Reklama

Reklama

Temný Kraj

(seriál)
  • Slovensko Temný Kraj
Česko, (2017–2019)

Režie:

Jitka Bártů

Hudba:

Robert Jíša

Hrají:

Lukáš Vaculík, Kristýna Badinková Nováková, Jan Teplý ml., Karel Zima, Martin Trnavský, Saša Rašilov nejml., Tereza Kostková, Jan Novotný (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Odborník na sériové vraždy Petr Kraj se ve svém zdravotním volnu na malebném venkově dostává společně s nalezeným psem a nezkušenou trojicí okresních policajtů k vyšetřování šesti případů sériových vražd, ve kterých ožívá stejně temné zlo jako ze starých pověstí a strašidelných legend.
Pražský elitní kriminalista z oddělení vražd Petr Kraj dává ze zdravotních důvodů sbohem velkoměstu a usazuje se na chátrající faře po svém strýci v malebném kraji opředeném strašidelnými legendami a pověstmi. Na zdánlivě poklidném venkově si ale připadá opuštěný stejně jako osamělý strom za vesnicí, ke kterému ho vážou vzpomínky z dětství. Jeho návrat ke kořenům není v žádném ohledu snadný, ale postupně také propadne nostalgické atmosféře a tajemné malebnosti venkova. Navíc potkává i nové kolegy z okresního oddělení, kteří se díky němu dostanou k vyšetřování spletitých případů sériových vražd a získají příležitost k profesnímu i osobnímu růstu. Plachá Naďa Hamplová, snaživý Vojta Coufal a bodrý Pepa Sláma se vyznají v temných zákoutích svérázného kraje a jsou Petrovi těmi nejlepšími parťáky při objasňování zločinů a oporou ve chvílích, kdy všem nemilosrdně ubíhá drahocenný čas... (TV Prima)

(více)

Recenze (167)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplný seriál. Začnu od začátku. Úvodní melodie je naprosto skvělá, hned poznáte, že se jedná o český seriál, ale na české poměry naprosto jedinečná a naprosto se hodící k duchu seriálu. Druhá věc je celá úvodní znělka, která je taktéž nápaditá a tady bych skoro řekl, že se snad ani nejedná o český seriál, hodně vybočuje, ale správným směrem. Obsazení Lukáše Vaculíka byl také vynikající nápad. I trojice policistů byla dobře vybraná. Ale co mě přece jen trošičku vadilo bylo neustále spojování s původními legendami. Na jedné straně originální a nápadité, ale jak se říká čeho je moc... Navíc Karel Zima představuje policistu, který rozhodně nereprezentuje heslo "Pomáhat a chránit". Lidé ho snad přímo obtěžují. To co je u něj zpočátku docela roztomilé a berete to jako malé nedostatky, postupně naroste do naprosté neochoty a diváka totálně rozčiluje a už mu tak zábavné nepřijde. A totéž platí o plaché, ale místy až hloupé Kristýně Novákové-Fuitové a ambiciózním a postupně už značně otravným Janu Teplém ml.. Šéfová Petra Kraje Zdena Studenková je pak doslovný omyl. Celkově, společně s příjemný krajem, případy se neodehrávají zase v Praze - bože chraň, ale zase se také liší od Policie Modravy, je to docela zajímavý a originální seriál, na jehož pokračování se upřímně řečeno těším. Druhá série je bohužel kvalitativněji o něco níž. Jednotlivé případy jsou natahovány seč to jen jde. Všemi epizodami se pak táhne jedno vyšetřování, které je opět neskutečně natahováno. Děj je přitom mnohdy k unudění loudavý, není plynulý a co fungovalo jednou, podruhé už zkrátka nefunguje... ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva, člověk se nestačí divit, co tady bylo všechno vykradeno, navíc zdlouhavé. Na druhou stranu o parník lepší než všechny ty slavné detektivky z dílny ČT s výjimkou Případů prvního oddělení a Kriminálky Ostrava. Na sračky podle scénářů madam Proškové, nebo Kriminálky Plzeň to nemá, přešpekulovaný seriál jako Princip slasti zase taky není nic moc, přes monstrózní produkci a jiné vykrádání a navíc, jsem rád, že tady Kristýna Nováková dostala celkem větší roli. Musím se přiznat, že jakákoliv byť sračka, kde se mihne někdo z tria Maurerová, Kajnarová a nebo Ježková prostě ode mě tu jednu hvězdičku dostane vždycky. A to i přes trapného Vaculíka, který je zde parafrází mého oblíbeného Jesse Stona, až na to, že tomu umírá pes a on jenom nezřízeně chlastá. Jenže jak detektivky, kde vystupuje Jesse Stone tak jeho představitel Tom Selleck jsou s Soukupovým hlasem je někde jinde, tak je někde jinde i dnes již prošedivělý "hezounek" s pasáže Vaculík. . ()

Reklama

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Pan Dietl se musí obracet v hrobě. Za tohle přijdou sestry Bártů do pekla pro scénáristy. Scénář je nejen plochý, ale naprosto tluče prázdné fráze bez nějakého sdělení a k tomu je každý případ natažen na dvě epizody. Jedna ze sester se navíc chopila režie. První půlka seriálu budiž, ale potom to začne - naprostá změna stylu a to včetně podivné kamery, která má navozovat pocit, že postava mluví s vámi či snaha pomalého přibližování na obličej psychopata, která je amatérskou kopií posledního záběru Psycha. Kdyby se toho chopila ČT, věřím, že by z námětu dokázala vytěžit daleko víc. Jediné plus: Vaculík a Nováková - Fuitová. Z postav naprosto nesnesitelná karikatura debila, kterou ztvárnil Jan Teplý. Doufám, že mu takto roli diktovala režisérka, jinak bych ho považoval za nejhoršího herce v ČR. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

V pohodě sledovatelný seriál. Neřeším kvalitu případů, logičnost či policejní práci. Při tomto seriálu lze v klidu jít na záchod, nebo uvařit rychlou večeři, o nic člověk nepřijde. Vaculík svým charismatem je jediným světlým bodem. Občas příliš melodramatické, ale většinou ne dlouho. Normální průměr. 60% 2. série je opravdová hrůzostrašnost a to jsem Vaculíkovi fakt fandil.... ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

V prvním díle jedna věta. Vražda, tady u nás? A pak to byl jeden sériový vrah za druhým ... a k tomu jim hrála hudba jak z kovbojky. A navrch jedna neuvěřitelnější postava za druhou ... v ještě neuvěřitelnějších příbězích. Ani ty "Stodolovi" na to neměli. Takže nakonec z toho nejlépe vybruslil Egon a Jan Novotný. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (33)

  • V kostele při modlitbě „Otče náš“ všichni sedí, což je chyba, při této modlitbě by se měli lidé postavit. (Winster)
  • Natáčeno v Konojedech. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama