Reklama

Reklama

Doktor Martin: Záhada v Beskydech

  • Slovensko Doktor Martin: Záhada v Beskydách (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběhy populárního doktora Martina s tváří Miroslava Donutila vyvrcholí úplně novým a tím největším případem jeho kariéry v celovečerním filmu v kinech. Svérázný doktor Martin bude řešit dosud nepoznané záhady osobního života i jednu detektivní otázku. Musí totiž zvládnout postarat se jeden den o malé dítě a současně s tím musí přijít na kloub záhadě, jejíž stopy vedou hluboko do historie až do doby první republiky. O dávném tajemství beskydských lesů dnes už ví jen málokdo a na povrch se dostane teprve nálezem podivuhodně malé kostry. To samo o sobě vnese do městečka v horách rozruch, ještě větší pozdvižení ale vyvolá představa, že do řešení se vrhnul strážmistr Topinka a doktor Martin, který si připravil nejedno překvapení. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Ve všech produkčních aspektech veskrze televizní a dojmem seriálové epizody natažené na celovečerní délku působící rozlučka s postavou Doktora Martina v bizarním kriminálním příběhu o nálezu trpasličí kostry a pátrání po pokladu, v němž nechybí indiáni, nacisté, estébáci a dobový cirkus. Zatímco věčně nabručený venkovský lékař řeší se svou manželkou banální a uměle vyhrocenou partnerskou krizi, otěže hlavního hrdiny za něj chvílemi přebírá strážmistr Topinka alias největší idiot z celého filmu, jemuž nelze věrohodně uvěřit ani ty nejzákladnější policejní schopnosti. Většinu postav tvoří zdegenerované panoptikum stereotypních figurek a pitvořivých karikatur, herci jsou v řadě případů vedeni ke šklebení a nepřirozenému přehrávání, příběh často zdlouhavě přešlapuje na místě s viditelným pokrokem tak jednou za dvacet minut, pokusy o akční či seriózně dramatické scény vyznívají směšně a parodicky, stejně jako mnohé dialogy, a korunu tomu nasazuje závěrečné vyvrcholení bohaté na krkolomné absurdní zvraty. Chtěný humor je na úrovni speciální školy a vůbec nefunguje, místy se dá naopak dobře zasmát v momentech, kde film zřejmě vtipný být neměl. Plně uspokojit by to mohlo snad jedině ty televizní diváky, kteří se skutečně neironicky těší na připravovaný seriálový spin-off se strážmistrem Topinkou, pokud jim tedy zápletka filmu nebude připadat až příliš výstřední. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V práci mí říkali, ať toho Doktora Martina zkusím, že to není úplně blbý a zároveň je to fajn odpočinkovej seriál. Tak jsem ho sice nezkusil, ale když v televizi běžel závěrečný film, tak jsem si říkal, proč bych se na něj vlastně nepodíval. V průběhu jsem si uvědomil, že neznalost seriálu vlastně ani moc nevadí. Mirek Donutil se totiž ve filmu sice objeví, ale přijde mi, že to je celé stejně o Robertovi Miklušovi. A jelikož mi herecky vůbec nevadí, tak jsem to díky němu i dokoukal. Horší už to bylo se scénářem. Námět by byl dobrej, průběh vyšetřování byl ale jak kdyby po těch Beskydech chodil blbej s hluchym. Přes docela slušné množství dobrých herců mi to ve výsledku přišlo jak kdybych koukal na krátkou epizodu nějakého webového seriálu...a nějak nedokážu posoudit, jestli to je pro film, o kterém se nikde nemluvilo a najednou existoval, hodně nebo málo. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Krimi zápletka je úplne retardovaná, a humor je vyložene slabý. Oproti seriálu ide o hlboký prepad, pretože všetko, čo vyváralo akú-takú zábavu v seriáli, tu chýba. Doktor Martin má síce neprirodzené, arogantné a hlúpe správanie, ale nová hlavná postava Topinka je oveľa horšia a filmovo nezaujímavá. Jeho chystaný seriál veľmi rád odignorujem. Za ten debilný záver musím ísť ešte o jednu hviezdu nižšie, ako to pôvodne vyzeralo. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Faktem je, že za rok musely figury dr. Martina i str. Topinky projít ohromným vývojem (který jsme bohužel neviděli), jelikož toho prvního zajímají policistovy šílené teorie a ten druhý dokáže vyšetřit i něco složitějšího, než je překročení rychlosti. Takže se chvílema nudíte, občas zasmějete, pak už máte dost Donutilovy kožené tváře i WTF zvratů (Fričova praprapravnučka!?) a říkáte si, že ten seroš o Topčovi, bude jako náš produkt, nemaje oporu v zahraničním originálu, asi dost průser. Aspoň, že se na Elizavetu Maximovou dost dobře dívá. 50%. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako standartní prodloužený (čti nudnější) díl s detektivní, ale poněkud nezajímavou zápletkou. Není to ani nějak vyloženě špatné, ani nějak vyloženě dobré, prostě průměr..Určitě potěšila postava Elizavety Maximové (která se jmenovala Volná :-) ), naopak Jiří Bartoška se tu prakticky nezjevuje..Nápad s letadlem byl fajn...50% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Služební vůz Volkswagen Tiguan, se kterým jezdí slovenský policista Lubomír Ostrý (Marek Geišberg), má poznávací značku BA-496YZ. Na Slovensku jsou ale kombinace s „Y“ na předposlední pozici vyhrazené pro přívěsy a traktory a na osobním autě taková značka být nemůže. (Martin_L)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Štěpánková

Zemřela herečka Jana Štěpánková

21.12.2018

Česká herečka Jana Štěpánková zemřela. 84letá dáma nakonec nezvládla boj s těžkou nemocí, podle všeho zemřela již v úterý, dnes se s ní pak měli rozloučit její blízcí. Mezi její nejznámější role… (více)

Reklama

Reklama