Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

Morien 

všechny recenze uživatele

Oh boy, tomu říkám jízda až srdíčko usedá. Oproti jedničce (která působila jako parodie sama sebe) se zde nachází uvěřitelný fikční svět, větší rozpočet, promakanější výprava, pravděpodobnější scénář, napětí jako bič a taky konečně sympatické postavy. Bruce Spence je zlatíčko od hadů až po nádherný předkus a kdo by nechtěl malé bojovné děťátko s bumerangem domů na hraní. Mel nemluví a krvácí a tak je to asi taky dobře. Celkově velmi pohledný zástupce kategorie filmů "guilty pleasure", u kterých se člověk až zase tolik nestydí, že se na ně dívá. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Komerčně neuvěřitelně úspěšné futuristické pokračování (nakonec se z Millerova dítka stala trilogie), ve kterém cynický hlavní hrdina nemá co ztratit, ani co získat. Na úkor syrové jednoduchosti (z jedničky) tu máme samotáře ve futuristických kulisách, nicméně stále z něho sálá příjemně bizarní originalita. Po válečné apokalypse je svět někde, kde si to asi nikdo nepřál. Bojuje se alespoň o důležité suroviny jako je nafta. Max, zbavený všech ideálů, bezcílně putuje vyprahlou krajinou, aby se připletl k něčemu, co se dá nazývat dějem. Právě zápletka je tak slabá, až se tomu těžko věří. Syrová atmosféra, totální tolerance hlouposti a klišé, až teatrální dialogy. Každopádně leccos vylepší akční sekvence, které jsou příjemně realistické, výtečně nasnímané, bez digitálních kudrlinek, prostě pěkně od podlahy. Takže pokud přistoupíte na pravidla hry, tak si tuhle divočinu výtečně užijete. Fuck jo!! 75% ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Civilizace, jak ji známe, už neexistuje. Přeživší lidé se sdružují do komunit kolem nerostných zdrojů a snaží se odolávat neustálým nájezdům motorkářských gangů, které nutně potřebují palivo pro své stroje. Nejlepší díl série. Ba, co víc, nebojím se tento film zařadit k nejlepším akčním filmům všech dob s naprosto úchvatnou závěrečnou automobilovou honičkou (kamion vs. motorky a buginy). A Max, ten už pozbyl poslední zbytky pudu sebezáchovy. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Mad Max 2 je moc dobrý film. Tvůrci přišli s opravdu originálním námětem a s vizí opravdu nehezké budoucnosti. Prostředí působí beznadějeně a depresivně. To všechno dohromady se zajímavě designovanými auty ještě nikdy na plátně předtím nebylo. A akční scény jsou opravdu napínavé, až bych to od takového filmu ani nečekal. Možná by se tímhle filmem mohli inspirovat ti žabaři, co točí Rychle a zběsile a podobné hovádkoviny. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Terry Hayes, Georhe Miller, Brian Hannant | Hudba: Brian May | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Kennedy Miller Productions | Rozpočet: 4,5 miliónov $ | Tržby: 49,000,000 $ | Ocenenia: Saturn Award (Best International Film), Australian Film Institute (Direction, Sound, Production Design, Costume Design, Editing, Music, Cinematoghraphy) Avoriaz Fantastic Film Festival ( Grand Prize - George Miller), L.A. Film Critics Association Awards (Best Foreign Film) || Návrat Mad Maxa vo velkom štýle. Veľká výprava a lepšie triky však nepriniesli čakaný úspech, omnoho skromnejšia jednička bola tržbovo dvakrát úspešnejšia. Tak isto i u mňa, vedie jednoduchšia jednička, ktorá mala pre mňa viac filmovej duše. Postapokaliptické sci-fi s prapodivnými postavami mi nikdy nesedelo. Scény s kamiónov však na dobu boli fakt ohromujúce. 60% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • Spousta vraků aut, které zbyly po natáčení filmu, se dodnes povaluje na jednom australském pozemku v Broken Hill. (Stejšn)
  • Jedním z faktorů při vybírání lokací pro natáčení byla mapa srážek, podle které na zvolených místech nemělo po dobu produkce filmu vůbec pršet. Naneštěstí pro filmaře během natáčení samozřejmě pršet začalo - na daném místě to bylo poprvé za čtyři roky. Natáčení kvůli tomu bylo zastaveno na víc než týden. (Morien)
  • V jedné scéně při pronásledování kamionu Max (Mel Gibson) dupne na brzdu a zezadu do něj narazí Humungusův (Kjell Nilsson) automobil. Při nárazu jeden ze zajatců na předku auta přijde o hlavu, ale v dalších záběrech ji opět má. (Jirka_Globus)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama