Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

1,5*/5...Preč sú časy skvelej "jednotky", ktorá patrí k tomu najlepšiemu čo bolo kedy v rámci akčných béčok natočené. Absolútne chaotický scenár, kde sa nedostatok invencie nahrádza strieľaním po všetkom a všetkých naokolo, karikatúrne postavy (najmä to decko , čo mal byť ako najväčší boss ma neuveritelne sral!!!) a žalostné triky (až na pár výnimiek)...Absolútne dementné pokračovanie!!! Trojku už ani nechcem vidieť!!! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $14miliónovTržby USA $45,681,173Tržby Celosvetovo $51,400,000║ Nakoniec celkom slušné pokračovanie, zlaté 80.roky(aj keď už koniec), kde sa nebáli troška surovosti(operácia je fakt sila), krvi a poriadnej akcie(súboj Robocop vs Robocop 2 má grády, nápaditosť), príbeh újde, triky a masky na dobrej úrovni, spokojnosť. /75%/ ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Famózní hra Robocop: Rogue City, jejíž děj se odehrává mezi druhým a třetím dílem filmového Robocopa mě přiměla doplnit si kontext, a tak jsem se po mnoha letech znovy vydal do "blízké budoucnosti", ve které Detroit prakticky vlastní megakorporace OCP. A navzdory nevysokým očekáváním jsem byl docela příjemně překvapen. Byť se tu mnohem víc tlačí na pilu (občas doslova, ehm;)), vykreslení rozpadu společnosti bez policie je naprosté WTF (ano, sedmiletí baseballisté, dívám se Vaším směrem), a vizuální efekty už jsou dost za zenitem, dokáže být poslední film režiséra Epizody 5 místy správně nepříjemný. Tom Noonan jako feťácký guru Cain je skvělý, scéna s mozkem, míchou A OČIMA v kádi je správný raně devadesátkový úlet, a scény, kde se Murphy musí vyrovnat se svojí rodinnou minulostí, jsou taky parádní. Jenže na každé pozitivum je tu negativum jako dětský záporák, kterému se nejde nesmát, nebo naopak navzdory záměru tvůrců šíleně nevtipná figurka černošského starosty. Za úplně ztracený čas to nepovažuju, ale rozhodně to bylo víc guilty než pleasure... 60% maximálně. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem slušné pokračování jedničky, kterou ale žádný jiný díl nepřekoná. Příběh je docela obyčejný, což ale nevadí. Je tu dost přestřelek a akce, si ne už tolik jako v jedničce. Nelíbilo se mi, že se změnila hudba, která mi v tomhle díle přišla nevyýrazná. Celkově je to dobrej film, ale oproti jedničce o dost slabší. S odř.ušima hodnotím 70% = **** ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nestačím kroutit hlavou nad nelichotivými přívlastky, kterými je tu RoboCop 2 častován....Ve svém žánru jde o vynikající snímek, k němuž mám jen jednu drobnější výhradu a to tu, že nevnáší do plecháčova světa žádnou inovaci a pouze mocně těží z Verhoevenova originálu (ten je mnohdy i zřetelně citován - např. je tu RoboCop znovu mučen a zbaven končetin apd.). V porovnání s původním filmem, kde byly misky vah s krvavou akcí a satirickým pohledem na sociální problémy současného světa vyrovnané, se Robo 2 přiklání mnohem více do satirického pojetí, jenž mnohdy šponuje až do absurdních výšin (kriminální živly s mlékem tekoucím po bradě nechť jsou toho dokladem). Stále však přitom zůstává až nepříjemně trefný, výstižný a především velice vtipný, nebudu-li zrovna myslet na nešťastnou epizodku se "správňáckým" režimem. Celým filmem prostupuje jedinečný, sympaticky béčkový feeling, opírající se především o mohutné akční scény s výraznými pyrotechnickými efekty a nadstartně vysokým množstvím padlých ran i obětí. RoboCop 2 není zhmotnělá dokonalost a mírně jej sráží občasná zakolísání autorovy invence i soudnosti, ale je z něj jasně vidět, že režisér nejlepší epizody Star Wars dobře věděl, jak potěšit fanouška akčních sci-fi béček. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (26)

  • Vytvoření druhého RoboCopa lze interpretovat jako pohled na společnosti, kde rychle zastarávají starší produkty, aby mohly být nadále prodávány nové. Nekontrolované vraždění lidí ve filmu ukazuje, jak korporace znehodnocují lidský život na proměnnou rovnici. Objevují se tu další reklamní vsuvky, např. na bezpečnostní systém MagnaVolt, který zabíjí zloděje aut elektrickým proudem, a na Sunblock 5000, modrozelený produkt péče o pleť, který má zabránit vzniku rakoviny kůže, ale přitom může sám způsobit rakovinu kůže „od té doby, co jsme ztratili ozonovou vrstvu“. Myšlenka, že je Cain (Tom Noonan) hippie, spočívala v tom, že láska k sexu a drogám a nenávist k vymáhání práva (běžné aspekty hippies) negativně ovlivnily Detroit 90. let. (Jan.Kanak)
  • Melódia, ktorú hrá na husliach artista "Spider Baby" Starlirski (Yogi Baird), je z pesničky "Born To Be Wild" od skupiny Steppenwolf. (Lukoh)
  • Ve scéně, kdy je RoboCop (Peter Weller) přeprogramován doktorkou Faxxovou (Belinda Bauer), přejede na obrazovce následující číselná sekvence: 50 45 54 45 20 4B 55 52 41 4E 20 49 53 20 41 20 47 52 45 41 54 20 47 55 59. Pokud čísla pomocí kódovacího jazyka ASCII převedeme na písmena, dostaneme větu: „Pete Kuran je skvělý chlapík.“ Peter Kuran byl tvůrce speciálních efektů. (HellFire)

Reklama

Reklama