Reklama

Reklama

Princip slasti

(seriál)
  • Polsko Zasada przyjemności
TV spot
Česko / Polsko / Ukrajina, 2019, 9 h 20 min (Minutáž: 54–57 min)

Scénář:

Maciej Maciejewski

Hrají:

Małgorzata Buczkowska, Karel Roden, Sergej Strelnikov, Aňa Geislerová, Kryštof Hádek, Marek Taclík, Martin Finger, Lucie Zedníčková, Robert Mikluš (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Desetidílná kriminální minisérie je dalším mezinárodním koprodukčním projektem České televize, která tentokrát spojila síly s Polskem a Ukrajinou. Na moři nedaleko pláže v ukrajinské Oděse se objeví loďka unášená vlnami. Uvnitř objeví dva plavci nahé zmrzačené tělo mladé ženy s uťatou paží. Ve stejný den je na nábřeží Visly ve Varšavě přivolána policie k záhadnému napadení a objeví v kufru opuštěného auta useknutou ženskou paži. Další dramatický nález učiní herci pražského divadla během představení přímo na jevišti, když v tašce přímo na scéně najdou uťatou paži mladé ženy. Tři lidské ostatky ve třech evropských městech a trojice vyšetřovatelů z Česka, Polska a Ukrajiny v podání Karla Rodena, Malgorzaty Buczkowské a Sergieje Strelnikowa rozjíždějí rozsáhlé mezinárodní pátrání. K odhalení pravdy budou ale potřebovat mnohem více odvahy a odhodlání, než si původně mysleli. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Psycho.R k tomuto seriálu (1)

Princip slasti (2019) 

Princip slasti se tvářil jako ambiciózní mezinárodní projekt. Ovšem jakmile odejde pocit z první signální, začne pod pokličkou bublat nuda, nelogičnost a v mnohém i zbytečnost. Do hodnocení jsem nezahrnul dabing, který byl sice vtipný sám o sobě, když se čeští herci museli namlouvat znovu a vypadá to, že podle pohybu úst říkají něco zcela jiného. Myslím, že daleko větších kritik by se seriál dočkal od diváků v titulkové verzi, protože do prime time na ČT by se nehodila. Shlédnout jde na iVysílání ČT, ale vtipně mi zněla i přehrávaná drsnost hrdinky v polštině, tak jsem si dal dabing, abych se bavil celou dobu. Co však hodnotit musím, to je příšerná utahanost, o kterou se nám postaral režisér tím, že se dlouhými záběry na postavy snaží hudbou vykreslit jejich charakter, ale nefunguje to. Postavy jsou ploché (snad s výjimkou Karla Rodena, který mírné vyčnívá). Námět zněl sice dobře, ale polský tým režie/scénář se postaral o to, aby se padesát minut nestalo téměř nic a pak lehký posun, který bývá u detektivek/thrillerů cca. po pěti až deseti minutách. Kdyby nechali režii třeba Jiřímu Strachovi a deset dílů se zredukovalo na pět, mohla by to být pecka. Takhle se nudíme, nesouzníme s nelogicky se chovajícími postavami, v posledním díle se dočkáme asi pětkrát deus ex machina... Takhle by to nešlo. Ps. Pokud někdo ujíždí na kozách, tak nevím, jestli je to polská kvóta, ale v každém díle se dočkáte soulože či ňader. ()

Reklama

Reklama