Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (905)

Flego 

všechny recenze uživatele

Dokonalá špionážna pecka s akčnou omáčkou, ktorá musí potešiť každého milovníka série. Pre mňa majú neuskutočniteľné misie s Tomom Cruiseom vysoký punc a som rád, že aj šiesty príbeh dokázal zaujať a pobaviť. Úžasná hudba, dynamická kamera, strhujúce scény a dobrý výber záporákov. Čo viac si želať od oddychovky. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Další parádní akční díl ze série. Nejlepší na celém filmu je akce. Protože od začátku až do konce je to neuvěřitelná akční podívaná, jedna akce střídá druhou. Díky tomu se divák ani na chvilinku nenudí. Příběhově se mi to také líbilo a kvituji zapojení Ethanovi ženy do příběhu. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

"A světový rekord v počtu twistů v jednom filmovém obraze získává..." Fallout je asi vším, co se o něm za poslední týdny napsalo. Je to fyzicky intenzivní zážitek, který většinově uspokojí jak popcornového diváka, tak cinefila lačnícího po žánrové analýze. Cruise se bezpochyby překonává, co však nejvíc oceňuji je poměrně temná a melancholická atmosféra, která se podobá Nolanovo batmanovské trilogii, a která celý film povyšuje na něco víc, než je jen dobře zvládnutý akční blockbuster. Výhrady mám ke zmíněnému přehnanému množství různých twistů, zvratů a obrátek, v nichž jsem se chvílemi až ztrácel a měl jsem tak pocit, že scénář naprosto zbytečně komplikuje podívanou, která naopak funguje díky přímočarému a dynamickému přístupu ke všem aspektům filmu. To nic nemění na tom, že se nemůžu zbavit pocitu, že MI6 je v kontextu dnešní kinematografie opravdu poslední výspou poctivého akčního filmu a Tom Cruise opravdovým posledním akčním hrdinou. 8/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Já nevím. Půl hodiny je to těžká nuda, pak se to trochu rozjede, ale zas přijde přehršel takových divných akcí, až jen kroutím hlavou. Být to parodie ve stylu Jamese Bonda, jsem schopen leccos odpustit, i když i tam se snažili alespoň o zdání nějaké věrohodnosti, ale tohle se prostě bere až moc vážně. Jako jo, dva tři fórky zde zazní, ale jinak nic, pokus o nadhled je spíše chtěný. Ale zase pěkné uličky v Paříži, takové zrychlené Street View přes počítačové efekty, i ta potulka po střechách Londýna připomněla třeba Belmonda, když ten běhal po pařížských střechách, a pak Kašmír, hory, sníh a odkazy na Bonda včetně vrtulníků - ale takové přehnané. A vlastně ani nevím, oč komu šlo, kdo s kým a proti komu a proč ta černošská agentka CIA chtěla obětovat vlastní lidi a pak se najednou lísala. Vlastně jsem ani nepobral, jestli Alec Baldwin zemřel na to bodnutí nožem, nebo ho odvezla záchranka či co se s ním stalo. Kdyby humřel, tak by byla dojemná scéna pohřbu, no ne? Celé je to zmatený kočkopes, občas se vynoří něco potenciálně zajímavého, ale je to buď hned ubito patosem nebo divným chováním a jednáním postav. ()

Hurley 

všechny recenze uživatele

Že sem se na šestý Mission: Impo­ssible těšil víc jak L. Ron Hubbard na církevní úlevy od berňáku není žádný tajemství. Od návratu prověřenýho režiséra až po obsazení moc­nýho mastáše Henryho Cavilla, kterej dokázal dostat na lopatky celou Justice Lea­gue, Mission: Impo­ssible – Fallout měl prostě našlápnuto bejt jedním z nejlepších dílů celý týhle už tak parádní série a zároveň akční událostí roku… A minimálně jedna z těch­hle věcí se mu rozhodně povedla. víc » ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že Fallout je o třídu horší jak předchozí díl, jehož scény si s oblibou pouštím dodnes. Možná už by to chtělo změnit koncept nebo hlavní hrdiny. I když na to nevypadá, Cruise bude za pár let přeci jen důchodce. Při sledování jsem se dokonce párkrát přistihl u toho, že jsem pár minut dopředu předpovídal, co se bude dít dál. A to je zápletka vcelku komplikovaná. Možná by to taky chtělo ubrat na hrozbách... v minulém díle musel Hunt zastavit výbuch jedné atomovky, což bylo napínavé, ale že by nechali scénáristé vybouchnout hned dvě atomovky, tomu snad nikdo nevěří. A mimochodem zápletka s Julií je tam proč? ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

No nevim, akce a bojove sceny jsou super, ale 150 minut je proste fakt hodně a uz jsem trochu doufal at to skonci, dej ze zacatku hodne komplikovany, vyznat se v tom je trosku zahada, ale ze bych z toho filmu byl nějak unešený, to asi ne...:/ ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Americký Belmondo válí, všechna čest, to se dnes už moc nevidí. Parádně natočenou akci jsem čekal, ale zamrzel mě ten zmatený, zdlouhavý, plytký děj, kde mi bylo úplně jedno, co se zase zvrtne, kdo si sundá masku, kdo koho miluje. Jakoby tvůrci tou překombinavostí maskovali chatrné propojení všech akčních scén (kvůli kterým film vznikl). Úvodní titulky to má sestříhané výborně, bitka na záchodech nejlepší od Pravdivých lží, úprk na motorce dechberoucí. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Šestý díl a stejně pořád výborný. Tom Cruise je nadále Ethan Hunt a Ethan Hunt je Tom Cruise. Stará dobrá sestava, k níž už evidentně patří i Rebecca Ferguson a jako bonus valná část příběhu v Paříži, sice na těch nejprofláknutějších místech, ale ta se asi nikdy neomrzí... Jsem zvědavý, jestli Tom Cruise s Ethanem vydrží třeba až do sedmdesáti :-) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Je to bomba plná akce, boju a nečekanosti a komplikaci a hlavně dobrého přiběhu. Ale otázka bude pořád cl nabízet? Delku bych samozřejmě ubral, ale je tam spokojenost velká a to je důležité. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus příliš všelijaké vaty, příliš rozvláčných keců okolo, příliš otřepaně nudných autohoniček a motohoniček a helihoniček, příliš vztahového a flirtovacího plkání se ženskými, zkrátka příliš "bondovštiny", ale bohužel né takové té moderní temné "craigovské" bondovštiny, ale té staré přitroublé šaškovské "brosnanovské" a jiné bondovštiny. Z herců mě bez výhrad bavil jen Sean Harris. Akční film sešněrovaný a nasáklý tupým prostádním středoproudismem, při němž se lze možná kochat vizuálnem a Cruisovými kousky (na starýho chlapa slušná práce), ale jehož děj i kvůli úchylné stopáži převážně nudí. Závěr z norského Kašmíru mi už přímo lezl ušima. A ohavný epilog to celé zazdil. Pětka mě bavila, šestka ne. M.I. nevermore. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

„Your mission, should you choose to accept it...“ Tak jsem se dočkal. Po třech letech další špionážní film s Tomem Cruisem. Moje očekávání byly velké, protože trailer byl skvělý. No a moje první reakce na film jsou velmi pozitivní. Akce je svižná, rychlá a kamera výborná. Hudba graduje a nechybí starý dobrý motiv. Tahle série prostě zraje jako víno. Zatímco jednička je taková klasika, dvojka byla strašná, trojka zas nuda a čtverka mě k téhle sérii nemilosrdně přikovala. Po Rogue Nation je tohle zase další krok k filmové evoluci. Najednou tu máte výborný akční špionážní film, kterému vůbec nic nechybí. Vrátili se naše oblíbené postavy a Cruisovi nezbývá než předvádět další svoje kaskadérské kousky. Nový v sérii Henry Cavill je naprosto famózní a jako kladnozáporná postava je výtečný. Příběh mě držel v napětí až do konce, i když se jedná znovu o průšvih - zachraň Hunte svět. No co jiného, světu opět hrozí jaderná katastrofa a tak je na Ethanovi, aby hrozbu zažehnal. Já se tedy bavil nadmíru, všechno ve filmu funguje jak má. Zvraty, překvapení, akce i příběh. Dokonce jsem se i párkrát zasmál. Takže já jsem spokojen nadmíru, zajisté to splnilo očekávání a pro mě zatím film roku. [Csfd projekce29] (96 %) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Špiónská odysea Toma Cruise. Při sledování Mission: Impossible - Fallout jsem jenom nevěřícně kroutil hlavou nad tím, jak skvělý akční koktejl umíchal režisér Christopher McQuarrie a herec Tom Cruise. Měl jsem totiž za to, že po výtečném pátém dílu s podtitulem "Rogue Nation" se už série nemá prostě kam posunout. Díky Bohu za to, že jsem se v tomto ohledu mýlil! Nejnovější "nemožná" mise totiž předčí všechno, co jsme dosud viděli. Akce je hutnější, občas se chce říci, že i šílenější, jde více na dřeň, přičemž máte pocit, že si agent Hunt sahá na naprosté dno svých schopností a sil. Přičtěte si k tomuto všemu výborný soundrack, atraktivní reálie, epické FINÁLE a vedlejší herce, kteří Crusisovi zdatně sekundují a dostanete monumentální akční podívanou, která i navzdory pochybám překročila vlastní stín a jasně září na holywoodském, potažmo i na akčním nebi. Nyní tedy mohu s klidnou tváří prohlásit, že série Ethana Hunta a Toma Cruise ještě nikdy nebyla lepší, pročež to budou mít příště vážně hodně těžké. Skvělá práce! PS: Kde se mohu přihlásit do služeb IMF? (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „The fallout of all your good intentions.“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z Rogue Nation jsem byl nadšený, ale tady jsem měl neodbytný pocit, že McQuarrie vykrádá sám sebe. Navíc mi trochu dělaly problémy přepálené špionské hry s maskami, nenabitými pistolemi a tak podobně. Notabene některá rádoby překvapivá odhalení byla dlouho dopředu avizovaná. Nicméně tohle je o akci a ta byla opět špičková rvačkami počínaje a honičkami snad ve všech dopravních prostředcích konče. Vyšlo i doplnění osvědčeného hereckého týmu o Cavilla či Vanessu Kirby, takže nakonec jsem spokojen. Ale myslel jsem si, že budu spokojenější. 75% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Nech sa Hunt (spolu so svojim predstaviteľom) snaží koľko chce, nemá šarm ani toho najslabšieho Jamesa Bonda, nekompromisnú húževnatosť Jasona Bourna akurát nešikovne napodobňuje a o Jackovi Bauerovi sa mu asi ani len neprisnilo... čo je vlastne jeho šťastie, lebo by sa posral a z postele už jakživ nevyliezol. No a prepálené akcie, nezmyselné príchody, úniky a záchrany na poslednú stotinu sekundy (vždy a znova stále dookola), tie si žiadajú bandu pošukov a lá Fast & Furious, nie akože smrteľne vážnu bandu trapkov, ktorí okrem záchrany sveta stíhajú (so slzami v očiach - asi aby to bolo presvedčivejšie) ešte aj psychologický mikro-rozbor svojho akože neskutočne citlivého a vnímavého a práve preto akože vnútorne rozorvaného šéfa. Rehocem sa! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Scéna zoskoku z lietadla je u mňa fantastickou pochúťkou. Zarezonovala najviac. Inak je M:I:6 ďalším zárezom do slávnej série, ktorá vie nasadiť vražedné tempo a radí sa k akčnej špičke. Postavy sa krásne vyvíjajú, ich motivácie v osobnej sfére sú často krát silnejšie, než tie svetozachraňujúce voči ktorým neustále bojujú. McQuarrie sa hrá a prináša jeden režijný nápad za druhým a je to radosť pozerať. Cruise vo forme a klobúk dole. Jeho beh cez Londýn, či naháňačka na motorke v Paríži dokazujú, že do starého železa nepatrí. Funkčné a v zásade po tej plejáde shitov čo vidíme v kine, je to naozaj skvelá letná zábava. Len neviem čím to je. Väčšinu filmov takéhoto razenia môžem. Ale chýba tomu niečo. Nejaká posledná povestná bodka, aby sa jednalo o dokonalú vec. Príde mi to oldschoolove ale zároveň moderné. Neviem. Možno budem pri druhom zhliadnutí múdrejší. Každopádne spokojnosť. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Mission Impossible je naprostým důkazem toho, že se dájí série posouvat pořád nahoru. McQuarrie se profiluje na muže, který své řemeslo ovládá a s každým filmem roste. Umí si se scénářem pohrát, krásně navazovat na předchozí díly a společně s tímto vyšperkovat jednotlivé postavy. Cavill s knírkem je zvíře, Tom Cruise ukazuje, že je nestárnoucí a zbytek osazenstva neztrácí. Akční čísla působí neskutečně natural, kdy automobilové honičky sfouknou Rychle a zběsile jako svíčku. Zvraty funguji a gradaci všech scén nemusím zdůrazňovat, neboť toto si musí každý prožít v kino sále. Když prominu přepálenou sekvenci posledního patnáctiminutového odpočtu, tak je Fallout jednoznačně zatím nejlepším akční film letošního roku.......9/10 ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Pořádná porce akční špionážní jízdy. Jsou to okázale impossible překombinované zápletky, ve kterých se občas budete nejspíš ztrácet jako já a impossible akční podívané, kdy budete kroutit hlavou. Ale vcelku je to opravdu povedená (popcornová) podívaná, místy připomínajícího Temného rytíře. Jako fanda akce nemohu dát míň než čtyři hvězdy. Nebo pět*? ... uvidím po dalším shlédnutí. 88% (viděl jsem: 3x) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tymto dielom sa seria snazila priblizit osudovosti a dokonalosti Nolanovho Temneho rytiera, ale neuspesne. Ano, akcne sceny su kvalitnejsie nasnimane a spickovo prevedene, ale prave ta osudovost tu prilis nefunguje, lebo postavy nie su ani zdaleka tak prepracovane a vlastne to su len jednorozmerne figurky. Vdaka tomu som nemal strach o postavy a bolo mi jedno kto prezije. Zapletke nepomahaju v budovani napätia ani extremne prekombinovane zvraty vdaka ktorym sa po par minutach prestanete snazit odhalit komu o co ide, kedze pri akomkolvek odhaleni viete, ze bude nasledovat dalsich desat, ktore predosly dej postavia naruby. Napriek snahe o totalnu prekombinovanost som mal pocit, ze tvorcovia dobehli skôr sami seba a viacere zvraty mi pripadali natolko priehladne, ze som ich hned odhalil. Napriklad ojeby s maskou boli ocividne od prvych sekund. Oproti otrasnemu predoslemu dielu sa aspon zlepsili akcne sceny, ktore uz su natocene prehladne a bez zbytocneho vynechavania filmovych okienok. Bohuzial svojou koncepciou su tiez neskutocne prekombinovane, takze nielenze som nebol v napäti kvôli tomu, ze mi na postavach nezalezalo, ale aj kvôli tomu, ze som vedel, ze pri akejkolvek akcii sa na poslednu chvilu objavi nejaka necakana zachrana ci uz v podobe nejakej postavy, alebo megabazmeku. Akcnych scen je ale tak strasne vela a su tak neskutocne natahovane, az to pôsobi unavne. Na jeden zatah je pre mna film nepozeratelny a musel som si dat prestavku. Jak keby to mal byt snad posledny Cruisov akcniak a tak do neho natrepal uplne vsetko co ho napadlo. Podobne unavne na mna pôsobil Jacksonov King Kong. Z akcnych scen sa mi najviac pacila skvela bitka na zachode a vôbec ma nebavili akekolvek prestrelky v ktorych vdaka detskemu ratingu vsetci po sebe strielaju ale ziadne zasahy nevidime. Takze za jedno pozretie to asi stoji, ale pre mna ostava nadalej jedinym dielom, ktory ma nadchol, perfektna stvorka. P.S.1: Preco to musi byt tak nekonecne dlhe? P.S.2: Kam sa podela scena vrtulnik vs. kamion z traileru? P.S.3: Cruise kurva nestarne a o 4 roky starsi Baldwin tu vyzera jak jeho otec. 5/10. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Jednotka zapadala do 90. rokov ako vyšitá, vrátane pražskej kulisy. Dvojka bola nabubřlená prehliadka supermanovských výkonov. Trojku som preto bez problémov odignoroval. Potom však prišla vychvaľovaná štvorka (Ghost Protocol), ktorá je podľa mňa tým najlepším predstaviteľom značky MI a nastavila správny smer (novú éru) série. Národ grázlů okrášlila Rebecca Ferguson a kvalita sa cca udržala. Teraz prichádza asi najviac ambiciózny diel (hlavne čo sa týka vizuálu) Fallout. Filmársky viac než vďačné lokácie ozvučené nabušenou akciou. Príbeh plný zvratov (hlavne čo sa týka postáv). Za akciu (auta, motorky, vrtuľníky,...) 4*. Za súboje (jeden na jedného, dvaja na jedného, jeden na jednu,...) 4,5*. Najlepšou scénou celého filmu je súboj na toaletách. Najviac zaujala/potešila Vanessa Kirby (snáď v ďalšom filme dostane väčší priestor). Henry Cavill vyplnil volné miesto, ktoré uvoľnil Jeremy Renner a predviedol čistokrvného ranaře. Naopak Rebecca Ferguson tu musela zahrať dosť vykostenú (necharizmatickú) verziu Ilsy. Keby sa z toho vyhodili všetky scény v ktorých je Ving Rhames, tak by ste neprišlo o nič podstatné a hlavne by ste nemuseli počúvať tie najhoršie hlášky, dialógy. V rámci novej éry mi tento film sadol najmenej, no aj tak priniesol viac než dosť vydarených momentov. ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama