Reklama

Reklama

Kingsman: První mise

  • Velká Británie The King's Man (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 6

Recenze (485)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $100miliónov║ Tržby USA $37,124,248║ Tržby Celosvetovo $125,283,380▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Matthew Vaughn vie svoju predstavivosť vždy dosť popustiť na uzde a tu to dáva teda riadne, občas trefné, občas mierne prestrelené ale dobre, to je jeho prejav a prevažne mi to sedí. Herci skvelý, akcia namakaná, dejové hefty a zvrátenosti solí ako na bežiacom páse. Možno už nie tak pôsobivé ako jeho predošlé filmy ale stále je v ňom nejaká ta filmárska sviežosť.  /70%/ ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Matthew Vaughn nám přináší už třetí díl této úžasné série. Tentokrát zavítal do minulosti, konkrétně do 1. světové války a ke vzniku samotných Kingsmanů. To byl ale možná trochu krok vedle. Ne, že by to bylo špatné, ale prostě tomu něco chybí. Sledujeme alternativní historii a další intriky na pozadí tohoto téměř celosvětového konfliktu. On záhadný člověk se vším manipuluje a snaží se srazit Anglii na kolena. Naši hrdinové se rozhodnou vzít věci do vlastních rukou, a tak nějak vyrovnat síly. To ale není úplně jednoduché. Kromě Ruska se podíváme například do zákopů, nebo do Kašmíru. Akční scény jsou celkem povedené, ale není jich mnoho a nejsou ani nijak strhující, snad krom té s Rasputinem. Film dost táhnou kvalitní herci v čele s Ralphem Fiennesem a pohlednou Gemma Arterton. Do tohoto světa se určitě rád znovu vydám, ale raději ve formě pokračování současných dílů. Opět se tu skvěle pracuje s hudbou. "Jste Angličani, nebo číšníci?" ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočená, byť v jádru příběhově nesmyslná pohodovka, která je do třetice kompletně dojebaná soundtrackem, kterej filmu bere atmosféru doby i místa, kde se odehrává a zároveň nedokáže jít ruku v ruce s moderní Vaughnovou režií. Přitom některý scény jsou vyloženě skvělý (noční střet na bitevním poli!). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nechápem, ako túto nudnú biedu a očividný prepadák mohol Vaughn normálne poslať do kín. Na toto mu fakt dali 1OO miliónov? Pri dvojitom atentáte som sa cítil ako keby som sledoval vystrihnuté sračkové scény na DVD. Dvojka ma bavila oveľa menej, ako jednotka. Na viacerých miestach bola prestrelená a to už je čo povedať, lebo prvý diel fakt nebol žiadnou serióznou drámou, všetky divnosti (alebo skoro všetky) v ňom však sedeli. V dvojke sedelo už len máločo a keď som vychádzal z kina, bol som zmätený a nie úplne uspokojený. No treba dodať, že oproti prequelu je dvojka gigantický zázrak. Prequel nielenže nie je temer vôbec zábavný, ale mám podozrenie, že taký ani nemal byť. Vypovedá o prvopočiatkoch „firmy“ Kingsman, o tom ako (a prečo a kým) bola založená a treba dodať, že okolnosti to boli vskutku tragické, avšak práve v tom drieme problém: s týmto filmom si skutočne žiadnu srandu neužijete. Dočkáte sa tragédií, svetovej vojny a aby toho nebolo málo, tak tiež úmrtia, ktoré možno ako ja aj vy budete čakať, ale napokon aj vy zostanete prekvapení z toho, za akých okolností k nemu došlo. Film má viac ako dve hodiny a až na jednu výnimku s tancujúcim (!) Rasputinom (Rhys Ifans bol úplne mimo už v Nothing Hill, ale aj tak ma zaskočilo, aký mimo je tu) obsahuje v podstate len jednu (!) poriadnu akčnú scénu - finále. No hoc som od neho čakal veľkolepú jazdu á la 10-minútová akčná bomba natočená na jeden záťah, napokon som sa so šokom nedočkal. To, že na konci absentuje najšťavnatejšia postava ani nebudem komentovať, proste zmizne bez slova z plátna, wtf. Ralph Fiennes (ktorý to aj produkoval) je pri všetkej úcte jedným z najhorších kastingových ťahov roka. Jediný, kto to tu aspoň trocha zachraňuje, je Djimon Hounsou, ale nedajte sa oklamať, je to len vedľajšia rola. Snímka sa nevie poriadne rozbehnúť. Ak sa aj na pár okamihov predsa len nejakým zázrakom rozbehne, následne okamžite na celé desiatky (!) minút zaspí. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[52%] Viděno v kině. No, poslední dobou jsem tento film asi moc neplánoval navštívit na velkém plátně, ale vzhledem k tomu jaká je dnešní situace ohledně pojebaného covidu, tak jsem si říkal, že na to radši zajdu. První dva KINGSMANI se mi líbily. Neříkám, že je to nějaká pecka, ale svoje kvality to má určitě. Tohle je prequel, tak jsem se na to docela těšil a výsledek? Jsem z toho určitě rozpolcený. ½ filmu mi přišla docela nudná a hlavně se to tvářilo neskutečně vážně, ale ještě v té nudné první půli tu byla jedna luxusní scéna/bitva s Rasputinem, která mě docela smíchy rosekala. Pak se střídala docela jedna nudná scéna za druhou. Akční sekvence v zákopech byla docela dobrá, ale ukončena úmrtí postavy, do které bych to teda nečekal. Finále bylo po akční stránce docela dobré. Třeba ten přílet letadlem mi přišel docela retardovaný, ale sakra vtipný. Finále bylo akční sekvenci ujeté, ale ještě ok. No a zpočátku mi film přišel docela nudný. A ten pocit, že se film bere vážně – to mi přišlo docela divné.  Já nevím, jak mám tento film popsat. Moc mě to nebavilo, ale pár sekvencích, mi přišlo docela dobrých. Ale spíš se jednalo o nadlehčenost než o brilantně povedených scén, kterých zde bylo méně, než v původních 2 filmů. Prostě nemůžeme zde srovnávat první dva snímky k tomuto. Z herců mi zde přišel nejvýraznější Ralph Fiennes. Zbytek ušlo – prostě průměr. Opravdu nevím, co bych k tomuto ještě víc dodával. Soundtrack byl zde na potřeby filmu obstojný. Pokud by mělo vzniknout pokračování, tak jedině to přímé a ne tento divný a nesourodý prequel, který v této sérii vůbec nezapadl. Víc k tomu asi nenapíši. Úplná sračka to není, ale žádný zázrak také ne. Kostrbatý průměr, na který se už nikdy nepodívám … ()

Galerie (54)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmu nalezneme jak českou, tak i slovenskou stopu. Česká je samozřejmě manželka Františka Ferdinanda d'Este Žofie Chotková a slovenská pak použití padáku jednou z postav. Zajímavostí také je, že padák byl Štefanem Baničem vynalezen přibližně v roce 1913, což fakticky i zapadá do událostí filmu. (vyfuk)
  • Pracovní název snímku byl „The Great Game“. Tímto termínem je označován politický konflikt mezi Anglií a Ruskem během 19. století. (Kuzmik)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama