Reklama

Reklama

Temný Kraj

(seriál)
  • Slovensko Temný Kraj
Česko, (2017–2019)

Režie:

Jitka Bártů

Hudba:

Robert Jíša

Hrají:

Lukáš Vaculík, Kristýna Badinková Nováková, Jan Teplý ml., Karel Zima, Martin Trnavský, Saša Rašilov nejml., Tereza Kostková, Jan Novotný (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Odborník na sériové vraždy Petr Kraj se ve svém zdravotním volnu na malebném venkově dostává společně s nalezeným psem a nezkušenou trojicí okresních policajtů k vyšetřování šesti případů sériových vražd, ve kterých ožívá stejně temné zlo jako ze starých pověstí a strašidelných legend.
Pražský elitní kriminalista z oddělení vražd Petr Kraj dává ze zdravotních důvodů sbohem velkoměstu a usazuje se na chátrající faře po svém strýci v malebném kraji opředeném strašidelnými legendami a pověstmi. Na zdánlivě poklidném venkově si ale připadá opuštěný stejně jako osamělý strom za vesnicí, ke kterému ho vážou vzpomínky z dětství. Jeho návrat ke kořenům není v žádném ohledu snadný, ale postupně také propadne nostalgické atmosféře a tajemné malebnosti venkova. Navíc potkává i nové kolegy z okresního oddělení, kteří se díky němu dostanou k vyšetřování spletitých případů sériových vražd a získají příležitost k profesnímu i osobnímu růstu. Plachá Naďa Hamplová, snaživý Vojta Coufal a bodrý Pepa Sláma se vyznají v temných zákoutích svérázného kraje a jsou Petrovi těmi nejlepšími parťáky při objasňování zločinů a oporou ve chvílích, kdy všem nemilosrdně ubíhá drahocenný čas... (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Rian_witcher k tomuto seriálu (5)

Čarodějnice (2017) (S01E01) 

Jednoznačně nadprůměr v záplavě různých paskvilů na kriminálky. Výborná kamera, hudba a temnější ladění celého dílu. V porovnání s blábolem typu Polda (D. Matásek), je to jako srovnávat Eifelovu věž s kozím chlívkem. Doufám, že po prvním díle to nesklouzne k laciné televizní tvorbě a rozehrané postavy neupadnou do klišé nekonečných seriálů typu Ulice a Ordinace... Vaculík předvádí výborný výkon a věřím, že potáhne roli workoholického samotářského detektiva, správným směrem. ()

Čarodějnice pokračování (2017) (S01E02) 

Stalo se přesně to, čeho jsem se po první epizodě obával. Z rozjetého temnějšího krimi se stává další vztahová slátanina a la "Ulice". Korunu všemu dodává nechutně přehrávající Konvalinková a charismatický Vaculík dostává daleko méně prostoru... K tomu dodaný kopec všemožných klišé a je z toho další velké FUJ. ()

Loupežníci (2017) (S01E03) 

Opětovný návrat k temnější atmosféře, po obřím zklamání z 2 dílu mě tento zase na české poměry mile překvapil. Napětí sice chybí, ale postavy jsou slušně rozehrávány. Úlitbou bohům (divákům) je zde průhledně a lacině nastrčená dvojice potencionálních vrahů... ()

Loupežníci pokračování (2017) (S01E04) 

Pravidelně se střídají kvality epizod :-) Vždy jedna slušná a jedna slabší. Jako by si scénáristé nevěděli rady vždy se slibně rozehranou partií z úvodního dvoudílu případu- Postavy naštěstí žijí své seriálové životy a jen krimi stránka případu vždy kvalitativně kolísá. Scénáristické berličky jsou až průhledně jednoduché, takže nejzajímavějším počinem dílu je Krajův rozvoj postavy. ()

Reklama

Reklama