Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Recenze (201)

Jochys 

všechny recenze uživatele

Tarzan je pro mě první film, který jsem kdy viděla v kině. Je to pro mě srdeční záležitost, navíc je zde nádherná hudba a v českém dabingu jsou písně nazpívané Petrem Mukem. ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Animácia je vskutku podarená - najviac sa mi páči Tarzanova jazda po konároch stromov - a film dokáže byť občas skutočne vtipný. Lenže Tarzan má aj svoje rezervy - a akonáhle je konfrontovaný s podarenejšími animákmi od Disneyho, je na mieste znížiť hodnotenie. Pozoruhodný film? Určite. Miestami dokonca vtipný, ale miestami jednoducho prepadáva. Každopádne som rád, že tvorcovia sentimentalitu nesypali z každého druhého záberu, ale že ju profesionálne dávkovali a tým si pripravili pôdu pre záver filmu. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 8/10 ... Vizuální stránka: 8/10 ... Soundtrack: 10/10 ... Didaktický potenciál: 6/10 ... Celkový dojem: 6/10. ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Jeden komentující zde psal "emocionální bomba" a já musím souhlasit. Slzičky tekly proudem na začátku a i na konci. Kouzelný příběh s nádherným zpracováním Disneyho - krásné animace, moc se mi líbí vzhled postav a i spojení s kráskou a zvířetem a taky překrásný dabing. Viděla jsem to prvně a zamilovala se. To je už po několikáté, kouknu se na Disneyovku, kterou jsem ještě neviděla a nutí mě to přemýšlet zda se to nevyrovná někdy krásce a zvíře. Ještě nikdy se tak nestalo, ale má to k tomu tak blízko, stejné pocity jsem měla nedávno u Herkulese. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý a pomerne moderný animovaný film z produkcie Walta Disneyho, so všetkými typickými rysmi (neduhmi), ktoré jeho produkciu sprevádzajú. Príbeh Tarzana sprevádza vynikajúca animácia, dobrá atmosféra, napätie aj vtip. Nesmú chýbať dojímavé chvíle a samozrejme pesničky. Našťastie sa obmedzujú len na úvod a záver. Hoci slovenské verzie piesní Vaša Patejla veľmi dobre kopírujú originál, Phil Collins je mi predsa len milší. Samotný dej pokrýva len Tarzanov život po stretnutie s Jane aj to sa drží predlohy iba veľmi voľne a je značne zjednodušený pre detského diváka. Výsledkom je pekná a profesionálne natočená detská rozprávka inšpirovaná príbehom dieťaťa vychovaného gorilami. ()

OnCal 

všechny recenze uživatele

Z obyčejného animáku z něj dělá neobyčejný hlavně hudba Phila Collinse, skladby 'You'll be in my heart', 'Son of mam', nebo 'Trashing the camp' prostě nemají chybu. Dokonce i jejich české verze v podání Petra Muka nejsou vůbec špatné. ()

Olafa 

všechny recenze uživatele

Přestaň plakat, smutek příboj vzal a s rukou mou, hraj si dál, ta si tě ochrání, když syčí tma, jen neplakej, jsem tu jááá... Jedna z mých nejoblíbenějších disneyovek. Úžasné tempo, velice vtipné a snad nejkrásnější písničky, které jsem v disneyovce kdy zaslechla (orig. Phil Collins, přezpíval do češtiny Petr Muk)! Ještě teď, jako stará koza, si někdy začnu zpívat některou z písniček ()

Reklama

Reklama