) a rikalo se ze to bude prequel ke cloverfieldu a pak nakonec, ze je to uplne neco jinyho je moje chyba uznavam.. 

na příspěvěk reagoval Pod, Wysch

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Deyw

Vaše chyba, že si nedovedete před filmem zjistit, co je to vlastně zač.

na příspěvěk reagoval Deyw

Deyw

Deyw (hodnocení, recenze)

ty vole ja se na to tak tesil..ze tam bude ta pipinka z puvodniho cloverfieldu..ze to bude navazovat na konec cloverfieldu nebo to bude propojeny a bude to o tom jak se schovaj do ukrytu a mezitim tam plesknou tu atomovku a pak ta cuza vyleze ven a uvidi toho velkyho pipinaka, kterej vtom traileru zarval a ve filmu sem to ani nepostrehl..proste divny..s cloverfieldem to nema nic spolecnyho jen nazev a proto sem nasranej..pritom to vubec neni spatnej film..ale tohle to fakt kazi.. :( cekal sem neco jineho..

na příspěvěk reagoval Pod, Psychor

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Přesně tak, naprostý souhlas. Nevím jak doma, ale v kině to bylo to nejnapínavější, co jsem snad viděl. Měl jsem rozklepaná kolena i při druhém promítání.

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Psychor

Film je bohužel označen jako horor, to je pravda a strašně mu to škodí, dokonce ho i uráží. Pak se na to podívá rádoby horor maniak, který ujíždí na kravinách jako VVitch, co čeká jen pořád dokola ty hororororororový blboučký klišé a nalinkovanej scénář, lekne se, že musí začít přemýšlet a konce! Prásk tam dvě hvězdy! "Vždyť to se nedá s horory vůbec srovnávat. Bééééé."

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Jak mohla jít tahle blbost do kin, to opravdu nechápu. 10 Cloverfield Lane jsem zhlédnul jen proto, že byl řazen do žánru horor. Avšak jakožto hororový expert musím konstatovat, že tento snímek nemá s hororem společného zhola nic. Co se týká kvality, tak se snímek většinu stopáže držel na slabším průměru, ale závěr byl opravdu béčkový a vyloženě hloupoučký, až jsem se lekl, že sleduji nějaký film o superhrdinech. Nakonec může být tedy rád tedy za slabší 2 hvězdy.

na příspěvěk reagoval Pod, konvicce

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Co s tím všichni máte za problém? To jako měla vylézt z krytu a bejt konec? Sušší konec by snad bejt nemohl. Takhle to stále graduje až do závratných výšin. Konec naprosto adekvátní a jedinečný! Holka byla vysvětlená tak akorát, abys mohla nad filmem popřemýšlet. To ale asi nebude tvůj šálek kávy.

na příspěvěk reagoval Helo, Yoshitsune, swetyna

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

swetyna

Byla vysvětlená o.O Ufouni tam byli asi jen proto, aby to mohli dát do universa s Cloverfieldem, no. Počítám, že před dotáčkama to končilo trochu jinak.

swetyna

swetyna (hodnocení, recenze)

ze začátku super, byla jsem připravena dát 4*, mám ráda tyhle apokalyptický psycho filmy, viz Divide, první půlka super,  pak přijde ještě záhadné zmizení holky ze sousedství a najednou tam jsou ufouni a zmizelá zůstává neobjasněna... no strašnej blábol

na příspěvěk reagoval Helo

Související novinky

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

30.01.2021

Jeden z prvních velkých found-footage snímků Monstrum (Cloverfield) z roku 2008 se dočká přímého pokračování. Snímek režiséra Matta Reevese vydělal celosvětově nějakých 172 milionů a série se… (více)

Uncharted našlo nového režiséra

Uncharted našlo nového režiséra

18.01.2019

Po odchodu Shawna Levyho (Ocelová pěst) se filmová adaptace herního Uncharted znovu ocitla bez režiséra. Snímek, který má vyprávět o mladém Nathanu Drakeovi, jehož ve filmu ztvární Tom Holland … (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Třetí Cloverfield už je na cestě

Třetí Cloverfield už je na cestě

28.10.2016

J. J. Abrams pokračuje v budování sci-fi antologie, která zatím čítá Monstrum (aka Cloverfield) z roku 2008 a letošní Ulici Cloverfield 10. Série tajuplných thrillerů, v nichž si nemůžete být ničím… (více)

Reklama

Reklama