Reklama

Reklama

TY

(seriál)
  • USA You
Trailer 2
Krimi / Drama / Romantický / Thriller / Psychologický
USA, (2018–2024), 39 h 24 min (Minutáž: 42–58 min)

Předloha:

Caroline Kepnes (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Penn Badgley, Elizabeth Lail, Victoria Pedretti, James Scully, Shay Mitchell, Luca Padovan, Ambyr Childers, Nicole Kang, Jenna Ortega, Carmela Zumbado (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Nebezpečně okouzlující a nesmírně posedlý mladík je ochotný udělat naprosto cokoliv, aby se vetřel do života osob, které ho fascinují. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (178)

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Není to špatné a bavilo mě to. Celou dobu jsem si říkal, že je to taková lacinější verze Dextera, kdyby Dexter byl trochu méně ujetý a více se soustředil na lásku. Seriál má dobré tempo a nenudí. Možná, kdyby měl o dvě epizody méně, tak by to šlapalo lépe (neznám knižní předlohu, takže netuším jak moc dobře se jí drží nebo ne). Můj největší problém je hlavní hrdinka. Herečka jí hraje dobře, a dokáže jí prodat, ale nesedl mi vývoj a logické chovaní té postavy. Totéž platí i logice, celého světa. Místy je to trochu hloupější a přitom se hlavní hrdina snaží chovat chytře. Ve výsledku je to dobrý seriál a funguje na mě jako oddychovka. Docela se těším na druhou řadu. S02 - Lepší, než první řada. První díly jsou slabší a trochu nuda. Hlavně mi dost dlouho trvalo, než jsem si našel cestu k novým postavám. Ale pak se to dobře rozjelo a bavilo mě. Navíc nová láska hlavního hrdiny Love je mnohem zajímavější a propracovanější než Beck. Ke konci to má trochu nádech alá Zmizela a kdyby se tady ukončovalo, tak by to bylo super. Na další řadu jsem celkem zvědavej. S03 - Na novější řadu seriálu YOU jsem se dost těšil. Druhá řada mi v závěru sedla, oblíbil jsem si postavu Love a těšil jsem se jak tvůrci využijí prostředí dokonalého amerického předměstí. Třetí řada má parádní rozjezd. Během chvilky se věci zkomplikují a naši oblíbení hrdinové musí řešit nové problémy,. Manželská krize, péče o dítě, nová práce a taky pár nových mrtvol. Jo, první polovina seriálu šlape více, než dobře. Bohužel to nevydrží po celou dobu. Můj největší problém s touto řadu bude, že minimálně 50% věcí, co se v seriálu stane, tak působí vychtěně. Je mi jasné, že se musela vytvořit nějaká zápletka nebo konflikt, ale to jakým způsobem se to děje je hodně laxní. Z mého pohledu nefungují některé rozhodnutí, které postavy činí, hodně nesympatický mi byl herec, co hraje Thea a i samotná postava. A v neposlední řadě mě mrzí jako moc je to místy hloupé a nelogické. V tom městě mají nejhorší policii na světě. Nicméně pořád to má dobrou atmosféru, fajn herce a jisté GP kouzlo. V další řadě by to, ale chtělo přidat a být kvalitnějším seriálem. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Problém je, že není komu fandit. Určitě ne Joeovi, protože je to hnusák první kategorie. Z ideální Beck se taky vyklube všechno možné, jenom ne materiál na partnerku. Srovnání s Dexterem je mimo, protože Joe nemá svědomí, ale Dexter nemá ani emoce a svědomí nahrazuje morálkou. Dexter žije v realitě, Joe ve svém iluzorním světě. Emocí má Joe až přemíru a morálku nulovou. Má však i kladnou stránku například ve vztahu s klukem ze sousedství. Vysoké hodnocení tedy nedělají hrdinové, ale scénář a kvalitní filmařina. Výběr hlavního herce se povedl, protože vypadá na půl cesty mezi úchylákem a klukem, co se líbí holkám. Děj graduje pomalu a informace jsou dávkovány, aby každý díl přinesl něco nového. A vše je protkáno dnešní internetovou morálkou, protože život na sociálních sítích je často důležitější než ten reálný. Internetový stalker Joe se tak může snadno zamilovat do facebookové Beck. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Začalo to v celku slibně. Obecně jako dost seriálů, které jsem v poslední době viděl. Ale postupem času to začalo smrdět. Klasické klišé a stupidita postav nás dohnala k neuvěřitelnému výplachu. Ne samozřejmě vždy, ale v drtivé většině času. Seriál nám nabídne zajímavý úvod, ten se ale zvrtne časem do stejného případu toho, co zde bylo omýváno tisíckrát. Takže tleskám, pro mnoho lidí skvělé. Ale pro někoho kdo viděl alespoň dva podobné filmy nebo seriály tohoto typu to bude další neoriginální (skoro až) ztrátu času. Později se to jednoduše přehoupne do klasického "já jsem tak blbá, že ti nevěřím" a "hele a co se dělo s touhle?". Takže prostě klasické klišé. Je smutné, že nemůžu seriál hodnotit nadprůměrně v částech po epizodách, protože jako celek si to nezaslouží. Za to už spíše ale může debilní systém přerozdělování procent v rámci ČSFD. ()

Jane18CZ 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, co k tomuhle seriálu pořádně říct. Kdybych ho měla popsat jedním slovem, bylo by to: Absurdní! Chápu, že se člověk neubrání srovnání s Dextrem, ale sorry jako - YOU nesahá Dextrovi ani po kotníky. Místy mě to bavilo, jindy mi to přišlo praštěný, nebo přehnaný a nejčastěji - absurdní. Nechápu tak vysoké hodnocení. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Pořád nevím, co k tomuto seriálu napsat, ale je to jeden z nejlepších seriálů za poslední dobu, co jsem viděla. Ze začátku to vypadalo jako kravina, ale pak se děj rozjel a pohltil mě. Více se mi líbila druhá série, i když první dva díly byly slabší, potom se to rozjelo, že jsme zkoukli 7 dílů vkusu. U první série byl u mě hlavní problém, že mi lezla na nervy ničím nezajímavá Beck, za to Love mi byla hned sympatická a to jsem ani netušila, jak se bude děj dál vyvíjet. Nejlepši byl zvrat na konci. Joe konečne našel sám sebe v ženské verzi. Nejhorší u mě u tohoto seriálu bylo poznání, že jsem vědomě soucítila s psychopatem, chápala ho a i přes to všechno co udělal mu přála štěstí. Myslím si, že to je tím, jak byla hlavní postava vykreslena, co prožila, že je diváky pochopena pro to co dělá. Přes to všechno co dělá je vylíčena jako relativně kladná postava a za své činy není potrestána. Což se bojím, že někdo podobně smýšlející se toho může chytnout a později si takhle obhajovat své skutky. Penn Badgley byl výbornej, jako by se do role Joea narodil. Trochu mě mrzí, že v roce 2021 bude 3.série, protože si myslim, že by bylo nejlepší kdyby se 2.sérií tento přiběh uzavřel. Musím o tom pořád přemýšlet a stejně vím, že ze se na ni ze zvědavosti stejně budu koukat. Knihu jsem nečetla, ale chystám se na ni a seriál nic jiného, než doporučuji. ()

Galerie (499)

Zajímavosti (18)

  • Epizóda je venovaná pamiatke Nicka Gereffiho. (EvilMatus)
  • První série se kompletně natáčela v New York City. Interiér Mooney's Book Store, kde Joe (Penn Badgley) pracuje se točil v kulisách v Bronxu, zatímco zvenčí byl natočený v Manhattan's Yorkville, kde filmařům posloužilo knihkupectví Logos Book Store (1575 York Ave). Zde se také mnohokrát natáčelo poblíž v Grace's Wines. Beckin (Elizabeth Lail) byt byste naopak našli v New York's West Village. Druhá série se natáčela kompletně v Los Angeles. (hansel97)

Související novinky

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama