Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když si Lucas Bellu adoptoval, byla ještě malé štěně. Od té doby se stali nejlepšími přáteli. Jednoho dne však Bella zmizí a ocitne se více než 600 km od svého pána. Láska k páníčkovi je však silnější než nepřízeň osudu a Bella se rozhodne vrátit se domů. Cestou ji čeká mnoho dobrodružství, noví přátelé, ale i nebezpečí a nástrahy velkého neznámého světa… (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (123)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Psí poslání jsem viděl teprve nedávno a opravdu se mi líbilo. Psí domov natočený podle předlohy od stejného spisovatele má rovněž kouzlo, ale postrádá na rozdíl od prvního snímku komplexnější příběh. Hlavní hrdinka Bella nazírá svět skrze svůj naivní, ale o to více upřímný pohled na realitu - skoro jako by byl film vyprávěn dítětem. Trochu mě rušil přehršel CGI efektů, které nebyly podle mě až zase tolik nutné, a nebyl jsem si úplně jistý pravděpodobností vzniku přátelství mezi psem a pumou, ale budiž - nejsem žádný zvířecí etolog. Herecké obsazení bylo vesměs dobře zvolené, i když je fakt, že v tomto filmu lidské postavy spíš jen tak přicmrndávaly. Během Belliny poutě zpět domů mi trochu chyběl pohled ze strany Lucase a jeho okolí. Psí domov není sice tak silný a komplexní jako jeho předchůdce, ale i tak nenudí a jeho děj odsýpá. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

O kapku lepši jak předchůdce, ale ta puma alias velká kočička to fakt ne. Jinak příběh a příroda super ale vlci a puma hrozny nemůžu si pomoc to se celkem nepovedlo. No ono více věcí bylo zvláštně vymyšleno a nebo provedeno špatně jak scéna na dalnici a podobně. Hudba ušla ale málo drama a emoci no takže zas někdy v budoucnu. ()

Reklama

Dado 

všechny recenze uživatele

Snaha ísť v šľapajach Psej duše je zrejmá, v porovnaní s ňou však Návrat domov viditeľne ťahá za kratší koniec, či už z pohľadu komerčného úspechu, alebo samotných filmových kvalít. V porovnaní s predvlaňajším psím dobrodružstvom mu totiž chýba originálnejší nápad, prípadne väčšia odvaha v momentoch, kde scenár radšej len kĺže po povrchu (homosexuálny pár, bezdomovec), alebo prinajmenšom o niečo vyšší rozpočet, vďaka ktorému by aspoň trikové scény boli hodné kinofilmu z roku 2019. Odhliadnuc od týchto výčitiek však stále ide o celkom zábavnú cestu štvornohého chlpáča s mimoriadne naivným pohľadom na svet, ideálne ale určenú skôr detskému divákovi, prípadne niekomu, kto obľubuje prvoplánovo dojímavé príbehy so šťastnými koncami ako vystrihnutými z príručky o filmovom klišé. (50%) ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Krasne natočené, krásné zfilmované. Hlavní hrdinka je nádherný pes, kterému jsem uvěřil i nos mezi očima. Dle meho názoru to není smutný film, ale dojemný a mnozí tu píšou že film tlačí hlavně na city, ale jak by to asi bylo ve skutečnosti? Myslíte si, že člověka zajímají psí pocity a stavy ? Ne, a v tomhle filmu to fujguje tak, že to co se tam děje se děje v životě úplně běžně. Psi domovy ztrácí a znovu nalézají, trpí a radují se. Jediný rozdíl mezi filmem a realitou je to, že slyšíme myšlenky psa, ale v reálu ten pes ty myšlenky má taky. Takže jestli tento film nekdo nazývá dojákem, nebo že příliž tlaci na city, tak ja můžu odpovědět jen "vítejte ve zvířecím životě" .. jinak prostředí je nádherný a herecky výkon pejska ještě lepší. Tady je hodnocení jasný. Tohle je jeden z nejlepších filmů o psech, jaký jsem kdy viděl. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Milý a na veľmi jednoduchých základoch vytvorený film. Film je natočený láskou a to je na ňom vidieť. Páčilo sa mi, ako zobrazili priateľstvo medzi psom a kocúrom, medzi psom a šelmou. Také „priateľstvo“ nie je neznáme vo svete zvierat. Pre psi (v tomto prípade pre Bellu) mám slabosť (ako som to už niekoľkokrát spomínal), takže štyri hviezdičky. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Kojoti, kteří se objeví ve filmu, jsou skuteční – obývají severovýchodní americké státy a východní Kanadu. (ČSFD)
  • Trailer na film byl široce kritizován, protože jasně ukazuje hlavní body celého filmu včetně konce. (ČSFD)
  • Puma, která se ve filmu objeví, je vytvořena digitálně. (mar48)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno