Reklama

Reklama

Legenda pekelného domu

  • Velká Británie The Legend of Hell House
Trailer

Obsahy(1)

Nechte svůj rozum přede dveřmi! Pekelný dům. Zahaleno mlhou a tajemstvím je místo živoucího zla a vražedného teroru. Roddy McDowall v čele obsazení vzrušujícího hororu a čtyřech vyšetřovatelích a temnotě obklopující sídlo, které oni sami nazvali "Mt. Everest všech strašidelných domů". Odvážná čtveřice se pouští do riskantního podniku a chce vypátrat a odhalit jeho tajemství. Všichni musí projít hotovým utrpením, setkat se s vraždou a s tím, co pro ně nachystali duchové obývající toto hrůzné místo, aby přišli na to, že pravda je může dovést k šílenství. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Očarujúca tematizácia strašidelného domu (túto tému doslova zbožňujem), zo začiatku mi máličko pripomínajúca o 10 rokov starší THE HAUNTING - oba filmy sú podľa literárnej predlohy, príbeh zachytáva skupinu odborníkov na paranormálne javy a točia sa okolo ženskej postavy. Toto zdanie sa začalo po chvíli strácať a Legenda... gradovala až ku koncu, ktorý zapôsobil rozpačito. 80% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

V sedmdesátých letech u "Legendy pekelného domu" možná diváci usrávali kuřince, ale v současné době film vzbudí maximálně lehce nevěřící, shovívavý úsměv. Od britského duchařského hororu bych čekala přinejmenším nějakou atmosféru... tentokrát marně. Dvě hvězdičky vylovím z temných, pavučinami opředených zákoutí svého vkusu čistě jako uznání, že ve své době to třeba mohlo děsit, leč ostré tesáky času zanechaly jen práchnivějící kosti, co potěší maximálně televizní archeology a postraší přecitlivělá předškolní dítka. Kdybych si u toho nečetla, byla by to naprostá ztráta času. 33% ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Kvalitni ducharina o strasidelnem dome se vsim, co k tomu patri. Dostatecne ponure sidlo, zavoje mlhy, vydeseni a tajemni navstevnici, podivne zvuky a samovolne se pohybujici predmety. Proste idealni. Navic je to cele natoceno opravdu uchvatne, kamera je vyborna a herci naprosto presni, skvela je hlavne Pamela Franklin jako mlade medium. To vse by ukazovalo na jednoho z nejlepsich zastupcu subzanru, bohuzel konec je tak podivnej, ze jsem se neubranil smichu. Nektere repliky proste zneji smesne, byt by je herci pronaseli se sebevaznejsi tvari. Skoda toho, ale holt je to tak nejspis i v Mathesonove predloze. I tak jde o hodne silny nadprumer. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nadprůměrná duchařina. Skvěla natočená, velmi atmosférická, vzhledem ke svému stáří na mě až překvapivě fungovala, už jen silueta ústředního prokletého baráku působí děsivě. Ale co ten konec proboha? Ten je tak neskonale mimo, že se to rozumu příčí. Měl jsem kvůli němu přesně takový ten zklamaně zmatený "cože/proč" pocit, jako kdyby mě nejlepší přítel bodnul kudlou přímo do srdce. Takhle atmosféricky povedený horor s takhle mimózně nesmyslným závěrem se fakt nevidí každý den ... ()

petero 

všechny recenze uživatele

„I don't know you people. Why are you here? It does no good. Nothing changes. Nothing.“ Takže z tohto filmu použili Orbital sample do svojho songu I don't know you people. A tá scéna je výborná, rovnako ako zvádzania modelky Gayle Hunnicutt v nočnej košeli. Scenár mal na starosti známy novelista Richard Matheson (Duel, What Dreams May Come, Stir of Echoes, I Am Legend, The Box). ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama