Reklama

Reklama

Havel

Trailer

Obsahy(1)

Co byste obětovali pro pravdu a lásku? Celovečerní film Havel přináší příběh jedné z nejvýraznějších osob naší historie Václava Havla z jeho disidentských dob, kdy ještě nebyl slavnou osobností. „Portrét státníka nečekejte,“ slibuje režisér Slávek Horák. Film se soustředí na Havlův bouřlivý osobní život, kterému dominuje boj za pravdu a správnou věc, pronásledování, věznění a také milostné vztahy, vlastní pochyby a humor. V centru všeho je pak neobvyklý a o to silnější vztah s manželkou Olgou.
Film Havel se odehrává mezi roky 1968 a 1989 a zachycuje dlouhou cestu a proměnu hlavního hrdiny od lehkovážného a úspěšného dramatika šedesátých let, přes bojovníka za lidská práva v letech sedmdesátých až po vůdčí osobnost sametové revoluce a celosvětovou ikonu. Dějiny jsou ale až v druhém plánu, film Havel nabízí především velký, vzrušující a málo známý příběh, jakých není ve světě mnoho. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

ivamka

:-DDD

Tak víš co, on tam má být mladý - viz roky v obsahu, kdy se to odehrává.

Zatím ne, ale taky jsem ho přeci nehodnotila. ;-)

na příspěvěk reagoval ivamka

Croft

Croft (hodnocení, recenze)

ibeh

O tom o nějaké oblíbenost to vubec neni to je dětinske a naivni si myslet podobne to funguje i v mediich nebo ve statnim eraru...

ibeh

ibeh (hodnocení, recenze)

Kubeska

Lanďák byl velký svéráz, takže si udělám názor sama. Všeobecně vybírat dobré herce na určité výrazné role je v naší malé zemi stejně těžké jako např. v Dánsku. Proto se ti oblíbení točí pořád do kola.

na příspěvěk reagoval DwayneJohnson, Croft

ivamka

ivamka (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

A co ty už jsi zhlédla tento unikát? Když stačí lidem, že je hlavní herec podobný hlavnímu hrdinovi tak to je smutné.

Havel by z něj asi byl odvařený a říkal by si, jsme to my nejsme to my? Omládli jsme , omládli jsme.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Uživatel ivamka smazal svůj příspěvek.

Croft

Croft (hodnocení, recenze)

Saudek je taky zid a ti jak je známo mezi si jdou občas po krku kdy mezi s ebou neustále soupeři a zavidi si i ten pověstný nos mezi očima sam uz je na smrtelný psotely takže už nemá co ztratit, do hrobu si to nevezme a já mi věřím.

na příspěvěk reagoval ivamka, Wacoslav1

Croft

Croft (hodnocení, recenze)

baddass01

Havel byl vyvolený synek z bohaté zidovske rodiny, takže o žádném češstvi ci vlastenectvi z jeho strany nemohla byt vubec rec, on cechy a Slováky a vubec slovany jednoduše pohrdal tak jako dalsi jemu podobní . Proto ty hanlive a zesmesnujici výrazy k našemu narodu a dodnes se najde stale spousta idiotu kteri to po zidech papouskuji. Ve své podstate trefne mluvil o sobe a svych soukmenovcich kteri nás tady skutečně rozkradli a zadluzili na cele generace.

knihovna

knihovna (hodnocení, recenze)

baddass01

No jo, taky jsem to četl a nejenom v Parlamentních listech. Ale - dá se Saudkovi věřit? Saudek je svůj a žije si ve svém světě. A za druhé - dejme tomu, že nekecá. Ale to že mu zavolali z Německa aby vyfotil Havla přeci nedokazuje, že věděli že bude prezident. Prostě chtěli od známého ( možná nejznámějšího ) českého fotografa vyfotografovat nejznámějšího českého disidenta. Já bych za vším celosvětové spiknutí nehledal.

DwayneJohnson

DwayneJohnson (hodnocení, recenze)

Vladajsoucna

Restituce byly schváleny tuším 1991, nevím, jak na to mohl mít Klaus zas až tak zásadní vliv, když byl ministrem financí, jinak souhlas. Jejich cesty se rozdělily po Rudolfínském projevu, kdy většina tleskala a Klaus vedle Dagmar jen strnule stál, myslím 1997.

baddass01

baddass01 (hodnocení, recenze)

„Jako prezident byl ale slaboch. Před rokem 89 ho nikdo pořádně neznal. A najednou na něj lidé přísahali. Byl to uměle vytvořený mýtus. Taky mě neměl rád. Připadal jsem mu moc „životnej“. Jedna z jeho přítelkyň zveřejnila v době, kdy už byl impotentní, jak seděla u něj, zavolala jeho žena a on řekl: „Jsem v divadle.“ To nemusel. Když začnete takto hloupě lhát, je to špatně. Paní Dagmar by mu přece hlavu neutrhla," uzavírá Saudek s drobnou vzpomínkou závěrem.

„V létě 1989 mě žádali, abych ho vyfotografoval. Z německých novin Frankfurter Allgemeine Zeitung jsem měl dostat šest tisíc marek. To byly velké peníze. Neudělal jsem to a nelituji toho. Zajímavé. Věděli, kdo bude prezidentem. Zatímco my doma jsme zůstali v napětí."

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-V-dobe-kdy-uz-byl-Havel-impotentni-a-sedela-u-nej-milenka-mu-zavolala-Dasa-A-on-ji-rekl-Jan-Saudek-beze-strachu-popisuje-o-cem-se-verejne-ani-nepipne-628668

na příspěvěk reagoval Kaufman, knihovna

baddass01

baddass01 (hodnocení, recenze)

Václav Havel: "Čecháčkové jsou vychcánkové a všichni kradou". Pravá tvář exprezidenta trpícího brutální nenávistí k vlastnímu národu. Když chce dizident obchodovat s STBákem Junkem z Chemapolu, musí si to sám před sebou ospravedlnit, všímejte si té psychologické kličky. Podívejte se sami. A velebte letiště a lavičky.

https://www.facebook.com/infowars.cz/posts/1162055637329283

na příspěvěk reagoval Croft

Související novinky

Cenu filmových fanoušků si převzal Vít Klusák!

Cenu filmových fanoušků si převzal Vít Klusák!

18.01.2021

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) dnes oznámila kompletní seznam nominací pro 28. ročník výročních cen Český lev. Celkem 190 akademiků hlasovalo o 87 hraných, dokumentárních, animovaných a… (více)

Centrum Prahy ožije 27. MFF Praha - Febiofest

Centrum Prahy ožije 27. MFF Praha - Febiofest

12.09.2020

MFF Praha - Febiofest již 18.9. 2020 odstartuje 27. ročník. Mění své působiště a jeho novým domovem se stává Cinema City ve Slovanském domě. Promítat se bude také v Ponrepu, Edison FilmHub a nově v… (více)

46. ročník LFŠ odhaluje program

46. ročník LFŠ odhaluje program

11.07.2020

Od pátečního poledne 7. 8. až do středeční noci 12. 8. 2020 nabídne Letní filmová škola plnohodnotný program, vedle historických a současných filmů se dostane i na divadla, koncerty a další… (více)

Reklama

Reklama