Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizního moderátora počasí Phila Connorse (Bill Murray) zastihne cestou do pensylvánského městečka Punxsutawney, kam jede natočit reportáž o každoročních oslavách Hromnic, ohromná sněhová kalamita. Od té chvíle se ocitne lapen v časové smyčce, která ho nutí neustále se probouzet do stejného dne, a to 2. února. Ve svém světě každý den naráží na ty samé lidi, kteří si však neuvědomují, že se Hromnice dokolečka opakují. To mu dává jistou výhodu – může tak zjistit, co žena od muže očekává, a další den se chovat přesně tak, aby na ni udělal dojem. Naštěstí je mu nablízku dívka, na níž to může otestovat. Jmenuje se Rita (Andie MacDowellová), Philova trpělivá produkční, která musí snášet jeho záchvaty vzteku, přehnané požadavky i nevrlou náladu. Philova povaha se postupně mění a on získává Ritiny sympatie. Když se jednou společně probudí, je před nimi nový den... (HBO GO)

(více)

Recenze (934)

Richie666 

všechny recenze uživatele

Zhruba od poloviny mě to začalo nudit a čím víc mě to nudilo, tím víc mi bylo jasné, že ani konec nebude nijak překvapující. Jako celek film nepůsobí špatně, ale při hlubším zamyšlení zjistíte, že není ani vtipný, ani příliš romantický, ani ničím zvláštní, přestože zápletka je poměrně povedená. Trochu mi to připomínalo Mrazíka - "Prostě teď půjdu a budu konat dobré skutky. A potom se dobrem tím na člověka proměním."... A tak se Bill Murray, který mimochodem nepředvádí bůhví jak vynikající výkon, jednoho rána "nečekaně" dočká vytouženého zítřka. Andie MacDowell se mi nelíbí a bobr za volantem komedii nedělá.. Je to veselé, ale jinak nic moc. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

75%. Hodně, hodně, hodně předvídatelná komedie, ale velmi poučná a především zábavná a pozitivní. Skvělý Bill Murray, kterého jinak příliš nemusím, a nádherná Andie MacDowell. Komedie na odlehčenou. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Moje mooooc oblíbená komedie s chytrou zápletkou, vtipným scénářem a sympatickou ústřední dvojicí (Billa mám hrozně ráda). A nechybí ani pěkné romantické chvilky :) :) Phil? Phil? Phil Connors!! Ned? ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento film považujem vôbec za jednu z najlepších komédií, aké som mal možnosť vidieť. V čase kedy hollywood produkoval jednu komédiu za druhou, ktoré boli správne romantické aj s určitou dávkou humoru vznikol aj tento pozoruhodný filmík. Najlepšie na týchto filmoch - to jest 80 a 90 roky je, že postrádali predchádzajúci pátos a prichádzali s niečim originálnym. Žiadna my fair lady, alebo raňajky u tiffanyho - ktoré sú inak geniálne - ale filmy ako krotitelia duchov, ako vajce vajcu, a v niektorých prípadoch aj policajt zo škôlky a junior. Filmy ktoré sú také pamätné. Zo všetkých, ale najviac zbožňujem tento a nie len kvôli krásne McDowellovej a ako obvykle fantastickému Murrayovi alebo skúsenej a prvotriednej réžií Harolda ramisa, ktorý ma dokáže rozosmiať kedykoľvek. Je to ten prvok času, ktorý sa neustále opakuje, deň za dňom. Všetky situácie z toho vyvodené sú absolútne fenomenálne. Viac nemám čo by som povedal. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

edit 2022: Dnes som to videl asi tak desiaty raz a ohľadom tohto konceptu, keď je hrdina uväznený v časovej nekonečnej slučke, tento film patrí k tomu najlepšiemu. A pravdepodobne to dodnes nikto neprekonal. Má to tú jedinečnú osemdesiatkovú komediálnu atmosféru ale zároveň sú postavy pojaté už deväťdesiatkovo prepracovanejšie. Hlavne prerod Murrayovej postavy je perfektný. Od otravného chlapíka cez parchanta, ktorý si novú situáciu užíva až k totálnej depresii a zúfalstvu a konečnému vykúpeniu. Proste skvelá komédia ktorá ponúka aj myšlienky na zamyslenie. Vždycky mi na konci pripadá, že ubehla strašne rýchlo. 10/10. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Skvela komedie, ktera ani jednou nesklouzne ke stereotypu, trapnosti nebo nudnosti. Origilani pribeh o tom jake by to asi bylo, kdyby se jeden den neustale opakoval, co vsechno by se dalo naucit, kolika zpusoby by se dala spachat sebevrazda a nebo jak si ziskat srdce milovane zeny. I kdyz ma film ciste komedialni charakter, o to smutneji pote pusobi scena s bezdomovcem. Ale jinak je film perfektni a smat se u nej urcite budete. Ramisovy se povedl originalni a vtipny film, ktery zvyraznil Murrayho komedialni talent a po kterem si vzdy po probuzeni zkontrolujete, kolikateho ze do dneska mame :) ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Komédia s výborným nápadom. Každý film, ktorý si pohráva s opakovaním toho istého dňa znova a znova, je automaticky prirovnávaný práve k Na Hromnice o den více. Tak výrazný je jeho zárez. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Zůstat viset v jednodenní časové smyčce je nejdřív na mašli, potom to lze využít ku prospěchu a následně je to zase na mašli... Když se však tento jednoduchý nápad dostane do rukou vynalézavého a nápaditého režiséra může z toho být velká zábava - jako v tomto případě. >90% (znám pouze cz dabing) ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

moc milá a hlavně originální komedie, od které jsem ale díky nadšeným ohlasům čekal možná ještě malinko víc.. slabší 4* ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Je nutnosť vyvážiť nemožnú komédiu niečím výživnejším- a trafila som sa teda prekrásne, táto úžasná komédia je okrem odzbrojujúceho Murrayho plná výživného humoru. Toto tak treští zábavou, plnokrvnou zábavou, že sa o fakt, že ide o najvšednejšiu moralitku, nemusíme vôbec obtierať. (Okej, ja to robím:), ale ja som nanič príklad, mňa si za príklad neberte, heej, ja robím plno toho, čo nemusím...) Nápad s deň čo deň sa vracajúcim dňom je proste all inclusive, luxusne využitý. Humor sarkastický i čierny, bez prestávky nadupaný. A to už sme zas u Billa Murrayho. Pretože tento film, to je on alebo on je tento film, to máte fuk... Tento chlapík so šialene melancholickými psími očami je absolútny, bohovský originál, stvorený na to, aby nás bavil. Prirodzená charizma. Tvár plná čarovných výrazov. No áno, neopakovateľný chlapík, čo ženy oslňuje celkom špičkovo. :))) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Víte ani nevím, kterou scénku mám vyzvednou do popředí...možná tu z píchlou pneumatikou, nebo tu z klavírem, nebo ty "smutné " sebevraždy.....to se prostě musí vidět.... ()

Beznoh 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie na téma zastavení času. Já osobně jsem se hodně pobavil. I přes to, že to je komedie, určitě obsahuje i pár myšlenek, nad kterými se v průběhu zamyslíte. Podle mě jedna ze super komedií. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě další komedie jedoucí podle šablony - hlavnímu hrdinovi (obvykle looserovi, v tomto případě spíše samolibému blbečkovi) se stane něco neobvyklého, čímž si uvědomí vlastní chyby, napraví se a díky tomu i získá dívku svých snů. Groundhog Day má ovšem něco navíc a to jednak příjemné zasazení (miluju americká maloměsta) a hlavně parádní herecké obsazení se vždy vtipným Billem Murrayem v čele. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Bill Murray je génius komedie a tenhle film je vedle skvělého scénáře založen právě na něm. No a tak celkově je to vyloženě skvělé. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Šílenost velice vydařená a ve spojení s flegmatismem Billiho Murraye prostě nenapodobytelné. Skvělý námět a roztomilá Andie, která hrála to něžné nechápavé a snadno urážlivé stvoření. Scénář vhodný sice málo okořeněný, ale dostačující. Zde je má nejoblíbenější scéna při které sem se řazal smýchy, Bill se syslem spáchá autovraždu obrázek je zde. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Výborný, výborný, výborný. Upřímně jsem se smála, dobře jsem se bavila a s radostí sledovala, jak se vše bude dál vyvíjet. Může se zdát, že prožívat jeden den stále dokola může být otrava, ale Bill si ho zpříjemňuje neuvěřitelnými kratochvílemi. Ať už si hraje na Boha, nebo se seznamuje se ženami, nebo se chce zabít, vždy se postará o skvělou zábavu..."Ale proč by krad´ zvíře?" "Třeba je to...něco...jako...úchyl!" ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Velice osobitá a příjemná romantická komedie, která patří mezi vrchol ve svém žánru. Billově postavě částečně závidím, částečně bych s ním neměnil ani na okamžik... Několik scén je tu opravdu skvělých a zapamatováníhodných a Bill Murray je vynikající.. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kouzelná věcička s půvabnou Andie MacDowellovou a Bill Murray je tu prostě báječný, zaseklý v čase hledá cestu, jak z toho ven.. To jeho tápání, pokusy, přehmaty jsou k popukání, nasmála jsem se dosyta a závěr mě opět vyloženě potěšil.. Některé filmy si zaslouží opáčko a tenhle mi za to stál.. ()

Související novinky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

31.08.2019

Čas od času se začne chystat film, který má tak bizarní námět, že jej zkrátka nelze ignorovat. Zatím nepojmenovaný snímek od studia Blumhouse je přesně tím případem. Film bude vyprávět příběh… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Reklama

Reklama