Reklama

Reklama

Dobrá znamení

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2019–2023), 10 h 30 min (Minutáž: 45–60 min)

Tvůrci:

Neil Gaiman

Předloha:

Neil Gaiman (kniha), Terry Pratchett (kniha)

Kamera:

Gavin Finney

Hudba:

David Arnold

Hrají:

David Tennant, Michael Sheen, Frances McDormand, Sam Taylor Buck, Daniel Mays, Sian Brooke, Jon Hamm, Jack Whitehall, Michael McKean, Amma Ris, Alfie Taylor (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Blíží se konec světa. Armády Dobra a Zla se shromáždily, vynořila se Atlantida, všude to vře, čtyři jezdci apokalypsy jsou připraveni vyjet. Vše se zdá být předurčeno ke svému konci. Anděl Azirafal (Michael Sheen) a démon Crowley (David Tennant) žijí na Zemi mezi smrtelníky již od Počátku a za tu dobu si na svůj životní styl zvykli, tedy zpráva o blížícím se Konci je příliš nepotěší. Kdyby jen nezašantročili nově zrozeného Antikrista, pak by možná ještě byl čas zvrátit Osud... (LenkaStr)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (173)

Wally 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první epizodě, ze které jsem byl nadšen a strašně se bavil, jsem hned těmi následujícími vystřízlivěl a zjistil jsem, že i přes slibný začátek se ze mne fanoušek T. Pratchetta nikdy nestane. Ostatní díly obsahovaly dva tři dobré vtipy a zbytek se topil v trapnosti (lovec čarodějnic, čarodějka sama apod) a nezachranili to ani skvělí M. Sheen a D. Tennant. ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Vtipné, milé, chytré a dělající si srandu skoro ze všeho. David Tennant se do démona Crowleyho převtělil dokonale a pozorovat jeho vlnivé vykračování, procítěnou dikci a pohodovou lehkomyslnost je velké blaho. Připodělaný anděl Michaela Sheena mu zdatně sekunduje a jejich vztah funguje na jedničku. Jednotlivé scény jsou citlivě vypointované a na trapný vtip člověk čeká marně. Berlička v podobě hlasu vypravěče mi vůbec nevadila, ba naopak. Bez ní by byl děj přílišným vysvětlováním jednotlivými herci/scénami roztahaný, nebo by nebylo vysvětleno dostatek, aby divák pochopil, o co se jedná, a mohl si následující scénu řádně užít. Kniha je jednou z mých nejoblíbenějších, a tak jsem byl vůči seriálu dost skeptický. Britové ale umějí dělat věci s láskou. Určitě si seriál pustím někdy znovu. EDIT: Právě jsem si to celé pustil potřetí a stále se náramně bavil. Přidávám pátou hvězdičku. ()

Reklama

Novom 

všechny recenze uživatele

Už od oznámení natáčení této minisérie jsem se těšil. Předchozí ataptace Pratchettovo knih byly vždy jiné, ale vždy věrně kopírovaly jeho vymyšlený svět. Dobrá znamení je má oblíbená kniha a svět v ní jsem chtěl vždy vidět i na plátně. Očekávání naštěstí nezůstává daleko za realitou. Zpracování je výborné a vyprávění odsýpá. Občas je sice zřejmé, že se nejedná o velkofilm a některé kostýmy a kulisy působí trochu levně, na druhou stranu jindy člověk ani nestíhá koukat na všechnu tu nádheru kolem. Potěšilo poměrně věrné zpracování, pár scén očividně chybí a čtyři jezdci Apokalypsy nejsou až tak moc démoničtí, jak byli v knize popsáni. Celkově hodnotím velmi pozitivně. Jen by to chtělo více pratchettovek převedených do filmové podoby. Svůj potenciál mají všechny! ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek Terryho Pratchetta jsem si ani Dobrá znamení (proč tady není český název?) nemohl nechat ujít. Spolupráce s Neilem Gaimanem se povedla a knihu jsem četl už dávno, což bylo nakonec dobře a já se nezastavil jen u porovnání. Naprosto skvěle se povedlo obsazení dvou hlavních hrdinů. David Tennant i Michael Sheen to zahráli famózně a já si užíval každé jejich setkání a každý dialog. Byli pro mě tím nejlepším z celého miniseriálu. Nutno ale říct, že i výprava a efekty byly na TV seriál výrazně nadprůměrné a přes poměrně štědrou stopáž pěti a půl hodiny Dobrá znamení utekla až překvapivě rychle. Drobné výtky se mi rozepisovat nechtějí… čtyři hvězdy. Edit: hodnocení i komentář je k první sérii. Druhou sérii jsem neviděl a dle toho, co o ní vím, ji ani neuvidím. Neměla vůbec vzniknout, nevychází už z literární předlohy a nemá na čem stavět, což je dle ohlasů hodně znát. Bohužel prachy zapracovaly a vznikl korektní paskvil, který jen kazí celkové hodnocení... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Lehké a hravé, chemie mezi teploučkým andělem a ďáblem, co marně ukrývá dobré srdce, fungovala stoprocentně. Dokonce tak dobře, až mi bylo líto, že nefungovala stočtyřprocentně. Ale postupem času vyprávění ztěžkne. Začne se řešit příliš mnoho problémů, příliš mnoho dějových linek a jiné zase navždy zapadnou. Prostě to přestane být taková sranda. SHRNUTÍ: S Armagedonem těžko hrát. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku ve scéně, kdy se děti baví o mimozemšťanech, jedno z nich pronese: „Exterminate!“ Což je hláška mimozemšťanů Daleků ze seriálu Pán času (od r. 2005). (Nathaniell)
  • V epizodě si voják hlídající vojenskou zakladnu čte knihu „American Gods“ od spisovatele Neila Gaimana. (Evra)
  • Dej druhej série už nevychádza z pôvodnej knižnej predlohy, ale je nový. Slúži na preklenutie dejovej linky medzi príbehom pôvodnej knihy a nevydaným námetom knižného pokračovania. (Mandragor)

Související novinky

Dobrá znamení se dočkají další série

Dobrá znamení se dočkají další série

30.06.2021

Populární seriál Dobrá znamení podle knihy spisovatelů Terryho Pratchetta a Neila Gaimana se dočká druhé série. Ta vznikne pod dohledem samotného Gaimana, jenž prý s Pratchattem kdysi dávno vymyslel… (více)

Reklama

Reklama