Reklama

Reklama

Šerifská hvězda

(seriál)
  • Velká Británie Tin Star
Trailer
Velká Británie, (2017–2020), 20 h 15 min (Minutáž: 43–53 min)

Hudba:

Adrian Corker

Hrají:

Tim Roth, Christina Hendricks, Abigail Lawrie, Christopher Heyerdahl, Lynda Boyd, Kevin Hanchard, Ian Puleston-Davies, Stephen Walters, Dan McDougall (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Šerifská hvězda se odehrává v idylickém horském městečku, zaplaveném přistěhovalci těžícími ropu v nedalekém frakovacím zařízení, a čelícím rostoucí vlně zločinu. Vypráví emocemi nabitý a místy i zábavný příběh Jima Wortha (Tim Roth), abstinenta s dobrým smyslem pro humor i pro rodinu a horlivého náčelníka policie, jehož poklidný život naruší příchod bandy zločinců. Ti při zpackaném pokusu o Jimovu vraždu zabijí jeho malého synka. Tento čin – a Jimova ostudná odpovědnost za to, že se zbaběle vyhnul smrtící kulce – u něj vede v kombinaci s odmítáním přijmout minulost až k alkoholizmu. Jimovo nezřízené pití posléze nabyde formu jeho alter ega - nasávajícího, okouzlujícího, falešného a nelítostně brutálního druhého já jménem Jack Devlin. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

