Reklama

Reklama

Čertí brko

  • Česko Andělské pero (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (447)

honajz 

všechny recenze uživatele

Zoufale nevtipné, zvláště tam, kde se to snaží o nějaké ty humory. Základní premisa pekla závislého na jednom opraváři a jednom brku poněkud pitomoučká. Zamilovanost holky z hospody do jelimana, co se chová jak dement, je uvěřitelná jako že se Zlatovláska zamiluje do zlého krále. Chlap pod pantoflem. A potom všechny ty zbytečné politické konotace - k čemu to je v pohádce? Je snad určena jen pro pražské intelektuální publikum, které tyhle miliony chvilek ocení? Jinak samé nelogičnosti - proč čert Bartoloměj nehledá toho, kdo ho okradl? Proč rychtář hned souhlasí s naprostými nesmysly, když na něj krejčík nic nemá? (Kromě nějakého cáru papíru bez důkazů.) Odkud čerti furt berou v hospodě pivo, kdo jim je tam vozí, když cesta je zavřená? Jednání postav tady prostě nedává smysl, mantinely jsou tady divně nastavené a peklo je tu za dementní organizaci typu jakéhokoliv státního úřadu. Jo, a ty písničky, to taky bylo peklo. A vůbec, chci čerty, co jsou zlí, jako v S čerty nejsou žerty, a ne že se budou chovat jako poblblí metrosexuálové. --- EDIT: Fakt v pohádce pro děti může říct čert slovo "bordel"? Hele, že to celé byla parodie na pohádky? --- EDIT 2: Btw, jak tu všichni vychvalují politické narážky. Za pět let tahle pohádka bude zcela nepochopitelná. Možná dřív. A co zbude? Filmařsky nijak povedené dílko. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Všichni tam v podstatě byli jako pitomci, to si nejsem jist, jestli je ten spávný pohádkový motiv. Zpívaný části, kterých sice nebylo tolik jsem protrpěl. Politické jiskření je tady do očí bíjící a ač rozumím tomu, že pohádka v sobě něco takovýho může mít , tak já bych si v současný situaci alespoň o vánočních svátcích odpočinul od politický najlevárny, ale bohužel není mě souzeno, ale tak alespon, že radek99 je nadšen. ()

Reklama

Baboonek 

všechny recenze uživatele

Tak docela bych ocenila nápad přiřadit peklo k nefunkčnímu úřadu, protože tak tomu musí být i v dnešní době. Nicméně se kombo satiry a pohádky úplně nepovedlo a proto dávám 2 hvězdičky za snahu. Je to takové nemastné neslané, není to vlastně ani tak úplně špatné, ale ani dobré. Každopádně je tam určité ponaučení takže alespoň jedna atributa pohádky je splněna, ale provedení s celkem 3 hudebními výstupy je takové až nedomrlé. Navíc je to takové skákání z něčeho na něco, takže to příběh úplně rozptýlí (a nato už stačili 3 vtěsnané songy). Také neoceňuju to, že jestli to má být pro děti, se jim říká, že čerti jsou vlastně alkoholici, co už dlouho nemohli na pivo... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ne a ne. Čerti jsou tady utrápení šmudlové bez energie, Lucifer starostlivý tatík Moula. Kouzla a čáry zastupují různá udělátka, takže čerti padnou do průhledné pasti a nedokážou se z ní sami dostat. Milenecká dvojice je průměrná. Sem tam vtip to nezachrání, protože většina scén vyšumí bez pointy. Do pekel pohádku potápí ještě nezdolný český mor pěvecký - fakt příšerné songy. SHRNUTÍ: Když se z čerta stane byrokrat, neděsí ani nebaví, jen nudí. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Po té bídě současných pohádek (se světlou výjimkou v podobě pohádek od Jirky Stracha) zase jednou taková, u který jsem se necítil trapně za herce i sám za sebe, že se na to koukám (a bavím se). Zkrátka pohádka, co netrpí infantilností těch Troškových, prvoplánovou ztřeštěností těch Janákových, ani nudou těch Zelenkových. Punková čertovská jízda s božím Budařem. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Filmaři přispěli k tomu, že díky jejich výběru lokace pro peklo (hlubinný kaolinový důl u Nevřeně), může být tato industriální památka zpřístupněna veřejnosti. Kvůli natáčení totiž musel být zbudován nový portál, dosud se do nepřístupného dolu lezlo betonovou rourou. (rakovnik)
  • Autoři si původně pohrávali s myšlenkou, že čerti budou bez rohů. Nakonec ale menší růžky mají. [Zdroj: Totalfilm.cz] (ZHODNOTITEL)
  • Luciferův sál vznikl v bývalém kaolinovém dole u Nevřeně, 26 metrů pod zemí. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Reklama

Reklama