Reklama

Reklama

Dobré místo

(seriál)
  • USA The Good Place
TV spot
USA, (2016–2020), 19 h 46 min (Minutáž: 21–54 min)

Tvůrci:

Michael Schur

Hrají:

Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, D'Arcy Carden, Jameela Jamil, Manny Jacinto, Marc Evan Jackson, Tiya Sircar, Ruman Kazi, Amy Okuda (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(50)

Díky chybě se sebestředná Eleanor Shellstrop po smrti dostane na Dobré místo. Chce tu zůstat, takže se snaží stát se lepším člověkem. (Netflix)

Recenze (109)

kockodan odpad!

všechny recenze uživatele

Totálně cheezy sračka. Připadá mi to osumdesátkově trapné a moralizující jako nějaký výchovný dětský biják pro desetileté předpuberťáky s lacinými počítačovými triky. Snědá slečna s posh brit přízvukem asi přeblafla všechny producenty i s lízáním koulí a perinea aby roli dostala. Za její ochotnický projev by se nemusela stydět ani Jaruš z Kouzelníka! Její soulmate jogín jí v tom skvěle přicmrndává že člověku vstávají trapností všechny chlupy na těle když jsou ti dva společně na scéně. Po polopaticky vysvětlujícím pilotu jsem s velkým sebezapřením dal ještě jeden díl, a konečná. Už o tomto přechytralém, a rádoby originálním a hróóózně vtipném snadno zapomenutelném blafu nechi nikdy slyšet. Fakt, že Kristen Bell s jejím cookie cutterovým americkým herectvím plným naučených roztomilých grimas, které nám vždy perfektně předvede při deklamaci každé vtipné hlášky nebo situace kdy má svůj diblíkovský, vyžehlený ksicht v detailu, a které už všichni dávno známe od Rachel z Přátel, zrovna nemusím, taky zrovna nepomohl. To uznávám. Ale popravdě nedovedl bych si představit, že by to fungovalo ani s Jodie Foster, nebo Meryl Streep v hlavní roli. Jednoduše polopatická, předvídatelná, nepříjemně moralizující sračka plná laciných radobyvtipů hodných tak junior high. Ted Danson musí být na stará kolena ve velkých finančních sračkách, že se nechal ukecat pro tohle. Nebo už po 70 totálně ztratil soudnost! ()

Jamall 

všechny recenze uživatele

Přesně typ seriálu, který mi chyběl. Zábavný princip, divné postavy, ujetý humor. Druhá série mi přišla hlavně ke konci maličko slabší, ale nic, co by mě od sledování odradilo. ()

mikiqex 

všechny recenze uživatele

Je to takový seriálový fast-food - v podstatě nic moc, plný prázdných kalor... minut, ale i přesto si dáte ještě další a další epizodu; patrně díky skvělému obsazení, v čele s Kristen Bell, Tedem Dansonem a samozřejmě D'Arcy Carden. Člověk si tak může užít tu trochu (bohužel) zajímavých nápadů a vtipů, kterými tvůrci lehce okořenili jednotlivé série. I já jsem se totiž musel k oblibě tohoto seriálu "prokoukat". Po první epizodě jsem ho chtěl zavrhnout, ale komentáře zde mě přesvědčily, že mám zkusit ještě pár dílů vydržet. Držel jsem celou první sérii a pořádně bavit jsem se začal u její poslední epizody a jejího twistu. Druhá série byla super, třetí je zatím o něco slabší, ale stále mě baví a nedočkavě vyhlížím každou další epizodu. ()

PONK odpad!

všechny recenze uživatele

Nechapem tomu ako môze mat toto klišé hodnotenie 79 a novátorsky serial Insatiable iba 47. Niečo to vypoveda o inteligencii nasho naroda Ceskoslovenskeho. ()

panki9922 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maximálne príjemný, svieži a energický seriál. Zaradil by som ho do kategórie - feel good - pretože po jeho dopozeraní sa cítim akosi povznesene. Nakoniec som si obľúbil aj postavu Jasona aj keď mi dosť dlho dá sa povedať prekážala jeho naivita a stupidita. The Good Place ma mnoho pozitívnych stránok ale tou najsilnejšou, je skvelý záver, to sa drtivej časti seriálov nepodarí. Vnímal som pokles kvality počas tretej série a z úvodu štvrtej. The Good Place však srší originalitou, hrátkami s filozofiou, malými vtipnými (často možno nespozorovanými) nadpozemskými detailami počas celého seriálu, veľmi zaujímavým vývojom (ústredných 6 postáv si prejde zlým miestom, súdnym procesom, prípravným miestom a na záver aj dobrým miestom), slovnými hračkami vytvorenými z nadávok a v posledných dvoch sériách aj častými narážkami na televízne seriály. Myšlienka seriálu, že sa môže zmeniť veľké percento ľudí k lepšiemu a že si každý zaslúži šancu, pretože nevieme čo všetko ho formovalo, je povedzme si pravdu trochu naivná/utopistická, ale veľmi, veľmi príjemná a podaná s citom. Obľúbená postava rozhodne Ted Danson čoby diabolskoanjelský architekt Michael. Obľúbená hláška - Ya basic! ()

Lockdown 

všechny recenze uživatele

Barevná oddechovka. Žádné hlubokomyslné dialogy, u kterých budete muset nějak extra přemýšlet nečekejte. Nevím pořádně ani kam to zařadit. Každopádně nápad mi přijde více než zajímavý a pokud si seriál udrží svou kvalitu, tak proč si ho po práci nepustit a vypustit páru. Oproti ostatním komediím má The Good Place něco navíc, vtipné hříčky se slovy a sobecký humor. Doporučuju minimálně vyzkoušet. Někomu to sedne, někomu ne. Prozatím dám 65% ()

Vive 

všechny recenze uživatele

Pilot fajn, druhá epizóda fajn, ale na konci tretej mi napadlo, že bude tento seriál vynikajúci, a v ep.7 som si tým bol istý. Áno, humor je skvelý, ale i v epizódach, kde ho je menej, to vôbec nevadí, pretože TGP pozerám hlavne kvôli príbehu. TGP patrí medzi mojich top 5 nepredvidateľných a dej-orientovaných seriálov. Dejové linky, ktoré by sa v bežnom sitkome ťahali 24 epizód, sú tu vyriešené v polovici už aj tak krátkej sezóny. Samotná nadprirodzená podstata seriálu mu dovoľuje robiť si s príbehom čokoľvek, takže nemá potrebu stáť na jednej zápletke dlho. Okrem príbehu na TGP milujem farebné prostredie, upbeat hudbu a absurdný humor, ktorý neni obmedzený realitou. Kudos tvorcom za to, že sa humorom nezamerali na náboženstvo a iné témata, ktorými by sa vyslovene vyvyšovali nad iných ľudí. Azda jediné, čo mi na celom seriáli vadí, je že postavy nie sú až tak ujeté ako napríklad v Parks, takže z ich samotných charakterov nevzniká toľko vtipov, ako by mohlo, keby boli postavy karikatúry samých seba. Možno mi neskôr napadne viac, čo by som TGP vytkol, no zatiaľ má u mňa perfektné 8/13 skóre a po GoT prvý seriál, ktorý plánujem pozerať naživo o 2:30 ráno. Side note, I might legit be into Tahani. ()

yawa 

všechny recenze uživatele

Uz dlho som nevidela nieco tak blaznive, absurdne, zabavne a pritom, pod vsetkym tym farebnym cukrikovym povrchom, inteligentne! Neviem, ci som niekedy videla podobny sitcom. Namet je velmi originalny, no napriek tomu som si na zaciatku prvej serie este vravela, ze hmmm, zabavne, ale ako chcu tento namet tahat viac ako par casti? Nuz, o nahle, ba priam absurdne dejove zvraty a otocky nie je nudza a tak v tretej serii serial este stale bavi a nestraca dych. Uletenym humorom mi to dokonca pripomina styl Stoparovho sprievodcu galaxiou, ci Cerveneho trpaslika - co vsak nie je humor pre kazdeho. Zo vsetkeho co som za posledny rok videla je toto pre mna asi najvacsie prekvapenie. Janet je top! :) PS - konecne, KONECNE! sa serialovi tvorcovia uvedomili a prestali pchat do sitcomov prednahraty smiech. ()

tribican 

všechny recenze uživatele

Wow. Neuvěřitelné, jak jde skloubit zábavný seriál, filosofie praktické etiky a hvězdy typu Kristen Bell. Show je vtipná, poučná a nutí k přemýšlení. Přesně takové produkty v dnešním občas morálně prázdném světě potřebujeme. 95 % ()

ollie24 

všechny recenze uživatele

Ze začátku třeba tomu dát čas, nakonec se z toho ale vyvrbí skutečně osvěžující a originální záležitost. Hlavní role jsou skvěle zahrané (v čele s fantastickým Tedem Dansonem) a dějově linky se neustále chytře vyvýji - to i přesto, že se jen hemží bizarními a “hloupými” vtipy. Je to ale naschvál přitažené za vlasy, a vlastně to nakonec všechno parádně sedne. Ani po 4 sezónách nenudí! ()

Eseter 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílů je slabších a člověku se chce od toho odejít, ale protože jsem věděla, že mám vyčkat, tak jsem tomu dala šanci a jsem ráda. Asi bych si seriál nepustila znovu tak jako třeba Brooklyn 99, spíše mě vždy zajímá jak to bude dál, než že bych se chtěla vracet k nějakým oblíbeným epizodám či vtípkům. Blbé je i opakované schéma, někdy má člověk pocit, že se točí v kruhu. Ale sympatické postavy a charismatičtí herci to dorovnávají, především Kristen Bell, kterou mám moc ráda, stejně jako Jameela Jamil a Ted Danson jsou super. ()

exotman 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál. Úžasně zakončený a každý díl pojednává o nějaké věčné filozofické otázce s řádnou porcí humoru. ()

PlaCzech 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál ke mě přišel v trochu těžších časech. A musím říct že i když mi přímo nepomohl, donutil mě se zamyslet nad spoustou důležitých otázek. Může se člověk polepšit? Co vůbec dělá člověka dobrým? Ve finále se však jedná o skvělý seriál který můžu s naprostou jistotou doporučit. ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně příjemný seriál ke kterému jsem se dostal zcela náhodou a cca dva týdny možná necelý tři mě provázel. Dobré místo je přesně to co jsem potřeboval. Nijak složitě zamotaný seriál, i když se tam toho uděje fakt hodně, ale když chce člověk po práci večer vypnout je to jedno z nejlepších rozhodnutí. Každou z hlavních postav jsem si zamiloval a na Kristen Bell jsem po tomto seriálu změnil názor. Neuvěřitelně mě bavilo sledovat jak se naše hlavní šestice popere s dalšími nástrahami a jak se rozvine jejich charakter. Zprvu jsem ani nevěděl jestli na Dobré místo budu skutečně koukat. Pustil jsem si to jen tak protože jsem nevěděl co by. Nic jsem si nehledal zkrátka se jen nechal unášet. Prvních asi 5 dílů jsem se začínal ponořovat do příběhu, ale stále jsem do toho nebyl tak zažraný a pouštěl si to jen občas. Když skončila první série tak to byl však skutečný zlom. Najednou jsem nasedl na rychlík, který mě unášel skvělým příběhem přičemž i on lehce zpomalil, ale nic co by mě donutilo vystoupit. Poslední série však už zrála jako víno a úplně poslední díl bylo něco co ve mně ještě stále zůstalo. Seriál mi dal něco i do reálného života a musím říct že to byl jeden z nejpříjemnějších seriálů co jsem kdy viděl a nádherně a zamyšleně jsem usínal poté co skončil. Na Dobrém místě je skvělé jak nám naservíroval příjemnou zábavu, kterou dokázal v čas ukončit a my teď již můžeme vzpomínat jak moc super jízda to byla. ()

quokam 

všechny recenze uživatele

Serial, ktery nevedel, kdy skoncit. Vyborny namet, ktery vsak tvurci mackali tak dlouho, az z nej dostavali stale vetsi a vetsi nesmysly. Mira nudy docela plynule stoupala casem. Za mne konecne ukoncenych pade pro. ()

tulen 

všechny recenze uživatele

Dokoukal jsem to, ale výsledný dojem je rozporuplný. Nápad je dost nevyužitý. Mám taky problém s tím co vlastně je seriál za žánr. Humor v podstatě žádný. Fantazie ano, ale scifi ani fantasy to taky není. Je to spíš taková romatická moralita, která se nechce ani v nejmenším nikoho a ničeho dotknout (včetně korektního namíchání všech ras a pohlaví), takže všechno je pozitivní, nekonfliktní, pastelově barevné a s happy endem. ... No a to je trochu málo. Můžu si jenom představit co by z toho udělali angličani (i když i ti spíš před 20-40 lety ...). ()

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama