Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny - a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým "Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

morris22 

všechny recenze uživatele

"Jistě, pane premiére" je snad ještě o fous lepší než první řada. Řeší se zde nejen regionální a vnitropolitické, ale i zahraniční problémy, o to je větší množství možných zápletek. Například konflikt Británie s Francií o vliv nad tunelem pod La Manchem, je jedinečný. Výborný je také chystaný komunistický převrat na ostrově Sv. Jiří, nebo díl, kdy byl SIru Humphreymu odebrán jeho klíč, ten prostě nemá chybu! :) Jednoznačně pět hvězdiček. ()

S.Dedalus 

všechny recenze uživatele

Sir Humphrey: Unfortunately, although the answer was indeed clear, simple, and straightforward, there is some difficulty in justifying assigning to it the fourth of the epithets you applied to the statement, inasmuch as the precise correlation between the information you communicated, and the facts insofar as they can be determined and demonstrated is such as to cause epistemological problems, of sufficient magnitude as to lay upon the logical and semantic resources of the English language a heavier burden than they can reasonably be expected to bear. Jim Hacker: Epistemological, what are you talking about? Sir Humphrey: You told a lie. Jim Hacker: A lie? Sir Humphrey: A lie. Jim Hacker: What do you mean, I told a lie? Sir Humphrey: I mean you ... lied. Yes I know, this is a difficult concept to get across to a politician. You ... ah yes, you did not tell the truth. ()

Reklama

brzozin 

všechny recenze uživatele

Nelze psát odděleně komentář k panu ministrovi a panu premiérovi. Proto to beru obojí šmahem. Tohle nízkorozpočtové, televizní a dost debilně dabované veledílo, které české televizní stanice odsoudily na pozdní noční hodiny kanálu s nejnižší sledovaností, je příkladem nejen toho, jak skutečně vypadá pravý nefalšovaný suchý britský humor. Je to ukázka toho, jak funguje naše společnost. Příklad toho, že existuje inteligentní politická satira cílená na samostatně myslící jedince, kteří když se smějí, pak chápou čemu. Možná proto byl tento cyklus vysílán tam, kde byl. Takových lidí je totiž opravdu pomálu. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Je příjemné zjištění, že pokračování mile cynického seriálu Jistě, pane ministře neztratilo nic z kvalit svého předchůdce. Vtipy neztratily nic ze své štiplavé chytrosti a místy nevím jestli se mám smát, nebo smekat scénáristům, za geniální charakteristiku politického prostředí. Vlastně mě napadlo jak málo by stačilo k tomu, aby se tento sitcom stal z komedie dramatem. Stačilo by jen vyměnit herce, nařídit jim herecký projev ala kamenná tvář a seriál by klidně mohl být smutným politickým thrillrem. Naštěstí je "premiér" natočen tak, že může divák vysmát nejen účinkujícím postavám, ale i jejich reálnám protějškům ze skutečného politického života. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Pokračování kultovního seriálu "Jistě pane ministře" se nese v úplně stejném duchu, opět se dočkáme břitkého i suchého, britského humoru, parodujícího politiku, ale také opět musím poznamenat, že mě to zcela úplně nechytlo a k jednotlivým dílům jsem přistupoval laxně... Vesměs slušná zábava, ale nic co by mě zvedalo ze židle. "V kleci život slepic nestojí za nic, vy byste chtěl trávit život zavřený se stovkami dalších šílených, vřeštících a smradlavých stvoření, nemoct dýchat čerstvý vzduch, nemoct se pohnout, nemoct se protáhnout, nemoct myslet?" "Ne, proto nekandiduji do parlamentu." 7/10 ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Každý díl končí slovy: "Ano, pane premiére." (ČSFD)
  • Premiérka Margaret Thatcherová (v té době úřadující) byla velkým fanouškem tohoto seriálu. (ČSFD)
  • Ve 27. minutě Sir Humphrey (Nigel Hawthorne) poznamená: "Ztrátu jednoho ministra, tu lze ještě považovat za ránu osudu, ale ztráta dvou, to už je nedbalost." Nato se Bernard (Derek Fowlds) zasměje, aby dal najevo, že je vzdělaný, jelikož se jedná o citát z divadelní komedie Oscara Wildea "Jak je důležité míti Filipa": "Ztrátu jednoho rodiče lze považovat za nehodu, pane Worthingu, ale ztráta obou, to už vypadá jako nedbalost." (Ezis)

Reklama

Reklama