JoSte 

všechny recenze uživatele

Což o to, řemeslně je to zvládnuté vcelku dobře, herci se vesměs taky snažili, ale ten scénář… Prapodivné zápletky a zvraty děje, a místy ještě divnější chování postav sráží Tin Star někam mezi 2 a 3 hvězdičky. Bohužel. (Edit: Po druhé sérii zvedám na 3. Krásně absurdní a zběsilé momenty, mělo to šťávu.) ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Podobný případ, jako třeba Městečko Fortitude. Dost nenaplněný potenciál... První série ještě vcelku normální, průměrná kriminálka s pěknou krajinou. Pak se ale něco stalo, tvůrci zřejmě požili větší množství návykových látek a nějak se to zvrtlo. Druhá řada je synonymem pro nudu, obohacenou o bandu extrémně nesympatických kreatur jakožto hlavní postavy tohoto seriálu, kterým přejete co nejhorší smrt. Šíleně přehrávající Roth, který zřejmě zalitoval, že z tohoto vlaku nedokázal včas vystoupit. Co se týče třetí řady, tak ta je naprostý bizár, kde jde všechna logika stranou. Hlavní postavy vystřílejí půlku města, a višchni dělají jakoby nic. Liverpool je podle tvůrců zřejmě takovým horším postapo městem, kde vládnou dětské gangy, a všichni jsou zkorumpovaní a závislý na drogách. V žánrech chybí komedie, i-když asi nechtěná... ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Nic moc velký zájem. Amazon má potenciál, který nevyužívá. Viděl jsem od něj tři seriály. Jeden se nedá takhle hodnotit, protože to je něco úplně jiného ve stylu Grand Tour a poté zde máme Goliath. Nudný právnický seriál o tom jak se malý právník snaží vyhrát spor nad velkou korporací. Bez šťávy a zájmu. Zde se kopíruje stejný případ ale z jiného prostředí. Opět tu máme velkou a zlou korporaci, která ničí život hlavním postavám. Skoro jako kdyby tam Amazon chtěl zpodobnit sám sebe. Tento seriál skoro chce napodobit Wind River, akorát s tím, že tento film má co nabídnou a co především, dokázal toho využít. Tin Star měl i ten potenciál. Ale nevyužil ho, protože mě seriál přestal zajímat už po druhém díle, kde se skoro nic nedělo. Nešlo o špatně promyšlený příběh, spíš, že filmaři to nezachytili nijak, aby to odsýpalo. Jednoduše klasika... nevyužitý potenciál. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem narazil náhodou, zaujal mě Tim Roth, který mě bavil v Lie to Me, tak sem to zkusil. První díl mě zaujal a nakonec sem skoukl všech deset epizod v kuse. Atmosféra byla fajn, postavy jak který ( potěšil Heyerdahl, který jede ve stylu HoW dalšího Švéda :-D). Akce, násilý, nahota fajn. CGI triky byly hodně poznat. Chvílema mi to přišlo trošku víc ujetý než by muselo být. Finále slušný. Druhá série je jistá, tak je to dobré. S odřenýma ušima za 4* - 70%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Moderní noirový western s postupně sílícími prvky gangsterky (vícekrát jsem si vzpomněl na temné westerny Anthonyho Manna a Cronenbergovy Dějiny násilí). Rowan Joffe dřív napsal excelentního Američana i dost mizerný thriller Dřív než půjdu spát. Šerifská hvězda s prvním filmem sdílí existenciální tížvost, s druhým sklony k béčkovým dějovým zvratům. Ovšem s tím, že si svou brakovost z velké části uvědomuje a s využívanými klišé dokáže neotřele nakládat, takže nechybí ani chtěný (zvrácený) humor. Jak praví titulek jednoho komentáře na IMDb: „enjoyable but silly“. Dokážu si nicméně představit, že pro některé diváky, vyžadující za každou cenu (psycho)logické vysvětlení toho, co vidí a slyší, bude zvláštní tón seriálu (výborně jej vystihuje název hned prvního dílu „Fun and (S)laughter“) příliš „silly“ a málo „enjoyable“.___ Příběh se zakládá na dobře známých situacích (šerif přijíždí zjednat pořádek do městečka, nad nímž přebírá kontrolu prohnilá naftařská společnost/ vyléčený alkoholik začíná znovu pít/ otec se mstí za smrt syna), ale ty se vyvíjejí nečekaným směrem nebo jsou mezi sebou kombinovány nápaditým způsobem. Snad žádná postava, jakkoli se zprvu jeví jako pouhá karikatura, nakonec není tak jednoznačná a předvídatelná. Skoro všichni skrývají nějaké temné tajemství, jehož postupné odkrývání vás společně se vzorovými cliffhangery nutí pokračovat ve sledování.___Ocenil jsem také, s jakou trpělivostí a péčí o každou záběrovou kompozici je celý seriál zrežírovaný. Mnohé záběry jsou nezvykle dlouhé, založené na postupném odkrývání nových informací, resp. na tom, že k určitým informacím kvůli kameře sledující jednu postavu nemáme přístup. Řada scén začíná dříve a končí později, než je potřeba k řečení nezbytného (což zní jako strašlivá banalita, ale na atmosféru seriálu to má zásadní dopad). Tu více, tu méně okázalé zapojování krajiny do vyprávění připomíná westerny a vizuálním leitmotivem jsou záběry s postavami přesně uprostřed symetrické kompozice, což působí nepřirozeně a hrdinům to přidává na znepokojivosti.___Deset epizod je na druhou stranu moc. Ve druhé polovině jsou rozváděny některé ne moc nosné linie, které odvádějí pozornost od toho, v čem je seriál i díky neselhávajícímu Timu Rothovi nejsilnější – upřímný portrét sebedestruktivně jednajícího chlápka, který získává kontrolu nad životem díky tomu, co jej současně ničí. Kdyby postavy nebyly scénářem nuceny dělat občas dost pitomá (a s ohledem na jejich charakterizaci nekonzistentní) rozhodnutí a nechávat se ovládat emocemi, byl by seriál zřejmě semknutější a vyrovnanější. Z obav, že toto rozřeďování bude dál pokračovat, nevyhlížím druhou sérii (která je vzhledem k otevřenému konci vysoce pravděpodobná) s příliš velkými nadějemi.___Minimálně prvním třem epizodám (ta třetí je zásluhou důmyslného střídání dvou časových rovin zřejmě nejlepší) bych ale Šerifské hvězdě určitě dal šanci. Zvlášť, pokud máte rádi drsné westerny a Tima Rotha. ()

Galerie (356)

Zajímavosti (9)

  • Ve 24. minutě, když starý muž dostane malého pejska, slyšíme v pozadí skladbu „I like It“, která vyšla v roce 1963 a je od britské kapely Gerry and the Pacemakers. Tato skladba byla rovněž předělána v roce 1980 britskou kapelou Depeche Mode. (Trajektt)
  • Na konci 9. minuty, když Jack (Tim Roth) popíjí na baru a když do lokálu vstoupí jeho žena, slyšíme v pozadí skladbu „The Power of Love“ od britské kapely Frankie Goes to Hollywood z jejich debutového alba „Welcome to the Pleasuredome“, které vyšlo v roce 1984. (Trajektt)
  • Natáčení probíhalo v kanadské provincii Alberta. (Duoscop)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama