Reklama

Reklama

Overlord

(seriál)
  • Japonsko オーバーロード (více)
Trailer
Japonsko, (2015–2022), 20 h 48 min (Minutáž: 23–25 min)

Předloha:

Kugane Marujama (kniha)

Hrají:

Satoši Hino, Akeno Watanabe, Aoi Júki, Jumi Hara, Šigeru Čiba, Kódži Jusa, M.A.O, Mamoru Mijano, Mucumi Tamura, Šinnosuke Tačibana, Takehito Kojasu, Emiri Kató (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Populární online hra Yggdrasil končí. S tím se ale hráč Momonga nehodlá smířit a rozhodne se zůstat přihlášen až do úplného konce. Jakmile hra skončí, Momonga je přenesen do tohoto světa jako kostlivec a nejsilnější mág v tomto světě, který upadl do chaosu. NPC postavy totiž nabyly vědomí a bez rodin a přátel nevědí, co mají se svým životem dál dělat. Proto se Momonga rozhodne tento svět ovládnout a nastolit řád. (Harroc)

(více)

Recenze uživatele DaweForeman k tomuto seriálu (4)

Overlord (2015) 

Tohle se ani pořádně nedá nějak ohodnotit, protože mi to připadalo pouze jako jeden velke hutnej úvod. Něco na styl LH, SaO a podobných. Tentokrát je to ale bráno z trochu jiného úhlu (musím uznat, že je to trochu originální v určitých ohledech) - trochu z toho budovatelského úhlu nějakého zázemí MMORPG. Co se týče akce, tak i když se jí tu člověk dočká několik, tak je takové o ničem, protože je to takový overkill, že si to člověk ani nemůže užít (jediná zajímavá je závěrečný souboj v posledních dvou dílech, ale pořád je tam co zlešpovat). Takže napětí rozhodně spíše nečekejte. Příběh jako takový (převážně, že se jedná o fantasy svět a VRMMORPG), tak je to zatím asi to jediné, co člověka donutí to sledovat. Možná ještě bych zmínil komediální prvek, kdy spolu ještě se speciálama se člověk může slušně zasmát. Každopádně jsem zvědav, zda budou točit pokračování a zda všechny ty věci, který se objevily ke konci nebudou jen nesrozumitelnými informacemi. Animace je celkem slušná a hudba trochu lepšího průměru. ()

Season 2 (2018) (S02) 

Oproti první série, je toto o dost slabší. Důvodem je hlavně rozdíl v otázce zaměření, kdy první série se věnovala tak nějak poznávání hlavního hrdiny, nového světa a postav v jeho okolí, kdežto tato druhá série se zase zaměřila na vysvětlování postav z daného světa - královská rodina + vojáci, podsvětí, nejvyšší dobrodruzi a další blízké postavy z Nazaricku. Příběh pak oproti první série je ještě hnán do větší absurdnosti, kdy síly Nazaricku v porovnání s nej z normálního světa jsou příliš přemrštěné a tak si člověk říká, že tam nemůže ani najít nějakou dramatičnost. Sice se tu zjeví pár dalších ultra zajímavých postav, které by mohli mít velikou sílu, ale tyto se tu jen mihnou a nehrají v této sérii nějakou zásadnější roli. Doufám, že se to časem zlepší. Dále bych pak zmínil vtipnost, která se tu drží v pozadí, protože tu příliš není prostor pro hlavního hrdinu, takže si jí člověk užije pomálu. V závěru zmíním ještě opět animaci, která se drží svého jako předtím a trochu zklamání v hudbě, která působí úplně stejně jako v předchozí sérii. ()

Season 3 (2018) (S03) 

Oproti jedničce, kdy se tam dělo něco zajímavého (boj se Shelltear a schopnost jí změnit stranu) nebo poznávajícího (nový svět, pravidla, tvoři a situace), tak následující dvě pokračování už tolik úžasného nemají. Je to spíše jen ukázka příliš OP postavy a naprosto chabé snahy protivníků, takže bohužel se žádné drama nekoná a člověk se nemůže ani pořádně vcítit do role těch slabších. Z Ainse se stává čím dál větší overlord nemrtvých, kdy jeho emoce a charakter se pomalu mění na skutečného záporáka a známky jeho lidství pomalu mizí. Dále pak začne konečně kampaň za získání světa. Jenže jsou tu i náznaky opaku, které by mohly vést k světlým zítřkům. A tak bych to i viděl - tahle celá série je spíše připravenou živnou půdou pro něco, co se odehraje v budoucích sériích. Člověk se tu seznámí se spoustou nových míst, frakcí a postav, takže si rozšíří svojí znalost světa. Ale obecně bych to hodnotil zatím jako informativní a ne moc záživné. Animace a hudba se drží na svém. ()

Season 4 (2022) (S04) 

Oproti předchozí sérii se nic moc nezměnilo. Ains už je komplet Overlord, který se nebojí přes mrtvoly a dosáhnout svých cílů za každou cenu. Veškeré emoce zmizely a možnost lepší budoucnosti je téměř nulová. Tahle série uzavře určitou kapitolu a uvidí se, co se bude dít dále. Dál se tu objeví se tu několik nových postav a frakcí, ale to samo o sobě nestačí k lepšímu požitku. Obecně je to vedeno v hodně černých barvách, kdy člověk opravdu nedokáže odhadnout, co bude na konci tohoto příběhu. Animace a hudba se drží svého. ()

Reklama

Reklama