Reklama

Reklama

Akta X - Návrat

(série)
Trailer 4
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA, 2016, 4 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Joel Ransom

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Lauren Ambrose, Robbie Amell, Joel McHale, Annet Mahendru, Annabeth Gish (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Téměř 14 let po odvysílání původního seriálu se otevírá další strhující kapitola Akt X v šesti epizodách, za kterými tradičně stojí tvůrce a producent Chris Carter. V hlavních rolích slavných agentů FBI, Foxe Muldera a Dany Scullyové, se opět představují David Duchovny a Gillian Anderson. V roli Waltera Skinnera, náměstka ředitele FBI a nadřízeného obou agentů, který zručně balancuje na hraně mezi loajalitou k oběma detektivům a odpovědností vůči nadřízeným, se jako obvykle objevuje Mitch Pileggi. Užijte si návrat jednoho z nejdéle vysílaných sci-fi seriálů v televizní historii, popkulturního fenoménu, který se může pyšnit cenou Emmy i Zlatým glóbem. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (134)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10.séria - 75%. Tešil som sa Návrat, pretože duo Mulder a Scullyová, ma jednoducho bavia už niekoľko rokov. Návrat ponúkne iba 6 dielov, niektoré sú slabšie, iné (tie mimozemské) sa znova vracajú ku koreňom, ktoré Akty-X tak preslávili. Bavil som sa, medzi Davidom a Gillian to furt klape. Navyše Scullyová je stále celkom kosť. Poznámka na okraj: v treťom diely, na náhrobnom kameni, pri ktorom leží Mulder, je napísané Kim Manners. Ide o jedného z režisérov Aktov-X, ktorý umrel v roku 2009. Od roku 1993 režíroval najviac epizód - 51. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo, to je další zklamání. Velká škoda, protože tito dva herci by si zasloužili top projekt. Oba dva stále vypadají a hrají skvěle. / \ Scénář je pár minut nadějný, ale pak postupně vyšumí až do odpadu. Díly se zase nedrží jedné dějové linie a je to snad ještě větší b***el než kdysi. Defacto všechno je v tom nejlepším případě maximálně tak dobré jako před patnácti lety. Takže dnes - > u b o h é. Dobře, nerozumím tomu. Asi zase cílí na jinou klientelu ala nenáročný divák s lehkou demencí toužící především po vyvrcholení vztahu M a S. / \ Přiznám se, že jsem mylně čekal něco speciálního, už i kvůli sebevědomé redukci dílů na šest. 4/10 ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Devadesátky jsou dávno v tahu. To nejlepší, co může Chris Carter pro nová Akta X udělat, je předat kompletní dozor nad nimi někomu jinému: komukoliv šikovnému, kdo nebude upřednostňovat patlalský fan servis na úkor samostatných mysteriózních epizod. Oživená mytologie působí křečovitě a nechtěně legračně, komediální díly si užijí výhradně xphiles a dramatu a napětí je tentokrát šíleně málo. Jako nezasvěcený divák bych víceméně neměl problém s odpadem. Tak zase za rok a lépe, prosím! Přístupněji. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"This is the End". Fanúšikovia možno ani nedúfali, ale dlho plánovaný návrat Muldera a Scullyovej nakoniec vyšiel. Akurát vo forme, ktorá zrejme najviac poteší iba najskalnejších z nich. Šesť dielov sa nakoniec ukazuje ako veľmi málo, pretože všetko podstatné sa deje v úvode a na konci a priestor medzi tým sa vypĺňa dielmi značne nevyrovnanej kvality. V konečnom dôsledku mal tento návrat mal určite väčší zmysel ako druhé filmové dobrodružstvo, ale nemusel by tak očividne mrhať potenciálom. Finále, ktoré šliape od úvodu do konca, síce revival uzatvára vo veľkom štýle, ale súčasne za sebou necháva príliš veľa mostov, aby mohlo byť považované za definitívne. 70% ()

okkac

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat Akt X byl celkem zklamání. 6 epizod je málo, protože hlavní dějovou linku má jen první a poslední, přičemž je to na rozhýbání děje dost málo a působí to velmi nuceně a nedomyšleně. Návíc poslední díl končí cliffhangerem. Díle mezi jsou standalone epizody, každá v jiném žánru. Je tu velmi komediální, velmi hororová, jedna mystická (s velmi WTF halucinogenní scénou) a jedna tak mezi. Nakonec je to spíše zklamání z návratu. A tím, že to končí cliffhangerem naznačuje, že se dočkáme dalších dílů. Snad to vyjde lépe. 55% ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • Ve 22. minutě dojde k vypnutí ventilátoru (umělé plicní ventilace) sestrou, hodnoty se změní a dojde k zástavě srdce. Během chvilky vstoupí do pokoje dva agenti, sestra ventilátor opět zapne a pacient je během vteřiny opět stabilní, což nedává smysl. (Winster)

Reklama

Reklama