Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Děsivá představa o budoucnosti. Až dojde ropa, krev země, vypukne válka. Jen stěží si dokážeme představit život jako pouštní lidé. Zabíjet jeden druhého, aby mohl člověk přežít. Tento snímek vystihl post - apokalyptickou budoucnost lidstva. Šílený Max je opravdu šílený. Nebezpečná závěrečná akční honička brala dech. Mel Gibson sice toho moc nenamluvil, ale za to předvedl bravurní výkon. Akční film , kde hrdina není nesmrtelný a neporazitelný. Ale ze všech sil bojuje do posledního dechu. Na začátek 80 -tých let to není špatné. Tehdejší tvůrci měli, řekl bych, reálnou představivost. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Terry Hayes, Georhe Miller, Brian Hannant | Hudba: Brian May | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Kennedy Miller Productions | Rozpočet: 4,5 miliónov $ | Tržby: 49,000,000 $ | Ocenenia: Saturn Award (Best International Film), Australian Film Institute (Direction, Sound, Production Design, Costume Design, Editing, Music, Cinematoghraphy) Avoriaz Fantastic Film Festival ( Grand Prize - George Miller), L.A. Film Critics Association Awards (Best Foreign Film) || Návrat Mad Maxa vo velkom štýle. Veľká výprava a lepšie triky však nepriniesli čakaný úspech, omnoho skromnejšia jednička bola tržbovo dvakrát úspešnejšia. Tak isto i u mňa, vedie jednoduchšia jednička, ktorá mala pre mňa viac filmovej duše. Postapokaliptické sci-fi s prapodivnými postavami mi nikdy nesedelo. Scény s kamiónov však na dobu boli fakt ohromujúce. 60% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tak já teď opravdu nevím, jsem na rozpacích! Ten film měl být opravdu směšně akční nebo akčně směšný? Nebo tak nějak? Mel Džibsn (viz kouzelný dabing na Primě) ztratil scénář a improvizoval? Vernon Wells ztratil spoďáry? Fuj. Homomungus nebo co to bylo - ten herec je takový poleno, že mu radši zakryli xicht a nechali hrát jen maso od krku dolů? V roce 1981 si stále mysleli, že Punk Is not dead? A vůbec, nespletli se Village People při natáčení videoklipu? Řekl jim rejža, že točí film a ne reklamu na vrakoviště v Ohiu? A to děcko byl kluk, nebo holka? Mno, mám pár oblíbených guilty pleasure, ale tenhle film do nich nepatří. Už jen kvůli prostému detailu, že zadky tady špulí hnusný chlapi a ne Virginia Hey :-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je přesně takovej, jak měl vypadat první. Prostě správně postapokalyptická atmosféra, vostrej pirát silnic Mel Gibson a proti němu pěkně drsný protivníci, i když teda zrovna ten úplně nejhlavnější měl jen nějaký malý trenky a vypadl spíš jako otrok a druhej hlavní mělo zase díry na prdeli, takže vypadal jak když vylez z nějakýho sado maso salónu, ale jinak pankáči to byli parádní a skvělý soupeři pro Maxe, ale trošku zamrzelo, že se nekonal žádnej závěrečný souboj, ale jinak už neni na co bych si moh stěžovat. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Perfektní, akční sci-fi přesně jak ji mám rád. Už začáteční prolog je úžasný (kam se někdy hrabou ty dnešní), shrnutí důležitých událostí z prvního dílu spolu s výjevy jakýchsi válek, které způsobily konečný úpadek civilizace, jak ji známe. Hned po něm následuje skvělá, automobilová honička s úchvatnými kaskadérskými kousky. Setkáváme se s Maxem, který shání benzín (jako všichni ostatní). Má štěstí. Poblíž je kolonie, která vlastní ropný vrt. Jenže nic není zadarmo... ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • Keď sa Maxov (Mel Gibson) kamión zrazí s Humungusovým (Kjell Nilsson) vozidlom, motorkári z jeho bandy neprenasledujú kamión, ale postávajú s autami na krajnici a sledujú zrážku. (AxelWers)
  • Podľa producenta, dizajnéra a programátora hernej série „Fallout“ bol jednou z hlavných vizuálnych, filmových inšpirácií pre jej prvý diel práve tento film. V hre môžeme vidieť Maxovu (Mel Gibson) ikonickú koženú bundu, dvojhlavňovú brokovnicu, psa a niektoré postavy šialených jazdcov. (Sunwheel)
  • Spousta vraků aut, které zbyly po natáčení filmu, se dodnes povaluje na jednom australském pozemku v Broken Hill. (Stejšn)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno