Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (464)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Kenobi měl obrovský hype, proto je tento scénáristický fail o to větší zklamání. Jsou tu výborné scény, jenže jich je hrozně málo a nedokáží vyvážit to špatné. Totální kvanta a kvanta nelogičností ve stylu nových epizod, naopak naprosto silná nostalgická nota prequelů je skoro nevyužitá. Nevím čí nápad byl udělat z Kenobiho trosku, holt bílý muž ve středních letech to nemá v dnešní době jednoduché. Nečekal bych, že u takhle očekávaného seriálu bude nejbohatší studio světa šudlit a výsledek bude působit lacině! Seriál nabízí 3 "boss fighty", první, ten na který jsme se všichni nedočkavě těšili, je zrůdnost, plivanec všem fanouškům, skutečně špatně natočený, další dva jsou o poznání povedenější (hlavně choreo, u kamery a chaotického střihu výhrady furt zůstávají), přičemž jde sakra o vykrádačku z Rebels. Práce s postavami není dobrá a když už se začne něco rýsovat, je pozdě. Ke konci musím zkritizovat kameru, která mi místy vážně neseděla a v rámci SW jsem ještě asi neviděl horším způsobem natočené (samy o sobě ne úplně špatné) souboje. Těšil jsem se moc - a dostal jsem moc... špatného, nelogického, hloupého, nefunkčního, divného a jen málo skvělého, dechberoucího, kvalitního. Občas jsem měl pocit, že nás tvůrci mají za naprostě retardy s IQ houpacího koně, nebo jím disponují oni a nebo předpokládají, že v předaleké galaxii je tří ciferná hodnota inteligenčního koeficientu nedosažitelná. Nečekal bych, že budu protáčet oči co minutu, při naprosto tupých scénách. Holt se asi nepočítalo s tím, že divák bude krom předpokládané konzumace i místy přemýšlet. Scénáristicky prostě průser, (herci můžou být sebevíc lepší, ale když mají hrát hovno, tak z něj svíčkovou neuvaří), nechápu, že takovýho taháka jako je Obi-f@king-Wan nezpracovává Filoni, popřípadě Favreau. Nezbývá než doufat, že Ahsoka se povede mnohem víc. Disney si po řadě posraných filmů (výjimkou je jen Rogue One) přidává do sbírky i první prosraný seriál. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

McGregor a Christensen se v rámci PR k tomuto seriálu zúčastnili společně několika interview, přičemž v jednom z nich se vyjádřili k Lucasovým prequelům, který jsou podle nich nedoceněný. No, já třeba prequely nikdy nepovažoval za špatný filmy, čili zrovna mnou byly doceněný už od začátku, nicméně s ohledem na to, jak negativně byly vnímány dvě dekády nazpět, tak v kontextu dnešní Disney Star Wars éry věřím, že se na ně nejeden "kritik" podívá a řekne si, kéž by dnešní SW tvorba byla alespoň na této úrovni. Až na výjimky totiž Disney opravdu působí dojmem, že nemá tušení, kam tuhle značku směřovat a jak s ní zacházet. Obi-Wan není vyloženě špatný, ale je brutálně nevyrovnaný. Občas jsou k vidění záběry, co působí úchvatně a občas v něm jsou akční scény a pasáže, co naopak vypadají až neuvěřitelně lacině. Scénář sem tam zabrnká na vážnější notu a někdy to i zafunguje, ale pak vždy přijde s nějakou nelogickou kokotinou, která to celý shodí. Hudba celkově vzato taky nepříliš výrazná. 3* není zas tak zlý hodnocení, nicméně jde opravdu o zklamání, protože zrovna zde byl potenciál mnohem větší. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jsem s tím v míru. Je to režijně totálně nevyrovnané (srovnání úvodní scény z Jedi chrámu a naprosto parodické honičky lupičů a Leiy je neúprosné), scenáristicky je to bordel, postavy se potkávají a odcházejí jakoby uprostřed něčeho podstatného. Trpí to Disney syndromem SW - má to strašně omezené mantinely, protože víme, kam to směřuje a ještě si je to zužuje tím, že to do hry vtahuje úplně zbytečně známé postavy v ústřední roli. Jenže jako kolekce hezkých set pieces, temné atmosféry inkviziční periody a zachmuřeného Ewana, který by vytáhl emoce i z hromady sušeného trusu, to prostě tak nějak funguje. Pokud si odmyslíme, že i nejlepší nová postava, posedlá Třetí sestra, nakonec moc dramaticky nedává smysl a očekávaný duel Bena a "vy víte koho" skončí předčasným odchodem jednoho týmu do šaten, je to vlastně přiměřeně zábavná a atmosferická jednohubka ze světa, který začíná připomínat mosteckou hnědouhelnou pánev. Akorát producenti už by se mohli smířit tím, že Leia, která se ledva přestala pomočovat a digitálně vyhlazený boomer Anakin možná nejsou to, co fans SW chtějí. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

1. Séria "Obi-Wan Kennobi" je úspešne na konci a môžem povedať, čisto za seba, že s výsledkom som spokojný. Nemôžem povedať, že všetky epizódy ma brali a rozhodne je cítiť, že sa tu miestami dočkáme veľkého množstva Disney momentov (ani nie Star Wars... ale vyslovene Disney - ako napríklad dialógy medzi Leiou a jej mamou mi strašne pripomínajú úvod "Brave"). Ale kto si počká, tak sa dočká podľa mňa veľmi uspokojivých momentov. A okrem toho si myslím, že Ewan McGregor ako Obi-Wan skutočne stále funguje. Aj keď by som si prial asi viac vidieť majstra, akým reálne bol a nie ako bývalého Jediho, ktorý potrebuje nájsť stratenú sebadôveru a poraziť vlastných vnútorných démonov, ale minimálne mu dokážem v tom všetkom porozumieť. Páči sa mi ako sa buduje postupne jeho vzťah s mladou Leiou a bol by som tomu aj mnohé schopný uveriť. Uvidíme či sa seriál vráti v ďalšej sérii, ktorá by možno mohla priniesť niečo trošku silnejšie, ale svoj čas s týmto projektom neľutujem. Bavilo ma to sledovať a aj s tými zakopnutiami som celkovo spokojný. Hodnotenie: B ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mistr Youda k tomu v deníku FuckDisney Times napsal: „Já názoru toho jsem, že kokotina stupidní, nápadu prosta, strojová a plytká to převeliká jest, válkám hvězdným nedůstojná zcela a slizák prkenný – Eman ten, co konstantně tváří se, jako by v rektu meč světelný zaražený měl, možná tak parawán nepřesvědčivě ztvárnil by, však Obiwana v dementa koženého proměnil. Běda, věk nadešel zmaru, zhouby a teroru audiovizuálního v předaleké galaxii poté, co Jirka Lukáš Temné síle se zaprodal, jež nyní jedy místo jedi vypouští, snaha jakákoliv, snad na pár vyjímek až, veskrze za vyližlejlu stojí a Darth Disney prohnilý mamon jen, co zasel, teď z debility galaktické sklízí a škodolibě úpadku tomu chichotá se." ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Projekt Harvester byla operace Impéria pro lov na sílu citlivých dětí. (Veskoslav)
  • Obi Wan Kenobi vo svojom živote bojoval proti trom Lordom zo Sithov. A to Darth Maul, Darth Tyranus a Darth Vader. Okrem toho bojoval aj proti učeníkom Dartha Tyranusa, a to Assajj Ventress a Savage Opress. (Bukysh)
  • Když Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) halucinuje a má vizi Anakina Skywalkera (Hayden Christensen) na Mapuzo, přízrak je oblečený ve stejném tmavě hnědém obleku rytířů Jedi, jaký měl na sobě Anakin na konci Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů (2005). Je to proto, že Kenobi ještě nezahlédl černé brnění Dartha Vadera, takže si může Anakina představit pouze v jeho bývalém obleku rytíře Jedi. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama