Reklama

Reklama

TY

(seriál)
  • USA You
Trailer 2
Krimi / Drama / Romantický / Thriller / Psychologický
USA, (2018–2024), 39 h 24 min (Minutáž: 42–58 min)

Předloha:

Caroline Kepnes (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Penn Badgley, Elizabeth Lail, Victoria Pedretti, James Scully, Shay Mitchell, Luca Padovan, Ambyr Childers, Nicole Kang, Jenna Ortega, Carmela Zumbado (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Nebezpečně okouzlující a nesmírně posedlý mladík je ochotný udělat naprosto cokoliv, aby se vetřel do života osob, které ho fascinují. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (177)

applause 

všechny recenze uživatele

Pořád nevím, co k tomuto seriálu napsat, ale je to jeden z nejlepších seriálů za poslední dobu, co jsem viděla. Ze začátku to vypadalo jako kravina, ale pak se děj rozjel a pohltil mě. Více se mi líbila druhá série, i když první dva díly byly slabší, potom se to rozjelo, že jsme zkoukli 7 dílů vkusu. U první série byl u mě hlavní problém, že mi lezla na nervy ničím nezajímavá Beck, za to Love mi byla hned sympatická a to jsem ani netušila, jak se bude děj dál vyvíjet. Nejlepši byl zvrat na konci. Joe konečne našel sám sebe v ženské verzi. Nejhorší u mě u tohoto seriálu bylo poznání, že jsem vědomě soucítila s psychopatem, chápala ho a i přes to všechno co udělal mu přála štěstí. Myslím si, že to je tím, jak byla hlavní postava vykreslena, co prožila, že je diváky pochopena pro to co dělá. Přes to všechno co dělá je vylíčena jako relativně kladná postava a za své činy není potrestána. Což se bojím, že někdo podobně smýšlející se toho může chytnout a později si takhle obhajovat své skutky. Penn Badgley byl výbornej, jako by se do role Joea narodil. Trochu mě mrzí, že v roce 2021 bude 3.série, protože si myslim, že by bylo nejlepší kdyby se 2.sérií tento přiběh uzavřel. Musím o tom pořád přemýšlet a stejně vím, že ze se na ni ze zvědavosti stejně budu koukat. Knihu jsem nečetla, ale chystám se na ni a seriál nic jiného, než doporučuji. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, kterému jsem dokonale propadl a který na období několika dní zafungoval jako moje soukromé guilty pleasure (jednak považuji binge-watching veskrze za ztrátu času, a jednak to má strašně nepravděpodobný děj - ano, díky tomu je to tak zábavné, ale je to prostě extrémně nevěrohodné, sledovat, co všechno hlavní postavě prochází). Nejvíc mě na tom asi bavil vývoj hlavní postavy - cesta, kterou ujde od začátku do konce třetí série, je skutečně neuvěřitelná. Ale taky tam hraje spousta hezkých hereček, je tam asi milion dějových zvratů a každá epizoda je tak dokonale vypointovaná, že člověk hned musí vidět další, a i postavy jsou celkově velmi dobře napsané, takže je prostě splněno asi vše, aby to člověka do sebe vtáhlo a aby hlavní postavě nakonec fandil, ačkoli je to hodně nebezpečný člověk, a tenhle amorální prvek je na tom možná to nejvíc fascinující (a protože jsem neviděl Dextera, kterého všichni s You srovnávají, tak nemám naštěstí tendence to srovnávat taky a můžu si to užít samo o sobě). ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Svižný a chytře napsaný seriál, který Vás svým pojetím a zajímavými charaktery zcela strhne, takže velmi pravděpodobně všechny díly "sjedete na jeden zátah". Koncept seriálu You je založen na stalkingu, kdy je jedinec až nezdravě posedlý jiným člověkem - a byť je zde tento teorém mnohdy vytažen až k absurdní hraně uvěřitelného, tak i přesto se po několika dílech přistihnete, jak Vás Joe téměř dokonale lapil do svého komplikovaného plánu, který si bláhově ospravedlňuje jakožto lásku. Tvůrci s celým tímto konceptem pracují více než skvěle, což ještě navíc podtrhuje vtahující kamera a soundtrack. Některé epizody jsou sice takové "nedotažené", avšak v rámci celku si seriál poměrně dobře drží svou kvalitativní laťku na stále stejné úrovni. Pokud tedy hledáte neotřelý seriál, na který se díky jeho příběhu, ale především díky jeho barvitým charakterům více než dobře kouká, vězte, že jste ho právě našli. Tohle se totiž až na pár drobných chybiček vážně hodně povedlo. Skvělá práce! PS: Je to tu sice napsáno nesčetněkrát, nicméně i já to napíšu - Penn Badgley se pro roli Joea narodil! (Netflix) „I believe in love at first sight.“ ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Zprvu vcelku sympatický hrdina postupem temní a ukazuje se ze stále horších a horších stránek. Je to zábavné a napínavé, protože v jeho pošašené mysli se může stát cokoliv a jeho okolí to může škaredě odskákat. V druhé sérii už to bylo trochu mechanické, ale třetí série přidala na absurdním a černém humoru a získala tak nový náboj. SHRNUTÍ: Když se do tebe zamiluje stalker, neznamená to, že tě má opravdu rád, on zbožňuje právě jen to stalkování. ()

LukeUp 

všechny recenze uživatele

Hustý. A já si říkal, že po Dexterovi psychopat podobných rozměrů už nepřijde. A vida, je tu Joe! První řada se Netflixu povedla, uvidíme, jestli stejnou laťku udrží i ta druhá. Zatím super, příjemná mrazivá atmosféra plná zvratů. Všech deset dílů zhltnuto za víkend, to se stane málokdy, že mě něco takhle připoutá k obrazovce, takže zatím za 5 hvězd a uvidíme, jestli po druhé řadě trošku neklesne moje hodnocení. EDIT: Ani po druhé řadě hodnocení nejde snížit, protože ta byla snad ještě promakanější než ta první. ()

Galerie (499)

Zajímavosti (18)

  • První sérii odvysílala americká stanice Lifetime, která ještě před prvním dílem objednala druhou sérii. Kvůli nízké sledovanosti na kabelové televizi (1,1 milionu diváků na epizodu) však seriál prodali na Netflix, který stojí za produkcí od druhé série. Na Netflixu si první sérii podle jimi zveřejněných čísel pustilo za první měsíc 40 milionů účtů. (hansel97)
  • Epizóda je venovaná pamiatke Nicka Gereffiho. (EvilMatus)

Související novinky

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama