Reklama

Reklama

Vládcové nebes

(seriál)
  • USA Masters of the Air (více)
Trailer 2
USA, 2024, 8 h 28 min (Minutáž: 48–77 min)

Tvůrci:

John Orloff

Předloha:

Donald L. Miller (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Austin Butler, Callum Turner, Anthony Boyle, Nate Mann, Bel Powley, Barry Keoghan, Stephen Campbell Moore, Sam Hazeldine, Josiah Cross, Ncuti Gatwa (více)
(další profese)

Epizody(9)

Počas druhej svetovej vojny riskujú svoje životy letci 100. bombardovacej letky – bratstva ukutého z odvahy, straty a triumfu. (Apple TV+)

Diskuze

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Sepp37

taky že se ho zastávám, to nic nemění na faktu že sem upřímný, v tom, jaký film je a v čem spočívá jeho pointa.

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Sepp37

Má pravdu, Fury je prostě skvělý film právě díky tomu, jak dokáže zobrazit/přenést na diváka pocity VÁLKY, ale přitom je stále divácky relativně přívětivý. 

na příspěvěk reagoval Sepp37

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

jim_clark65

"Sověti mali výhodu v totalitných podmienkach"...jj totalitné podmienky mají velkou řadu výhod, kéž by snad Fico, kterého jsi volil, dostal rozum a skončil s tou hloupou a kontraproduktivní demokracií, no ne??:) Už by to chcelo mať všechny tie výhody i na Slovensku!

na příspěvěk reagoval Sepp37, meti, jim_clark65

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

jim_clark65

Sověti sice byli možná na domáci půdě a měli v určitých oblastech výhodu, nemluvě o tom že Hitler jakož to velitel stál za hovno, ale kdyby je Američani nepodporovali, tak by byla otázka času kdyby Němci v určitých oblastech prorazili a pak už by to nešlo zastavit. Jediné co Sovětům zachraňovalo prdel, byla zima která si i v jejich řadách vyžádala obrovské ztráty. 

na příspěvěk reagoval jim_clark65

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Sepp37

a hlavně ve Fury nejsou Američani oslavováni, nemá to dobrý konec, nelze si z filmu odnést pozitivní poselství, ano Norman sice přežil a vrátil se domů, ale ta válka šla s ním, ponese se to sním až do konce jeho života a část z něho tam umřela v tom tanku. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Sepp37

Fury je přesně tím, čím chce být, je to film který popisuje válku takovou jaká byla, je a vždycky bude, jako surové, bezohledné monstrum, které tě změní ve zrůdu. A když ve válce projevíš lítost, slušnost nebo náznak lidskosti, tak je 99% šance že umřeš rychle, v tom lepším případě. 

na příspěvěk reagoval Sepp37

Sepp37

Sepp37 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Lenže T-34 je aspoň zábavná kravina od začiatku do konca, taký Rambo film o tankovej posádke. Fury chce byť Saving Private Ryan o tankovej posádke ale skončil ako Peaky Blinders, všetci sa tvária drsne ale nič z toho...

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Yoshitsune

jim_clark65

jim_clark65 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Ono to nie je až taký výmysel, koľko myslíš, že padlo Sovietov v WW2? Sovietsky zväz bol veľmi kľúčový v Európe, kde sa dialo gro konfliktu. 

 

To je skoro podobná diskusia, ako pri výroku "Spitfire vyhral bitku o Britániu", no prd makový, Hurricane mal viac zostrelených strojov a aj ich viac slúžilo, Spitfire bol veľmi dobrý stroj ale bitku o Britániu vyhral Hurricane. :)

("Over half of every enemy aeroplane destroyed in the Battle of Britain was by a Hawker Hurricane, not a Spitfire. The Hurricane is known for being a reliable workhorse of the Battle of Britain, but also went on to serve in nearly every major theatre in the Second World War")

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Echelon1

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

v podstatě se Echelon1 se snaží říct, že Amerika, Británie, Francie a další státy, nic ve druhé světové válce nedělali a všechno museli odřít Rusko, Čína a Korea. 

na příspěvěk reagoval jim_clark65

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

věřím tomu, že kdyby Fury byl Ruský film, tak ho Echelon1 bude vychvalovat zbytek mu bude přikyvovat protože je to "expert" a vše bude o tom, jak hrdiní Ruští vojáci vzdorovali celé Německé armádě. Aaa here we go https://www.csfd.cz/film/67692-legenda-jmenem-t-34/prehled/ film je natočen podle skutečných událostí, nic nebylo vymyšleno, přikrášleno a nebo jinak přibarveno. 

na příspěvěk reagoval Sepp37

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

jim_clark65

Samozrejme aj strety s Tiger II boli veľkou vzácnosťou, väčšina vojakov nikdy ani jeden typ Tigerov v boji nestretla, samotných Tiger II bolo vyrobených len sotva päťsto, k tomu ich bolo viac stratených pre poruchy a nedostatok paliva, než nepriateľom.

na příspěvěk reagoval jim_clark65

jim_clark65

jim_clark65 (hodnocení, recenze)

Echelon1

Hej no, s tým Konigstigrom je to pravda, ďakujem za opravu, aj keď stále by som tvrdil, že to bol skôr viac výnimočné s tým, akú obsluhu si vyžadoval (plus tipujem, že mal aj horšiu spoľahlivosť, ako Tiger I , to ide v podstate ruka v ruke s obsluhou). 

Mne ten náter mierne bil do očí, preto to spomínam, bohužiaľ som si to všimol, inak súhlasím, po technickej stránke by som tomu filmu nemal, čo vytknúť, akčné scény sú dobre natočené, hudba je tiež v pohode :) .

Len mi to stále prišlo, akoby sa to silno hralo na niečo, na čo nemá, a graduálne to skĺzalo do ešte väčšej grotesk, ako film napredoval. Osobne preferujem T34ku oproti Fury. 

na příspěvěk reagoval Echelon1

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

 Fury

- CSFD 76% a  584. nejoblíbenější film.

- Metacritic 64 % od kritiků a od diváků 7.3% 

- IMDb 7.6% 

a Rotten Tomatoes kteří dovedou být nemilosrdný.....kritici 76% a diváci 84%

Fury také získalo dvě nominace, sice žádnou nevyhrálo, ale neni to žádná ostuda, už jen to, že ten film byl nominován za nejlepší akční film roku 2015 a  Brad Pitt byl nominován za nejlepšího herce v akčním filmu roku 2015, je sakra hodně. Žádná zlatá malina nebo tak něco, takže si chytněte za ****** a ******. 

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Jo, ten soundtrack, uf.

Velmi silný, ve spojení s výbornými hereckými výkony (Shia tady možná jeden ze svých nejlepších) a skvěle, syrově emočně napsanými scénami prostě skvělej film. 

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

jim_clark65

No, Tiger I stretávali Američania príležitostne/vzácne do konca vojny (a mali s nimi aj tank vs tank strety), film je zasadený do apríla 1945, vtedy bolo na západnom fronte podľa dokumentácie +- 20 Tiger I.  Práveže Königstiger začínal byť postupne do konca vojny prevažujúci typ a pravdepodobne ich na západnom fronte stretli častejšie, než Tiger I.

 

Inak ten útok na posledné vozidlo kolóny vo Fury, ano, štandard napadnutia kolóny je opačný, ale čítal som aj, že niekedy bolo možné zaútočiť na posledé vozidlo, no bolo to vhodné len v prípade takých podmienok, že si to posádky pred ním nevšimne (neviem síce ako, príde mi to ako klopítajúca alternatíva). 😄

 

"Možno ešte aj náter Tigru bol zlý" - Ano, je to púštna kamufláž, jeho originálny náter z Afriky nezmenili ani digitálne, ale to vďaka dobrým filtrom kamery vôbec nevadí.

 

Ja osobne mám technickú a vizuálnu stránku toho filmu veľmi rád, ako hovorím, že prostredí tankistických filmov najvyššia kvalita, obstojná kvalita aj na pomery mnohých vojnových filmov celkovo, k tomu výborná hudba Stevena Pricea. :-)

na příspěvěk reagoval jim_clark65

jim_clark65

jim_clark65 (hodnocení, recenze)

Echelon to fakt dobre napísal 👍.

 

Fury mi prišiel, že sa hral na niečo, na čo objektívne nemá, prišlo mi to, ako "wannabe Saving private Ryan". Scenár polopriemerný, akcia je pritiahnutá za vlasy (niekedy až priveľmi, ten záver je obzvlášť blbosť), herecké výkony sú v pohode, ale mám taký pocit, že Shia to hral až príliš silene. Najmä už tá začiatočná akcia je vstupom do toho, ako "wannabe" chce tento film byť.

Šanca, že by stretli Tiger je viac než nepravdepodobná, aj keď už bol pomaly koniec vojny (väčšinou by si stretol Panzer III, IV alebo Panther, Tiger - výnimočne, a Königstiger skôr nikdy).

To, čo spravil Tiger je tiež sprostosť, najprv nezasiahol prvý (a potom posledný) tank v rade (taký Knispel alebo Wittmann by narobili inú šarapatu, Tiger bol síce, taký aký bol, ale v rukách skúsenej posádky vie narobiť dosť veľké problémy), potom vyšiel z úkrytu, následne Shermany šli vedľa seba fakt ako jeden veľký cieľ, čo je tiež na efekt, pretože Tigru trvá otočenie veže 360 asi minútu, tak si od toho odvoďte, aké by bolo lepšie, ak by boli tie Shermany ďalej od seba. Možno ešte aj náter Tigru bol zlý ale aspoň to bol echt Tiger z Bovingtonu, ktorý bol zasiahnutý v Afrike (ak si dobre pamätám) = čo je veľké plus. Asi dve veci sú naozaj dobré na Fury, a to spomínaný ozajstný Tiger a účes Brada Pitta :D . Najviac ma na tom zaráža, aké vážne sa to snaží byť ale nevie to podložiť tú vážnosť, pôsobí to tak vyumelkovano a v podstate to graduálne skĺzava do väčšej sprostosti, ako film napreduje. Oproti tomu spomínaný T-34 vie, čo je už od začiatku, a celkovo by som tvrdil, že aj napriek tomu, aká je to blbosť, aspoň sa to na nič nehrá a obzvlášť začiatočná akcia je fakt super. Nikomu neberiem, ak zbožňuje Fury, ale treba uznať, že je to dosť vratké a celkovo banálne. :)

(plus stiesnenosť v tanku je oveľa lepšie zobrazená v T-34, ako vo Fury, mal som oveľa lepší pocit, aké to asi bolo vtedy v T34ke, navyše ten bullet-time bol fakt efektívne využitý)  

na příspěvěk reagoval Echelon1, Sepp37

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

I ten "dej a situáciu vo filme" si popísal nezmyselne, pretože žiadne "otvorené, nekryté priestranstvo" tam nebolo, ale dom, stromy, kroviny. Skrátka tvoje dedukcie "z brucha" sú chybné, ale nikto z toho nerobí drámu kvôli filmu, skoro každému je to šumák. Zvyšné štyri riadky tvojho komentu sú zbytočný emocionálny úlet. 😊

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Echelon1

Já taky nepíšu, že je to realisticky a nebo věrohodně zpracováno, jen sem popsal situaci a děj který se odehrával v té části filmu. A co se týče urážek, seš to ty který už dva roky velebí Rusko a je nadšený z toho, co Rusko dělá na ukrajině ? Jo seš jeden z těch, což je taky důvod, proč sem se s tebou nebavil a bavit nehodlám, zde sem porušil své pravidlo, což mně osobně hrozně moc mrzí, protože bavit s někým takovým v slušné rovině je fyzicky i psychicky nemožné. Tak si tady hezky povídej s TheDarKnig a všechno bude zalité sluncem. 

na příspěvěk reagoval Echelon1

Související novinky

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Tom Hanks plánuje pokračování Greyhound

Tom Hanks plánuje pokračování Greyhound

13.04.2022

Herec Tom Hanks (Most špiónů, Sully: Zázrak na řece Hudson) a jeho produkční partner Gary Goetzman (Zprávy ze světa, Soukromá válka pana Wilsona) si zřejmě našli nový domov na streamovací službě od… (více)

Fukunaga a cyberpunkový komiks

Fukunaga a cyberpunkový komiks

28.03.2021

Režisér první řady Temného případu či nové bondovky Není čas zemřít Cary J. Fukunaga si vybral svůj příští snímek. Bude jím adaptace cyberpunkového komiksu Tokyo Ghost pro studio Legendary. Příběh se… (více)

Reklama

Reklama