Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět let potom, co strašlivá, nevídaná síla většinu lidí přiměla k sebevraždě, se jedna z přeživších se dvěma dětmi odhodlává k zoufalému pokusu o útěk do bezpečí. (Netflix)

Recenze (761)

bourec 

všechny recenze uživatele

Ale jo,byť je S.Pivo dost nedivácká režisérka,,tak tenhle film nakonec uteče jak voda.V poslední době je to móda tyhle filmy bez infa,co,proč,kdo,jak,ale je to veskrze napínavý mysteriózní drama.Jen nechápu,proč všude motáte k popisku filmu slovo horor,když to opravdu neni.60%. ()

wampilenka 

všechny recenze uživatele

Myslím, že milovníci hororu film ocení. Film je v rámci žánru tak na 4*. Je natočený tak, že se divák opravdu bojí, takže pokud to od filmu očekáváte, tak směle do toho. Budu ještě chvilku přemýšlet, jestli nejsem zbytečně nespravedlivá a možná hodnocení zvednu. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Napínavý thriller od úžasné a talentované dánské režisérky Susanne Bier opravdu funguje. Příběh je zajímavý a dobře napsaný, hlavní postava Malorie, kterou ztvárnila Sandra Bullock a ztvárnila ji skvěle si ale ke mému srdci cestu nenašla a více mi záleželo na tom, aby se ty děti dostaly do bezpečí než ona. Moc se mi líbila postava Johna Malkoviche a škoda, že nevydržel ještě o něco déle. Neubráním se ale srovnáním s Tichým místem, námět je totiž dost podobný jen v tomhle snímku nesmíš vidět a ve druhém nesmíš udělat jakýkoliv zvuk. Tiché místo mi přišlo lepší hudebně a příběhově je to více napínavější, proto Bird Box si ode mne vysloužil 3*. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý sci-fi, v podstatě to samé jako https://www.csfd.cz/film/502297-tiche-misto/, jen tady lidi nesmí koukat jen někde v domě. Tady vidíme nákazu rovnou od začátku což se zase tak moc často neděje a krásně sledujeme totální rozklad společnosti. Divný bylo že za 5 let nejsou schopni dát dětem jména a říkají jim chlapče a děvče. Ale blbost ve filmu je a to ti ptáci v supermarketu to je totální nesmysl. Z hygienických důvodů nesmí být v obchodech s potravinami žádné živé zvíře a stejné to bude i v USA (jsou výjimky, když máš zvíře jako zákazník v přepravním boxu, či pes asistent), ale nemůžou tam někde být vystaveni papoušci , to je kravina, to by je hygiena hnala. Jinak film je pěkný zajímavý nápad, jen zase chybí nějaké vysvětlení proč se to děje, kdo za to může a pod? ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavé a originální. Za sebe můžu doporučit každému, kdo už je překoukaný a poslední dobou tápe mezi výběrem filmů na večer. Netflix mě opět převálcoval. :) Není to kdo ví jak promyšlené a náročné, ale film jako celek zaujme a hlavně to celé bezvadně funguje. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušně odvedená post apo práce ala Tiché místo, akorát zde s absencí zraku. Téma je výborné, dobře vytěžené, ale styl vyprávění občas drhne pro rozvláčnost a nezajímavost jednotlivých charakterů, které se nedaří prodat. To je největší negativum tohoto snímku. Potěšilo mě, že se zde pracuje celou dobu se záporákem, který není nikdy vidět. Strach je o to intenzivnější, podobně, jako u prvních Čelistí. Takže palec nahoru a ať se takto daří i u dalších projektů Nettflixu. 70% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

V Netflixu si řekli, že Tiché místo je hloupá sračka plná nelogických píčovin a rozhodli se vytvořit něco svého, lepšího. A to se jim povedlo. Přidali trochu Divoké řeky, Mlhy a Stalo se a překvapivě tenhle mišmaš skvěle funguje. Za mě tedy především díky špičkové Sandře Bullock. 90% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Netflix jede bomby. A vzhledem k faktu, že tohle točila žena, říkám, že je to obdivuhodné. Bird Box je pro mě další nadprůměrná záležitost, která si sice vypůjčila několik nápadů jinde a sem tam to ve scénáři občas zaskřípalo, ovšem já to pro tentokrát odpustím, protože můj zážitek byl velmi příjemný. Potěšila přítomnost známých tváří a hlavně těch dvou malých dětí, ze kterých jsem málem roztála. Bier předvedla, že režisérskou taktovku umí držet pevně a i hororovější scény zvládla dokonale. Ani prolínání časových linií mi vůbec nevadilo, protože sledovat pak půl hodinu v kuse, jak se Bulllock snaží někam dostat na lodi by ubralo na vyváženosti děje. Jediné co se mi nelíbilo, byla ta věc s blázny. Nevím, přišlo mi to nejednoznačné bez pravidel, ale nechci spoilovat. Suma sumárum to byl ale velmi kvalitní zářez na Netflixovském seznamu. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný thriller s hororovým pozadím. Dej filmu prebieha v dvoch časových rovinách. Nechýbali ani nervydrásajúce scény. Sandra podala svoj štandardný výkon. Záver bol .. hmmm ... taký nijaký ... divák nadobudne dojem, že prežijú iba slepci, alebo ludia zavretí (dokedy ?) v izolovano priestore. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

3/3 (Tiché místo, Potichu, Bird Box) Asi tákhle. Původně jsem chtěla vidět Bird Box jako druhý v pořadí, ale skončil jako trojka. A to je dobře. To nejlepší na konec. Na tomhle filmu je fajn hned několik věcí. Je tady to něco, které lidi nutí ubližovat si. A to něco je dost brutální. Navíc, kyž zjistíte, že není třeba vidět to "naživo". A potom ta druhá věc. Lidi v minulosti jsou neznámí lidé. Takže čas a prostor i pracovat s postavama. Takže tam není jenom ten prvek přežití, ale ta ponorka je nespíš horší. A cesta do supermarketu mě dostala. V třicet let starém autu by moc daleko nedojeli ;) jediné, co mi vadilo na střihu před/po, že jsme v minulosti byly vždy strašně dlouho, se stříhanýma flashbackama, což by bylo vpořádku (třeba hned v rámci toho prvního), kdyby se začalo vyprávět v minulosti. Protože ten film je akční hned od začátku. Hned víte, co čekat. Ne, tady se hodinu nehraje na psychologii film, aby se lusknutím prstu z toho stal horor. Asi je to tím, že jsem čekala, že v minulosti nebudeme na tak velkém prostoru. Ale bylo to dobré. Jenom škoda, že mi docela dlouho jelo v hlavě "Stalo se". Vzhledem k tomu, jak byl nepřítel prezentován. A nepochopila jsem to "automatické sebevědomí" při vstupu do budov, když mi nikdo nevysvětlil, zda se nemůže stát, zda jsou omezení na otevřený prostor, vlastně to vůbec nepadlo. Nebo opak. Že třeba neproklouznou otevřenýma dveřma. Ale to o tom asi moc přemýšlím, co? ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byla atmosférická pecka. Mám tenhle tip filmů prostě rád. Okamžiky, kdy se dá napětí krájet. Kdy dostanete jen tolik informací, aby se vaše fantazie mohla podílet na sledování filmu. A přestože tam ta hlavní záporná síla nebyla znázorněna, jako v Tichém místu, necítím se ochuzen. Další prvky mi připomněli můj další oblíbený film a sice Stalo se. Nechci se dožít okamžiku až si budu s někým v pohodě povídat a on jen tak mezi řečí začne bezdůvodně mlátit hlavou o to co je zrovna poblíž…. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Díky nepříliš kreativně sesmolenému obsahu, který distributor uvádí, napadne zběhlého diváka, že půjde o další variaci na skvělé Tiché místo (2018), nebo o vykrádačku nehitu M. Night Shyamalana, Stalo se (2008). Jenže chyba lávky. Bird Box je mnohem víc, než jen další horor o neviditelných bubácích. Když se podíváte na portfolio tvůrců uvidíte, že Susanne Bier má na kontě pěknou řádku romanticky laděných dramat a Eric Heisserer spoustu zkušeností s vytvářením hrozeb ať už mimozemského(Příchozí), nebo tak trochu nehmatatelného(Zhasni a zemřeš) původu. Což je skvělá kombinace pro žánrové zkřížení(taky návod pro producenty, jak vybírat tvůrce jejich filmů). Víc než horor, je Bird Box thriller, drama, mysteriózní, přičemž se v průběhu děje jednotlivé žánry obratně mísí. A je to dobře, protože jaká bývá u hororů pointa? Že si nemám kupovat barák na indiánským hřbitově? Že nemám jít v noci do lesa, kde se ztrácí lidi? Bird Box nabízí jinou pointu a navíc k ní diváka posune skrze kvalitní vyprávění. Mimoto že ukazuje děsivé věci, je to příběh o ženě, ve které city a láska proudí trochu jinak, než je pro matku obvyklé. Resp. možná to tak jen vypadá. Což je příjemný přesah, který žánr obohacuje...ale tím i ředí(takže ano, zmiňované Tiché místo, je v mých očích mnohem lepší film). Jediné co bych vytknul, je zbytečně dlouhá stopáž...bylo kde stříhat a nejzajímavější je nakonec stejně jen prvních 40 a posledních 25 minut. Kolem Bird Boxu je vcelku velké halo, Netflix se chlubí skvělou sledovaností a je velmi dobře hodnocen kritiky. S tím nemám problém, protože Netflixu fandím a zatím se daří dělat mi jeho sci-fi projekty radost. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Je to mnohem lepší jak Quiet place. Není to tak sterilní, víc se tam pracuje s nápadem a linka minulosti je fajn. Za mě dobrý, 4* a.k.a 80% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Quiet Place prostě nejde uniknout, ale to nevadí. Snažil jsem se vyhýbat spoilerům a podařilo se mi to tak dobře, že jsem neměl tušení, že Sandra Bullock bude těhotná. Každopádně to bylo zajímavé a stálo za podívání. Tentokrát sledovat začátek toho, jak se děje něco, o čem vlastně netušíte, co to je. Kromě Sandry byl na výbornou i Malkovich. Osobně mě víc bavilo Quiet Place, přišlo mi napínavější a mělo lepší atmosféru, to možná vše i proto, že jsem ho viděl v kině. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film preskakuje medzi klaustrofóbnou akciou domu a zúfalým úteku z väzenia, režisérka Susanne Bier udržuje náladu napätia. 7/10 ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Před dvaceti lety by to byl film M. Night Shymalana. Vlastně mi to připomíná derivát Znamení, Mlhy od Darabonta (strašně se mi nelíbila kvůli těm postavám a i to mají ty filmy společné) a samozřejmě nedávného Quiet Place, které je v blahé paměti, ne proto, že by nějak historicky vynikalo, ale prostě proto, že lepších podobných v kině nebo na streamu moc ani není. Stejně jako v Mlze bych ubral nevěrohodných interakcí postav ve filmu, v tom bylo Quiet Place v tom minimalismu přijatelnější. Co film nejvíce drželo nad vodou, byla dějová linka, se kterou to celé začínalo, tedy plavba po řece. Díky tomu i díky závěrečným rozhodnutím postavy Sandy Bullock se na to dá vzpomenout, jinak spíše ty nelogičnosti v tom baráku a vlastně spíše ve scénáři obecně často více iritovaly, než těšily. Na druhé shlédnutí zvyšuji hodnocení, napětí funguje pořád. ()

A.Fish 

všechny recenze uživatele

Konečně se někdo trochu zamyslel nad scénářem a napsal něco, co relativně dává smysl. Něco takového jsem očekával už od Quiet Place, kde jsem se bohužel vůbec nedočkal dobrého výsledku. Uvítal bych trochu kratší stopáž - míň keců. I konec mohl být lepší. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Paralela s Tichým místem by se tu našla, ale já bych velice nerad tyto dva filmy srovnával a zároveǹ jedním dechem řeknu, že Tichého místa si cením mnohem více. Bird Box je dalším ze zajímavých počinů na Netflixu. Sandra Bullock v hlavní roli se snaží přežít na zemi, kde vypukla podivná pandemie sebevražd. Zajímavý nápad, ale hodně to stálo na tom, jak tvůrcům uvěříte jejích vysvětlení a jak rychle na jejich hru přistoupíte. Já jsem s tím bohužel měl poměrně problémy a našel jsem víc děr, než bych byl schopný jen tak přejít. I tak se jedná o hodně zajímavý a inovativní počin, který rozhodně nijak neurazí. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

Tiché místo se mi líbilo mnohem více. Našel bych tady i pár scén, které měly nápad, jako třeba žena a hořící auto. Ty dvě časové linie mi nevadily, ba naopak, neviděl jsem trailer a dost jsem se bál, že budu 120 minut sledovat Sandru Bullock jak pádluje po řece, nakonec jsem ji tak sledoval jenom minut 40 takže spokojenost. Když jsem byl mladší a hodnotil jsem tenhle typ filmů, tak jsem vždycky odpouštěl to jak se postavy chovají idiotsky, čím starší však jsem, tím víc mě to začíná fakt srát. Od teď už za to budu fakt ubírat, protože ty postavy tady dělají tak stupidní rozhodnutí, jen proto, aby byl vytvořen základní skladební kámen všeho - konflikt. Hrozně to nesnáším. Kdyby uvažovali tak se bez problému konce dožijí všichni. Tady tu čtvrtou hvězdu nezachraňuje ani John Malkovich, který jako jediná postava ve filmu má v hlavě mozek a ne piliny. ()

Související novinky

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

V pasti dostane španělský spin-off

V pasti dostane španělský spin-off

15.03.2021

Thriller Bird Box neboli V pasti od streamovací služby Netflix zaznamenal v roce 2018 ohromný úspěch. Snímek se Sandrou Bullock tak okamžitě dostal objednávku na sequel, jenž bude adaptací knižního… (více)

Netflix nabídne obsah zdarma

Netflix nabídne obsah zdarma

01.09.2020

Dva papežové, V pasti, první epizoda Stranger Things nebo komedie Vražda na jachtě – tyto a dalších několik titulů budou čerstvě na Netflixu dostupné všem lidem bez ohledu na to, jestli platí… (více)

Reklama

Reklama