Reklama

Reklama

Villém Tell

(seriál)
  • Francie Guillaume Tell (více)
Francie / Velká Británie / USA, (1987–1989), 30 h (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

Anthony Horowitz

Kamera:

Roland Dantigny

Hrají:

Will Lyman, Jeremy Clyde, Nick Brimble, David Barry Gray, Dana Barron, Guy Rolfe, Robert Addie, Andrée Bernard, Brian Blessed, Roger Ashton-Griffiths (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(72)

Obsahy(1)

Nespoutaný středověký hrdina, chránící dobro a věčně se ohánějící svou kuší, vás zavede do temných hlubin lesů, omámí chladem kamenných hradů a okouzlí svým smyslem pro spravedlnost. Vy, kdož rádi proplouváte rytířskými vodami lásky a dobrodružství, si přijdete na své, skromný zbojník vás zve do "svého" království vznešených atributů. (Sfinkter)

(více)

Recenze (50)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jedna ze seriálových klasik mého dětství. Frčel Robin Hood a proč nevyužít a nezpracovat další podobnou legendu? Zpracování se vcelku povedlo - přiměřená akce, sympatický hlavní hrdina a poutavá úvodní znělka. Navíc jsem si po vzoru hlavního hrdiny vyráběl nějaký čas doma kuše. :-) Zasloužené tři hvězdy. ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

I tenhle seriál patří k těm, jejichž úvodní píseň si budu pamatovat do smrti. A kuši, tu jsem si vyráběl prakticky z čehokoliv, z kolíčků, klacků, destiček, Lego(TM) kostek, papíru, trubek a už ani nevím z čeho dalšího. Taky jsem je pak prodával klukům v okolí:-) No a když udělá své i ultrasilná nostalgie, má ve výsledku cenu cokoliv dalšího dodávat? ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dejte si pozor když jíte jablko, aby ho náhodou zpoza rohu a neomylně netrefil z kuše švýcarský středověký zbojník Villém Tell. Chtělo to přidat v akčních scénách, protože tam je znát televizní původ. Přesto lze seriál sledovat celkem bez výhrad, ačkoliv jsem se neubránil srovnání s přece jen slavnějším zbojníkem ze sherwoodských hvozdů a sice Robinem Hoodem. Nešlo očekávat, že každá epizoda bude tím nejlepším, co se v seriálové produkci objevilo. Zapracoval také zub času. Přece jenom je znát, že se nejedná o nejnovější seriál. Will Lyman se své role zhostil velmi dobře. Zvýšená spotřeba jablek či prodejnost kuší nehrozí. 60% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Švýcarský Robin Hood v britsko-francouzské produkci, tenhle seriál se mi nedařilo vídat pravidelně a docela mě to mrzelo. Středověké kulisy, sympatický chrabrý hrdina bojující proti zlým utiskovatelům prostého lidu - koho by to v cynismem nedotčeném dětství neoslovilo? Vcelku ráda bych seriál zase zkoukla a tentokrát celý, jakkoliv by to s nejvyšší pravděpodobností vedlo k ubrání hvězdičky (ta čtvrtá je asi výsledkem nostalgie). Ale jak se tak rozhlížím po webu, asi to bude problém sehnat (přece jen to není taková kultovka jako "Robin of Sherwood") a čekat na TV je nejspíš absolutně zbytečné - tam radši budou donekonečna reprízovat M*A*S*H (práva za hubičku) nebo natáčet další a další díly nablblých telenovel :-/. 70% ()

kkarx

všechny recenze uživatele

Když mi bylo tak mezi 8-11 lety byl pro mně Vilem Tell dokonalá podívaná. Tuším, že to šlo na ČT někdy před večerníčkem a po Dallasu (to tenkrát byla takový hit, že babičky se nemohly nabažit). :-)) Strašně jsem se těšil už na samotnou znělku, která navodila tu správnou temnější středověkou atmosféru. Seriál stál na sympatickém Willu Lymanovi a samozřejmě legendárním schopnostem Viléma Tella. Nedávno jsem se podíval na pár dílů znovu a to jsem neměl dělat. Z dnešního pohledu je to strašně zastaralé, velmi nereálné, špatně zpracované, často s ne zrovna duchaplnou estetikou 80. let. Trvalá ve středověku mě dokáže spolehlivě vytočit! Přesto bych seriál úplně nezatracoval, na svoji dobu a pro určitou věkovou kategorii to bylo pěkné dobrodružství. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama