Reklama

Reklama

TY

(seriál)
  • USA You
Trailer 1
USA, (2018–2024), 39 h 24 min (Minutáž: 42–58 min)

Předloha:

Caroline Kepnes (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Penn Badgley, Elizabeth Lail, Victoria Pedretti, James Scully, Shay Mitchell, Luca Padovan, Ambyr Childers, Nicole Kang, Jenna Ortega, Carmela Zumbado (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Nebezpečně okouzlující a nesmírně posedlý mladík je ochotný udělat naprosto cokoliv, aby se vetřel do života osob, které ho fascinují. (Netflix)

Recenze uživatele KNicole k tomuto seriálu (2)

TY (2018) 

Netflix v kinematografii vynalezl nový žánr - Young Adult 2.0. Tahle série je, stejně jako dřív populární 13 Reasons Why, nesnesitelně "netflixoidní", nesnesitelně American-youth-of-2019-friendly a nesnesitelně mechanicky dokonalá, perfektně prošponovaná slovy, lidmi a věcmi, které jako podle pravítka odpovídají životu současné americké popkultury. Prim v celém příběhu hrají výhradně dvacetiletí (nebo jen o kousek starší) studenti, ve velkém (a v souvislosti se vším) padají cool slova jako "shit", ideálně ve spojení "my life's full of shit" nebo "work the shit out" - a to třeba i od právě sloužícího klinického psychologa -, a taky je hlavní dějovou linkou vždycky to samé - chudá studentka, mladá, moc krásná dívka, která se snaží najít místo ve velkém světě, ale ničí ji dysfunkční rodina a taky naprosto špatný výběr nejlepších přátel (povrchní, bohatí a navýsost zkažení lidé, kteří občas někoho na párty nedopatřením zavraždí), potom i velká čtenářka, milovnice literatury a především poezie - tu tedy sama i píše a tajně sní o spisovatelské kariéře. Druhým stupněm příběhu je pak vždy kluk, mladý, chytrý, docela hezký, ovšem introvertní nerd a outsider, který jí (povrchním přátelům i části sebe samotné navzdory) nejdřív uhrane, a těsně potom to s ní skončí špatně. Pominuto od toho všeho je to ale pořád docela fajn seriál. V tom je Netflix vlastně výjimečný - i pásovou produkci pro "mladé dospělé" zvládne dělat dlouhodobě koukatelně. ()

Série 2 (2019) (S02) 

Já bych tomu říkala taková pohádka vzhůru nohama. Chcete tajemné drama a nekladete si moc vysoké nároky? Netflix vám to ušije. Výplňové klišé dělané na koleni. ()

Související novinky

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama