Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

(seriál)
  • USA Lost in Space
Trailer
USA, (2018–2021), 23 h 18 min (Minutáž: 39–66 min)

Hrají:

Mina Sundwall, Molly Parker, Toby Stephens, Parker Posey, Maxwell Jenkins, Taylor Russell, Ignacio Serricchio, Amelia Burstyn, Raza Jaffrey, Ajay Friese (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě se rodina Robinsonových navzdory všemu pouští do boje o přežití a šanci na útěk. Kolem ale číhá plno nebezpečí. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (176)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. - 3. série - 80 %  Sice mi chvilku trvalo, než jsem celý seriál dokoukal, ale jsem rád, že jsem vytrval. Je to moje guilty pleasure, které má jednoduchý příběh plný klišé, ale vám to nevadí. Vizuál jedna báseň, sympatické postavy, hudba jak z velkofilmu - co víc si přát. Vidět to v pubertě, tak brečím štěstím. Spokojenost. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vážný rodinný dobrodružný sci-fi seriál. S opravdu velkým důrazem na rodinný a vážný. A až pak někde v závěsu jen tak mimochodem jde i o výpravné sci-fi. Je to v jádru to samé, o co se Shyamalan snažil v "Po zániku Země". Akorát udělané víceméně správně čili rodina je to sympatická, děcka nejsou k nesnesení (byť přemoudřelá krapánek jsou, ne že ne), častá akce i boj o přežití jsou podány správně dramaticky, vizuálně je na co koukat, bombastický soundtrack duní jak v nejnovějším blockbusteru, emočně to chladné není (i za cenu občasného citového vydírání) a tak vlastně jedinou výraznější výtkou je, že tempo je většinu epizod podivně kolísavé mezi až příliš zběsilé/až příliš pozvolné a nic mezitím. Čemuž nepřidává ani podivný nesoulad, kdy se na jednu stranu vzdává hold původnímu naivnímu kultovnímu seriálu, chtělo by to být jízdou pro děcka, má to švihlé postavy i humor a na druhou se jede na seriózní vlně plné manželských problémů, neustálého boje o holý život, vypořádávání se s osobními démony, stylizace à la Interstellar apod. Děcko bude protáčet oči nad tím, jak se to místy bere vážně a nad problémy dospělých. Dospělák nad nimi však oči protočí úplně stejně, protože to není dotaženo, když už teda. Celkově by tomu prospělo, jasně se rozhodnout, čím to chce být. Zda seriózní survival scifárnou pro odrostlejší publikum či vážně se neberoucí eskapádovou jízdou jak z novodobého Doctora Who pro všechny, kteří jsou duší stále dětmi. | S1: 3/5 | ()

Reklama

Romi1010 

všechny recenze uživatele

Seriál vhodný pre rodiny s deťmi, ktoré majú miernu retardáciu. Prostredie pripomína v 90% seriálu to na našej zemi, aby sa znížili náklady. Nejaké logické konania postáv tu nečakajte, sú ochotné ohroziť celú kolóniu aj svoje rodiny bez problémov, len aby zachránili jedného človeka, ktorého práve stretli. V reálnych situáciach by dostala celá rodinka 100 rán bičom a vykázali by ich do exilu. Samozrejme všetky problémy sa nakoniec vyriešia zázračne a rodinka je stavaná do pozície hrdinov. Rodinka od najhorších: Matka- vševedka, ktorá nestrpí žiadnu inú autoritu a vkuse sa tvári melancholicky, uplakaný chlapec, ktorý sa všetkeho bojí a všetko dodrbe, čierna dcéra, ktorá sa správa na štyridsať a má pritom okolo 17 u nej su prúsery menej časté až na jeden mega veľký, otec- bývalý vojak, ktorý si stále vyčíta, že bol stále preč a ryšavá dcera, ktorá je viac menej v pohode a viac menej nejak takto si predstavujem dieťa v rodinnom filme. Netflix nám zase naordinoval rasovú zmesku aby sa tam našiel každý, čiže rodinka ma jednu čiernu dcéru, susedia su japonci a je tu ešte mexický pašerák ( kusa rasisticke :D). Dodržiavanie fyzikálnych zákonov tu neočakávajte, sám Einstein by sa prevracal v hrobe, ak by to videl. Samotní herci sú schopní, ale celkovo je to preafektované takmer na hranici telenovely. Tento seriál by sa mal použiť ako sito tunajších hodnotiacich/komentujúcich, síce je tu staré známe koľko ľudí, toľko chutí, ale v tomto prípade 4*-5*= bad taste. A aby som nebol len negatívny, pozitívne by som hodnotil postavu pašeráka a robota. Dopozeral som iba kvôli tomu, aby som mohol napisať objektívne komentár a ohodnotiť. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Místy blbé - na sci-fi --- ale člověk nesmí být tak přísný ... solidní ... herci parádní ... hlavně Toby Stephens a Taylor Russell ... robot skvěle udělaný ... jsem zvědaný co vymyslí v další sérii ... tvůrci jsou přemýšlivý a schopní ... "vir" co žere kov - nápadité ... přišlo mi zábavné ... ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Sú to Robinsonovci. Je to rodina. Občas si lezú na nervy a každý z nich je iný. Ale keď dôjde na lámanie chleba, držia pokope.“ Prvá séria super. Skvelé postavy, nesmierne sympatickí (a typovo dokonale vybratí) herci so vzájomnou charizmatickou a vtipnou interakciou, výborná vizuálna stránka (výtvarne bohato stvárnené lode, kostýmy, planéty atď.) a rýchle, svižné, dynamické tempo. Jasné, náhod a nehôd, do ktorých sa Robinsonovci neustále dostávajú, bije do očí. Ale inak veľmi príjemné prekvapenie. Bohužiaľ, druhá séria (logicky) prišla o moment prekvapenia a, to hlavne, po stránke scenárov sa vybrala iným smerom, než aký by ma nejako extra zaujímal (zmenený robot, nekonečné zrady, mimozemská hrozba a Robinsonovci sa stali len členom obrovskej výpravy, čo je zle, lebo táto vydarená rodina najvýdatnejšie funguje osamote). Žiaľ, tretia séria dokázala, že potenciál seriálu bol naplnený, ak nie preplnený. Robinsonovci sa definitívne stali súčasťou veľkej skupiny vesmírnych moreplavcov, pričom niektoré kusy (rodičia) tu boli v podstate až zbytočné. Hrozné boli i scenáre, ktoré to tak (všetko) komplikovali, že už som fakt nemal chuť báť sa o život jednotlivých postáv, najmä keď mi bolo jasné, že v rodinnom seriáli sa „asi“ nestane, že by zomrelo dieťa alebo láskavý rodič. Takže resumé: prvá séria 4*, druhá hmmm a tretia ďakujeme, ale odíďte. Určite by som Robinsonovcov nechcel mať vo svojej blízkosti. Ráno vstanú a cestou zo spálne do kuchyne ich napadne svorka mimozemských robotov, popritom vytopia celý vesmírny koráb, potom do nich udrie blesk, Judy dostane infarkt, ale otec ju zachráni a následne koráb zožerie gigantický červ, ale našťastie uňho robot vyvolá prudké dávanie, ale po vyvracaní z jeho telesných štiav koráb pre zmenu má poškodený motor, našťastie... OK, toto nemá zmysel. Končím. ()

Galerie (711)

Zajímavosti (6)

  • Alfa Centauri je trojhvězda a svou vzdáleností 4,37 světelného roku také nejbližší hvězdný systém od sluneční soustavy. Na obydlené planetě ze třetí série si můžeme všimnout domů z části postavených 3D tiskárnou. (DJMaroko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno