Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 1

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Recenze (793)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Keby Spider-Man: Into the Spider-Verse nedostal toľko ocenení vrátane Oscara za najlepší animovaný film, bola by som veru prekvapená. Ozaj paráda. Jeden z najprepracovanejších a vizuálne najnápaditejších animákov, aké som kedy videla. Čakala som, že animácia tu bude top trieda, ale aj scenár ma milo prekvapil. Tento Spider-Man nie je to isté a stokrát videné, je to predsa len niečo nové. Už sa teším do kina na dvojku😉. 90%. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Hodně mě to překvapilo. Animace je skvělá a zajímavá, líbily se mi ty komiksové prvky, které tomu dodali na autentičnosti. Příběh je napínavý, ale trošku předvídatelný, proto dávám jednu hvězdičku dolů, jelikož příběhově (hlavně zápletka) mohla být lepší. Musím ale přiznat, že jsem se neskutečně bavila, dlouho mě žádný film tak nerozesmál jako tenhle. Sice jsem se za celou dobu sledování rozesmála 3x až 4x, ale rozhodne je to více než u nějaké průměrné komedie. Takže za to dávám palec nahoru. I když Spiderman zrovna nepatří mezi mé nejoblíbenější super hrdiny, tak tento animovaný si vyšší místo v mém osobním žebříčku určitě zaslouží. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dějově to kdovíjak převratné nebylo, ale to jsem ani nečekal, zato v každém dalším ohledu... Vizuální pecka, která se vidí jednou za pár let, slušné vtipy, neskutečná invence a originalita, parádní soundtrack a vlastně úplně, kurva, všechno bylo na špičkové úrovni. Naprosto zasloužený žebříček. 95% ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Rok 2018 priniesol niekoľko filmových kúskov pohrávajúcich sa so staronovými zobrazovacími metódami. Spider-Man: Paralelné svety je jeden z najvydarenejších. Jedna vydarená scéna strieda druhú, všadeprítomný humor a Spider-Man (a keby len jeden). čo viac si fanúšik DC universa môže priať. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejlepší film o Spider-Manovi, možná i o komiksové postavě vůbec. Vizuální orgie, zajímavý a svižný příběh, velice sympatické nové postavy a netradičně pojaté tradiční postavy (jedině plus), které mě bavily a nápadité prolnutí výrazových prostředků filmu a komiksu. Zkrátka pecka. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si myslel, že to je akorát animovaný Spider-Man. Pak se ale ukázalo že ta animace je super. Původně jsem si myslel, že tenhle film nějak mine, ale nakonec se ukázalo, že stálo za to ho vidět, hodně jsem se bavil. Příběh je taková klasika. Nicméně kombinace všeho se povedla a je z toho dobrý filmový zážitek. ()

boogieman 

všechny recenze uživatele

Niekto natočí dobrý superhrdinský komiksový film, ktorý sa nemusí hanbiť ani v porovnaní s filmami ktoré nevznikli v komerčnej štúdiovej mašinérií - stane sa to raz za dekádu, a treba si to vážiť. Aj keď je to stále viac style over substance, z hľadiska predlohy to funguje vlastne úplne skvele. Díky. 4.5*. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Neskutečná zábava!!! Proč jsem to viděla až teď?! Nebo jinak. Ten děj je fajn, protože Miles je sympaťák, byť je děj na druhou stranu poměrně v základní lince triviální. Plusem je, že všichni ti ostatní Spider-Mani baví. Jenže ten vizuál! To bylo delikatesní. Tady se někdo skutečně vyblbnul a hrnul jeden nápad za druhým a všechno fungovalo od prvního do posledního záběru. Nasmála jsem se, ale...ten vizuál. To je prostě jedinečný. Všechny vizuální přechody různých stylů. A to nemluvím ani o tom, jak je to celé stylizované jako komiks. Což mi hned rozbušilo srdíčko, protože číst právě takhle vizuálně dělané věci mě prostě šíleně baví. Jo, tohle u mě vyhrálo na plný čáře  :) ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla naprostá pecka. Od prvního traileru jsem filmu věřil a říkal jsem si, že přinejhorším to bude aspoň fajn "bokovka" a ono to nakonec předčilo veškerá má očekávání. Animace může někomu připadat divná, ale zdání klame a po několika minutách se budete kochat blahem, jak hezky to vypadá a má to neskutečný komiksový feel. To, že se celou dobu pojede v lehce komediálním duchu bylo jasné a to je hlavní silná stránka filmu, jelikož to funguje naprosto skvěle a celému Spajdí univerzu to prostě sluší. Sony tahle sázka neskutečně vyšla a já se těším, až budou tohle univerzum rozšiřovat dalšími příběhy, jelikož tohle celé má obrovský potenciál. Rozhodně obrovské překvapení a fanoušci Spider-mana budou slintat blahem a ti ostatní si užijou perfektní komiksový film a nejlepší animák tohoto roku, který se určitě zařadí mezi můj žebříček nejlepších filmů tohoto roku. With great power comes great responsibility ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Animák tak originální, že vás ani nenapadne ho srovnávat se něčím, co jste doteď viděli. A tím nemyslím jen ten vychvalovaný vizuál. Skvělý střih a dynamika se tady netýká jen pohybujících předmětů, ale všeho, protože tvůrci si hrají i s běžně statickými obrazy. A přitom je vše pospojované tak šikovně, že i když občas nestíháte pobrat všechno...víte, že to je způsobené jen nedokonalostí vašeho mozku. Už to by stačilo na obdivné ááách. Jenže to není všechno. K těm vizuálním minivýbuchům, dostanete i velmi dobrý hudební podmaz a co je ještě důležitější, tak i skvělý a originální scénář, ve kterém je spousta vtípků, ale zároveň nepostrádá dostatek ingrediencí pro běžného diváka...nekomixáka. Ústředním motivem je totiž rodina a přátelé. A kupodivu se to obejde bez patetických keců, nebo srdceryvných scén. Obrovská poklona tvůrcům. Ve všech ohledech je to skvělé dílo. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Když jsem v kině viděl první trailer, tak mě upřímně nijak nezaujal. Nejsem žádný velký fanoušek Spider-mana a ani ta animace mě na první pohled neuhranula. Ale pak přišly desítky nadšených reakcí završené Oskarem pro nejlepší animovaný film a věděl jsem, že se na to přeci jen budu chtít podívat. Chvilku mi trvalo než jsem si zvyknul, ale nakonec jsem se bavil a příběh mi dával smysl na rozdíl od traileru, takže jsem si to užil. Navíc mě bavil hlas Jakea Johnsona (Nick z New Girl), který dodal skvěle znuděný tón Peteru B. Parkerovi. Proti komiksovým animákům jako je tenhle vážně nic nemám. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to neuveriteľne vzrušujúce sledovať, pôsobivo emotívne a jednoducho najlepší Spider-Man film od „Spider-Man 2“. Film je v mnohých ohľadoch skutočne najlepším filmom o Spider-Manovi, ktorý kryštalizuje morálnu filozofiu postavy, jej životné lekcie, jeho atletickosť a jeho svojrázny zmysel pre humor do jedného nesmierne príťažlivého balíka. Je to čistá bláznivá zábava. 9/10 ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Slušnějch 80 procent, nápady a vtipem nabušená jízda. Pár silných momentů, rozlučka s velkým Stanem a spousta pomrknutí na komiksáky...sice jsem byl jedinej, kdo se v kině smál tančícímu Spideymu (třetí Raimiho Spíďa) a asi taky jediný, kdo si všimnul v telefonních kontaktech Milesova otce jména Steve Ditko. A počkejte si na potitulkovku. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Původně jsem od filmu příliš nečekal, ale během roku byla má očekávání postupně čím dál větší. A nakonec musím říct, že vůbec nejsem zklamaný. Celý film působí vcelku originálně. Takového Spider-Mana jsme tu ještě neměli jak co se týče postavy (tudíž žádné opakující se klišé se stříčkem Benem, velkou zodpovědností atd.) tak stylu filmu a vůbec celé zápletky. Nápad s jinými dimenzemi není špatný a provedený je tu dobře. Nejlepší částí filmu jsou asi postavy jako takové, které tu jsou opravdu povedeně napsané a vztahy mezi nimi postouvají film o stupeň výš (Miles a táta, Miles a strýc, Miles a Peter B. Parker,...). Celkový styl filmu co se týče animace, hudby a akce tu taky ještě nebyl a rozhodně se na něj s radostí kouká. Rozhodně se jedná o komiksový film, který je mezi ostatními svým vlastním způsobem výjimečný a i díky tomu si zaslouží šanci zazářit. ()

emo 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca a vizuálne úchvatná komixovka s nečakaným presahom a posolstvom. Toto čakal od Sony asi málokto. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Naspeedovaný trip v halucinogenních barvách. Občas zadrhne, občas je to na mě moc, ale potěší, to jo. 2023: S tím, že už znám druhé pokračování a s větším mírou pochopení pro velký výtvarný koncept i scénář, posouvám čtyři na pět hvězd. Je to pecka a určitě jeden z nejlepších filmů se Spidermanem, který té postavě hodně přidal nad rámec obvyklých schémat i nad rámec comicsů nejen s Milesem Moralesem. Uznávám, že se to hodně povedlo a kreativní to je až na půdu. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak. Nejlepší Spider-Man, který jsem viděl. Jak po stránce příběhu, tak věroností k původnímu komixu. Hodně jsem se bál té animované formy, ale naprosto to k tomu sedí. Akorát "spider-vepř" mi přišel už trochu příliš :-D. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od animovaného Spidermana mnohé, ale že se povede až takovýmhle zpúsobem, to opravdu ne. Paralelní světy jsou totiž naprostá pecka prošpikovaná snad téměř v každé vteřině neuvěřitelným množstvím nápadů a odkazů, a aby jste si to všechno užili, tak rozhodně nemusíme být žádným velkým fanboyem. Jenom jsem seděl, zíral s otevřenou pusou a královsky se bavil. Všechno zde zapadlo na ta správná místa od animace až po hudbu. Na oboje jsem si musel chvilku zvyknout, ale nemůžu říct, že bych viděl za poslední dobu lépe padnoucí formu. Už se těším, co si na nás tvůrci připraví příště. ()

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

26.04.2022

Vzhledem k úspěchu obou Venomů a celé spidermanovské trilogie asi není divu, že to studio Sony se svými pokusy o další a další nové komiksárny nijak brzy rozhodně nevzdá. A to ani po zavrávorání… (více)

Reklama

Reklama