Reklama

Reklama

Legenda pekelného domu

  • Velká Británie The Legend of Hell House
Trailer

Obsahy(1)

Nechte svůj rozum přede dveřmi! Pekelný dům. Zahaleno mlhou a tajemstvím je místo živoucího zla a vražedného teroru. Roddy McDowall v čele obsazení vzrušujícího hororu a čtyřech vyšetřovatelích a temnotě obklopující sídlo, které oni sami nazvali "Mt. Everest všech strašidelných domů". Odvážná čtveřice se pouští do riskantního podniku a chce vypátrat a odhalit jeho tajemství. Všichni musí projít hotovým utrpením, setkat se s vraždou a s tím, co pro ně nachystali duchové obývající toto hrůzné místo, aby přišli na to, že pravda je může dovést k šílenství. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Teda... kdyby mně se válel pod peřinou duch, asi bych se zachoval jinak (chápej, nasral bych si do kalhot), než slečna ve filmu. Ale já naštěstí nejsem médium. Tim chci naznačit, že Legenda pekelného domu se mi postarala o pár krušných chvilek. Super atmosféra obrovského sídla zahaleného nepropustnou mlhou, uvnitř něhož se dějou fakt strašidelný věci. Dobrý obsazení, parádní hudba. Obsahuje sice několik logických kopanců, ale jinak nemám žádný jiný námitky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších strašidelných domů. Nebylo potřeba nějakých speciálních efektů či extra lekaček. Stačily jen bouchající dveře, společně s povlávajícími peřinami,kvílením, mručením a šeptáním. To vše v mrazivé atmosféře ponuré stavby, která spolehlivě vyvolávala husí kůži. Ani herecky nebylo co vytknout, přičemž prim hrála Pamela Franklin jako médium, které si čas od času duch vypůjčil pro své reje. Od absolutních čísel tak film dělil jen konec, který byl absolutně mimo mísu. Jakékoliv klišé, charakteristické pro podobné duchařiny, by bylo vhodnější. Ale přesto se jedná o hodně nadprůměrnou záležitost. 85% ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Remeselne vyborne. Kamera, zvuk, hudba strih alebo vyprava su fajnotka. Vdaka tomu sa tu urodilo niekolko spickovych sekvencii. Bohuzial cely scenar a mytologia su vymyslete neskutocne nezaujimavo a nudne (a v zavere aj nechcene vtipne). Skoda, pretoze v jednotlivostiach je to obcas uplne super. 6/10 ()

igi B.

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem vydržel 30 minut a vzdal to. Stačilo totiž zavřít oči a poslouchali jste jakousi divnou rozhlasovou hru. Film za to samozřejmě nemůže, můžou za to naprosto diletantští debilové, kteří vyráběli český dabing tohoto filmu. Krom naprosto nepřirozeně hlasitých dialogů (včetně občasného jíkání a polykání a mlaskání a jiných pazvuků, vydávaných dabujícími čudláky - to je tedy zážitek...) tam totiž krom vyloženě hlučných scén bez hlasů neslyšíte prakticky žádné(!) zvuky(!!) ani nějaké ruchy(!!!), vytvářející atmosféru filmu - natož atmosférického hororu... °-(( . . . Děs a běs, tahle prasečina by měla vstoupit do legend o pekelném českém dabingu. Docela by mě i zajímalo, z jakých zdrojů sledovalo tenhle film oněch 128 nicků přede mnou, že byli schopni nějak subjektivně hodnotit >film< a ne jeho televizácký bezzvučný paskvil! - - - - - (Poprvé s natěšením počato a z výše uvedených důvodů nedohleděno 13.3.2011 na tv >Pr(im)ase< , nehodnoceno, nekomentář zde jako dvanáctý - 13.3.2011) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Děj tohoto filmu je smyšlený avšak pasáže popisující fyzikální jevy se odehrávají nejen v mezích možností, ale mohou být i pravdivé. Čtyři lidé, jeden dům a týden pobytu. Nic zvláštního, nebýt toho, že dům byl uzavřen a prohlášen za strašidelný. Čtveřice má přinést důkaz o životě po smrti. CITÁT - Ten dům ví, že jsme tady........... Práce kamery v 59 minutě vám zatočí hlavu. Takové záběry mám rád. Scéna "milování z duchem" je mrazivá a dojemná, jen škoda, že je tak krátká. CITÁT - Ducha zneškodnit nemůžete, jenom ho pošlete z jednoho Pekla do druhého............ Na svou dobu slušně strašidelný film. CITÁT - Belasco............. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno