Reklama

Reklama

TY

(seriál)
  • USA You
Trailer
Krimi / Drama / Romantický / Thriller / Psychologický
USA, (2018–2024), 39 h 24 min (Minutáž: 42–58 min)

Předloha:

Caroline Kepnes (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Penn Badgley, Elizabeth Lail, Victoria Pedretti, James Scully, Shay Mitchell, Luca Padovan, Ambyr Childers, Nicole Kang, Jenna Ortega, Carmela Zumbado (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Nebezpečně okouzlující a nesmírně posedlý mladík je ochotný udělat naprosto cokoliv, aby se vetřel do života osob, které ho fascinují. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (177)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Zprvu vcelku sympatický hrdina postupem temní a ukazuje se ze stále horších a horších stránek. Je to zábavné a napínavé, protože v jeho pošašené mysli se může stát cokoliv a jeho okolí to může škaredě odskákat. V druhé sérii už to bylo trochu mechanické, ale třetí série přidala na absurdním a černém humoru a získala tak nový náboj. SHRNUTÍ: Když se do tebe zamiluje stalker, neznamená to, že tě má opravdu rád, on zbožňuje právě jen to stalkování. ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Na tom seriálu něco je, něco, co mě táhlo k další a další epizodě... první série se mi líbila značně víc než ta druhá, kterou jsem sledovala s dost velkýma pauzama. Fakt tam bylo dost momentů, kdy mě to moc nebavilo... až ten konec začal být poměrně zajímavý, i když taky dost šílený a překombinovaný. Občas cítím nějaké náznaky Dextera, ale toho jsem měla fakt ráda i jako postavu... Joe... pořád čekám, kdy dostane co si zaslouží, fakt mu přeju, aby pykal, nemůžu si pomoct, prostě se mi ta postava nelíbí... nepřeju mu, aby mu to procházelo, jak mu to prochází... ale seriál mě bavil. Na pokračování jsem docela zvědavá, ale jedničku už asi nepřekoná... uvidíme. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

You navazuje na odkaz Dextera. Další narušený jedinec si našel ospravedlnění pro vraždy. Znovu se hledá příčina jeho stavu v těžkém dětství. Vnitřní monology plné sarkasmu, výsměchu okolí a trefných hlášek jsou asi nejsilnější stránkou celého seriálu. Zaměření na vztahy vedené přes sociální sítě jde naproti IG generation, které počínání většiny postav vlastně ani nebude připadat směšné. Především ženské postavy jsou však zlo. Beck se zdála být jako extrém, ale oproti Love to bylo ještě zlatíčko. Uvěřitelnost děje blízko bodu nula rozhodně není pro každého a vyžaduje velkou dávku nadhledu. S1: 75% S2: 80% S3: 70% S4: 75% ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Problém je, že není komu fandit. Určitě ne Joeovi, protože je to hnusák první kategorie. Z ideální Beck se taky vyklube všechno možné, jenom ne materiál na partnerku. Srovnání s Dexterem je mimo, protože Joe nemá svědomí, ale Dexter nemá ani emoce a svědomí nahrazuje morálkou. Dexter žije v realitě, Joe ve svém iluzorním světě. Emocí má Joe až přemíru a morálku nulovou. Má však i kladnou stránku například ve vztahu s klukem ze sousedství. Vysoké hodnocení tedy nedělají hrdinové, ale scénář a kvalitní filmařina. Výběr hlavního herce se povedl, protože vypadá na půl cesty mezi úchylákem a klukem, co se líbí holkám. Děj graduje pomalu a informace jsou dávkovány, aby každý díl přinesl něco nového. A vše je protkáno dnešní internetovou morálkou, protože život na sociálních sítích je často důležitější než ten reálný. Internetový stalker Joe se tak může snadno zamilovat do facebookové Beck. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Velmi slibně rozjetý seriál, kde žádná z ústředních postav není vykreslena kladně a je pouze na Vás, jak obhajitelné je z Vašeho subjektivního pohledu její chování. Několikrát se Vám tak v průběhu sledování stane, že svou oblíbenou postavu změníte, a to i několikrát v průběhu jednoho dílu. "You" bohužel s blížícím se koncem ztrácí dech až nakonec zcela zemře posledním dílem první série. Celkový dojem z celého seriálu tomu sofistikovaněji náročnějšímu publiku zkazí především dvě skutečnosti. Prvním je absence jakéhokoli vyšetřování jednotlivých událostí, a když už se v seriálu objeví nějaký ten policista nebo detektiv, tak jsou z ranku těch nejprimitivnějších. Druhým je nelogická změna chování postav v průběhu jednotlivých dílů, a to bohužel není vývojem postav samotných, ale neobhajitelně chabým scénářem, kdy se např. ze sebestředné "kravky" stane Sherlock Holmes, aby se z ní v následujícím záběru stal jedinec po lobotomii mozku. Po výborných úvodních dílech s ratingem okolo 80 %, kleslo mé hodnocení v závěru řady až na 20 %, což je pro mě obrovské zklamání. Za fantastický casting ústředního dua Elizabeth Lail - Penn Badgley a úvodní díly dávám dvě hvězdy. 😕 ()

Galerie (499)

Zajímavosti (18)

  • V čase 11:33, když si Joe (Penn Badgley) prohlíží seznamku, tak dívka jménem Morgan drží v ruce půllitr s logem českého pivovaru Svijany. (starblade)
  • Přestože jeho postava využívá pro stalking denně sociální média, nebyl s nimi Penn Badgley (Joe) prakticky vůbec obeznámen. V životě neslyšel o Tumblr a věděl jen něco málo o Instagramu. (hansel97)
  • 14 z 15 skladieb v soundtracku začína v druhej sérii slovom Love. (EvilMatus)

Související novinky

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama