Reklama

Reklama

Vice

  • Česko Muž v pozadí (více)
Trailer 1
USA, 2018, 132 min

Režie:

Adam McKay

Scénář:

Adam McKay

Kamera:

Greig Fraser

Hrají:

Christian Bale, Amy Adams, Steve Carell, Sam Rockwell, Alison Pill, Eddie Marsan, LisaGay Hamilton, Jesse Plemons, Bill Camp, Don McManus, Lily Rabe (více)
(další profese)

Příběh Dicka Cheneyho, nejvlivnějšího viceprezidenta, jehož politika významně ovlivnila průběh dějin. Životopisné drama Vice získalo osm nominací na Oscara včetně kategorie za nejlepší film. Christian Bale ztvárňuje Dicka Cheneyho v tomto epickém příběhu o tom, jak se obyčejný washingtonský úředník nepozorovaně dostal až po bok amerického prezidenta George W. Bushe a stal se nejmocnějším mužem planety, který zásadně změnil zemi i celý svět. V dalších rolích této temně komediální sondy do zákulisí americké politiky se představují Amy Adamsová, Steve Carell a Sam Rockwell. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (171)

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Dobrej i špatnej film. Tam, kde byl Big Short zábavnej a svěží, tak tam je Vice trapnej a otravnej. Jeden by mohl argumentovat, že je to McKayův režijní styl, ale tou svojí sugestivní montáží si akorát neúspěšně hraje na Ejzenštejna 21.století (furt vám bude cpát, jak se máte cejtit a jaký asociace máte mít... ) . Je to škoda, protože ten film se tváří intelektuálně, ale v podstatě je strašně primitivní. Všichni herci hrajou samozřejmě skvěle, jen teda ten hyperrealistický make-up možná víc škodí než pomáhá. Připadám si teď jak nějaká konzervativní republikánka (což nejsem), hejtit takhle ultra liberální film (čehož si je ten film samozřejmě sám vědom a snaží se to zahrát do outu meta humorem). Je to prostě jako dívat se na dokumenty Michaela Moora. Je to všechno strašně poutavý a člověk by tomu chtěl věřit. Ale je jen jeden úhel pohledu. Ach ta politika. Sorry, mrzí mě to:( McKayi, natoč raději Anchormana 3, prosím. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádný film mezi oscarovými nominanty. Sice mi není příjemné dívat se na tu americkou politickou verbež, která rozpoutala chaos v některých částech světa, což se dodnes nedaří vrátit zpět do nějaké minimální rovnováhy. Snímek Vice se svým polodokumentárním stylem, mnohdy jízlivými komentáři, zvláštními uměleckými postupy a celkově neotřelým aranžmá diváka strhne, ačkoli jej nutí být neustále ve střehu a orientovat se mezi střídáním časových rovin, ale ani minutu nenudí narozdíl od některých osatních oscarových konkurentů. A pak je tady pan herec Christian Bale, jenž už dlouho patří mezi chameleony, a to platí i o fyzickém vzezření, dokáže se objevit jako na kost vyhublý, stejně jako pořádně přifouklý. Jeho ztvárnění Cheneyho je mimořádné, výrazně převyšuje Maleka, takže očekávám napínavý souboj v mužské hlavní kategorii. Moje milovaná Ady Adams je zase pro jednou šedou myškou, ale zásadní osobou v životě Dicka Cheneyho, konečně by toho Oscara už mohla dostat. Vedlejší mužské role, zvláště Steve Carrell jako Donald Rumsfeld, jsou neuvěřitelně přesně zahrány. Bravo a držím pěsti. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Christian Bale v další neuvěřitelné proměně od tvůrců Sázky na nejistotu. Jede to v podobném duchu a poměrně mě překvapilo, že i přes toto závažné (až neuvěřitelné) téma kolem viceprezidenta Dicka Cheneyho v Americe docela prošumělo a rozhodně nevyvolalo takový ohlas, v jaký asi režisér Adam McKay a spol doufali. Není to sice taková šleha jako výše zmíněný film, mohu to ovšem lidem, co se chtějí zas něco konkrétnějšího z americké historie dozvědět, vřele doporučit. PS : Amy Adams tu hraje opravdu neskutečnou postavu, přijde mi ještě více bezpáteřní, než její manžel. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tuhle podobiznu si Dick Cheney za rámeček nedá. Sarkastický portrét politika, který neváhal ohnout zákony na maximum, je ryze subjektivní pohled. Tvůrci ho nemají rádi. A předkládají ve vtipných kolážích a střizích důvody proč. Vsuvky a doplňky příběhu jsou hravé a nápadité. Pomalejší rozjezd se posupně mění ve smršť, kdy bezskrupulózní muž neváhá nad svým jednáním, které vede ke smrti statisíců lidí a svět dodnes nese jeho následky. Cheneyho manželka Lynn je zobrazená jako pravá lady Macbeth. A přes všechen vtip z toho mrazí. SHRNUTÍ: Jak to dělat po trumpovsku, když jste chytřejší než Donald. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

McKayův režisérský styl můžu, Balea můžu, pletichářství v politice taky můžu. Byl jsem zklamán? Ne, jedná se o zábavnou skorosatiru mapující honbu za mocí ve WH a kokotinami, které z vycházejí z činů dělaných při této honbě. Bale je zde jako vždy výborný, obličejově k nepoznání. Jediným nešvarem je trochu delší stopáž. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Jelikož měl Dick Cheney po většinu svého života problémy se srdcem, musel Christian Bale v rámci své role nastudovat prevenci infarktu. Tyto nově získané znalosti mu nakonec přišly vhod, jelikož režisér Adam McKay utrpěl během postprodukce lehký infarkt. (ČSFD)
  • Bývalí poradci Bílého domu Ivanka Trump a Jared Kushner se zúčastnili projekce tohoto filmu, ale v polovině odešli. Jejich motivace k tomuto činu nejsou známy. (ČSFD)
  • Bill Pullman natáčel scény pro film jako Nelson Rockefeller, ale jeho scény byly vystřiženy z finálního sestřihu filmu. (BMW12)

Související novinky

Novinka Adama McKaye má hvězdné obsazení

Novinka Adama McKaye má hvězdné obsazení

16.10.2020

Leonardo DiCaprio, Meryl Streep, Cate Blanchett, Jonah Hill, Himesh Patel, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Kid Cudi, Matthew Perry a Jennifer Lawrence. Málokdy se vidí až takto hvězdné obsazení,… (více)

Christian Bale končí s nabíráním váhy

Christian Bale končí s nabíráním váhy

10.11.2019

Přestože zní titulek spíš bulvárně, ujišťuji vás, že se jedná o ryze filmovou zprávu. Oscarový herec Christian Bale (Fighter, Dokonalý trik) v novém rozhovoru oznámil, že už nadobro končí s… (více)

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

19.03.2019

26. ročník Mezinárodního filmového festivalu – Febiofest přiveze do Prahy francouzského herce a režiséra Louise Garrela, který 25. března osobně uvede svůj nejnovější film Věrní nevěrní. Komediální… (více)

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama