Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj se točí okolo roznašeče pizzy Mookieho (Spike Lee), který si v převážně černošské čtvrti paradoxně našel práci u Italoameričana Sala (Danny Aiello). Celkem poklidný průběh všedních letních dní plný pohodové muziky a nezávazného klábosení začne zprvu sotva postřehnutelně, postupně však stále patrněji, narušovat jeden ze Salových synků - rasistický Pino (John Turturo). Vše neodvratně směřuje k nepříjemnému střetu dvou odlišných kultur. (Matty)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (185)

Natascha 

všechny recenze uživatele

Rozumově dokážu pochopit, proč je tento film tak dobře hodnocený. Vykreslení vztahů mezi jednotlivými komunitami je přesvědčivé, neustálé napětí posílené horkým počasím vrcholí opravdu skvělou scénou neuvěřitelného vzteku a nenávisti, ta jediná mě ale opravdu nějak více oslovila. Já osobně si vůbec nemyslím, že by Spike Lee nadržoval svým "bratrům" - na všech stranách se našly kladné i záporné osoby (nebo celé skupiny). Ačkoliv tedy Jednej správně objektivně dokážu zhodnoti jako přínos kinematografii, subjektivně..........fakt jsem se u toho nudila, na rozdíl od 25.hodiny, která je podle mě tisíckrát lepší, i když se v ní celou dobu nic moc neděje, stejně jako tady. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci aj keď možno trochu pridlhý film. mám však problém s vyznením. Pochopil som správne, že černošský režisér obhajuje rasizmus voči svojim ľuďom? U mňa sa to podarilo. Najradšej by som celú tú štvrť vypálil, pretože mi prišlo že minimálne 3/4 toho gheta si zaslúži minimálne baseballkou po hlave a 20 rokov v chládku. Každopádne už od neho žiadny autorský film nechcem vidieť pretože ak sa mi dostane pod kožu budem v ďalším voľbách voliť minimálne NSDAP. 9/10 ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Vynikající!! Téměř celý film, zde hraje pouze jedna písnička- Public Enemy - Fight the power! Mookie? Nejlepší! Obrovské charisma a vtipný vzhled a hlavně komické oblečení. Vážně jsem se bavila celý film, až na smrt "rádiáka", tento snímek je rozhodně výborný na zlepšení nálady, jelikož černoši umí udělat show! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém Spike Lee dává otevřený kartáč jedné menšině tím, že ji vyobrazuje jako poflakující se nemakačenka, který si dělají samy problémy svou ubečeností a zaostalostí. To pak když na ně jeden odpáše opasek, hned se ohání diskriminací a rasismem. Povědomý, že? Ne, nemluvím o té naší menšině. On by to byl opravdu znepokojivě rasistický a tendenční film, jen kdyby Spike Lee nebyl černochem pálícím nemilosrdně do svých řad. U Do the Right Thing se dá výborně pobavit díky pohodové a humorné první polovině, zamyslet nad lidskou blbostí pak ve finále. Spokojenost. 85% ()

rawen 

všechny recenze uživatele

velice nadhodnocený kousek. černí vs. bílí znovu a jinak (tentokrát více z té "černé" strany) - celek zadrhává a moc nefunguje. několik málo slušných věcí (pár postav + docela rozumný rozjezd filmu) nezachrání to klišovité a křečovité "vyvrcholení" děje - pro mě jednoznačné zklamání - 6/10 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (33)

  • Americký president Barack Obama a jeho manželka Michelle Obama viděli údajně tento film na svém prvním rande v roce 1989. (CliffLee)
  • Filmový debut Martina Lawrence. (CliffLee)
  • Sestra Mookieho (Spike Lee) Jade (Joie Lee) je i ve skutečnosti sestrou Spike Leeho. (CliffLee)

Reklama

Reklama