Reklama

Reklama

Čertí brko

  • Česko Andělské pero (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (447)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ježišmarjá, čerti se nepitvoří, byla tahle pohádka vůbec natočena u nás?! A jde to, ne že ne. Taky satirický tón není v českých pohádkách nic nového (S čerty nejsou žerty, Co takhle svatba, princi?), nemluvě o písničkách, které tady byly navíc trhlé a parodické. A k tomu konečně hrůzný i lidský Lucifer Ondřeje Vetchého a jeho varování před těmi, co nám slibují ráj na Zemi. Ještě si to tak, pánové Najbrte, Geislere a Hodane pamatovat, ale i tak díky za nejlepší českou pohádku minimálně za deset let! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nadšení je fajn, ale úspěch nezaručí. Kouzelná pohádka S čerty nejsou žerty je pochopitelně úplně jiný level, tenhle kousek Marka Najbrta, který spíš na lidech nechává role záporáků, na jedné straně vypráví o zamilovanosti čertího nemehla a dcery hostinského, na straně druhé se motá kolem protřelého vykuka Jana Budaře, který solidně zmanipuluje podané a hlavně si krade scény pro sebe. Asi bych do toho netahal politická koryta, nicméně právě u společenských komentářů tvůrci docela bodují. Jenže jakmile mají vyprávět zase po pohádkovsku, je to lehce bída. Řada nabídnutých gagů nefunguje, pohodu z výše jmenované pohádky jsem necítil a mnoho postav mi pro svou troubovitost prostě dost vadilo. A hlavně, prosím, nezpívat. Slabé tři hvězdy. ()

Reklama

gegina31 

všechny recenze uživatele

Chvíli mi trvalo, než jsem se rozhoupala k hodnocení. Nakonec jsem se rozhodla pro krásných pět hvězd a to z několika důvodů. Zaprvé...mojí pětileté holčičce se to líbí. Zadruhé...líbí se to i mně a to ikdyž jsem to viděla asi 3x a naopak jsem to já, která malou předevčírem ukecávala, jestli si to nechce ještě pustit (samozřejmě bez úspěchu). Dále je tam fakt skvělé herecké obsazení. Dokonce Cina hraje tak dobře, že bych si skoro ani neuvědomila, že by ho normálně nějaká kočička z hospůdky vůbec nezajímala... Budař je skvělej, Vetchý tentokrát povýšil na Lucifera a samozřejmě je skvělej... jak jinak. A ostatní čerti se taky hodně povedli. Jejich společný song je naprosto super a na to čertí blbnutí se hrozně dobře dívá. Až mě štve, že na youtube to ještě není, takže si to musím přetáčet v pohádce. Ostatní písně příjemné a hodně chytlavé. Samozřejmě jsou pořád lepší a časem prověřené pohádky, ale tohle je alespoň neokoukané... ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Kino Pilotů - Tak tohle byla dobrá politická satira. Naštěstí si tu děti našly své, takže politický podtext nebyl pro ně rušivý. Dobrá práce. 70% (with J+A) // (2.4.2019) DVD - Super, doma v TV se mi to líbilo více, než v kině. Fakt povedená pohádka z dnešní doby pro malé i velké. A o tom to je, ne? 77% (with J+A) // (25.12.2019) ČT1 HD - Po již několikátém shlédnutí zvedám na plný počet hvězd. Tahle pohádka má prostě vše, co by pohádka měla mít. 100% (with J+A) ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Oceňuji zachování hodnot tradiční klasické pohádky. Jsem pro zachování klasické pohádky ale v moderním aktuálním hávu, což se myslím tady povedlo. Úkolem dneška je nějaká vyrovnanost mezi minulostí: klasikou, tradicí, ale v souladu s dnešní dobou.... přítomností a na druhou stranu nesklouzávat k hrubosti, agresivitě a nelidskosti dnešní doby, která mimochodem za chvíli už nebude in a již se to začíná díkybohu projevovat ;) :D Moc pěkné triky, výtvarná stránka filmu (velmi mě nadchlo např. zobrazení pekla a podpekel ve formě jakoby žhavého slunce rozlívajícího se do podpeklí), příběh, originalita, kostýmy, akorát Judit, byla sice roztomilá, šikovná a milá, ale i když ji mám jako herečku i člověka moc ráda, někdy přehrávala. Markantní to bylo ve scéně, kdy polije Bonifáce. Jedna věta vůbec nebyla srozumitelná. Celkem mi tam chyběla láska Lucifera a matka Bonifáce. Třeba se Lucifer mohl podívat do nějakého kouzelného předmětu, jak teď žije. Myslím, že by se tam tato role alespoň jako epizoda okrajově hodila a že by diváci byli určitě na ni zvědaví :D. Jakoby se matky vypustily. To samé absence matky Markétky (nebo ani zmínka o tom, že např. umřela). Jinak, co se týče politiky, komu se to nelíbí.... ten má nejspíš máslo na hlavě.... Určitá politika je vlastně bohužel všude ve společnosti: v rodinách, firmách či jakémkoliv jiném společenském uskupení, kolektivu (včetně dětského) či komunitě. Navíc politika tu pro mne nepůsobí vůbec rušivě. Je to příjemná oddychovka před Vánoci a správné adventní zastavení a naladění. Celkem jsem se pobavila, fajn humor a příběh nenudil. Velmi originální a vtipné byly např. vynálezy "zlepšováky" ;) Bonifáce, Látal s Látalovou, KPZ či neodbytní nápadníci. Za mě určitě 1 z nejlepších pohádek milénia. 4,5 hvězdy zaokrouhluji nahoru ;) ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se mj. na zámku Ledeč nad Sázavou, v Kutné Hoře, v několika lomech a v Národní přírodní rezervaci Voděradské bučiny, která patří do CHKO Blaník – i když se nachází mimo vlastní území CHKO Blaník. Dále v Kozlově, lomech Alkazar (scéna, kdy čert Bonifác vyleze z pekla) a Kobyla, Moravské Křižánky, Světnově a skanzenu Vychylovka. (jungewolf)
  • Film sa začal nakrúcať posledný júlový deň. Pokračovalo sa v priebehu augusta a septembra. Nakrúcalo sa v atraktívnych českých lokáciách v Ledči nad Sázavou, Chrusteniciach, alebo v Doksanoch, niekoľko dní strávil štáb taktiež na Slovensku. (classic)
  • Producentem byla vedle České televize mj. i RTVS, což je Rozhlas a televize Slovenska. (jungewolf)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Reklama

Reklama