Reklama

Reklama

Vládcové nebes

(seriál)
  • USA Masters of the Air (více)
Trailer 2
USA, 2024, 8 h 28 min (Minutáž: 48–77 min)

Tvůrci:

John Orloff

Předloha:

Donald L. Miller (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Austin Butler, Callum Turner, Anthony Boyle, Nate Mann, Bel Powley, Barry Keoghan, Stephen Campbell Moore, Sam Hazeldine, Josiah Cross, Ncuti Gatwa (více)
(další profese)

Epizody(9)

Počas druhej svetovej vojny riskujú svoje životy letci 100. bombardovacej letky – bratstva ukutého z odvahy, straty a triumfu. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (90)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Seriálová kanonáda roku 2024 pokračuje a tentokrát přihazuje ruku k dílu Apple s dost možná nejlepší záležitostí z druhé světové, kterou letos uvidíme, pač nejspíš ani žádná jiná konkurence nebude. Zóna nezájmu samozřejmě jen pokukuje z poza okna a tiše závidí. Seriál se zaměřuje na letce 100. bombardovací letky a myslím, že nic filmově bližšího letectvu jsem zatím neviděl, ta hrůza pilotů a co vše musí podstoupit je až hmatatelná a žral jsem celý seriál bez mrknutí oka. Z postav nejvíce zaujme Austin Butler,Callum Turner a Nate Mann-Rosenthaal byl fakt neskutečnéj borec, který měl andělská křídla na zádech. V menší roli potěšil i Barry Keoghan, ale trochu mě na seriálu štvalo, že se tu střídalo hromada postav díl od dílu a nešlo si pořádně vytvořit vztah, ale vzhledem k tomu na jaké sebevražedné mise byli vysíláni to nemůžu příliš vytýkat.  Nejlepší díly jsou bez debat číslo 3 a 5 což byly nejakčnější pasáže a byl to slušnéj Battlefield ve vzduchu, kde občas Fukunaga překvapil i příjemným Gore a závěr je správně dojemný. Líbilo se mi ,že zde došlo i na koncentrační tábory a taková vzpoura ve finále je slušná atmosférická perla. Za mne úžasná záležitost, která druhou světovou přibližuje trochu z jiného úhlu, ale dělá to poctivě a se srdcem. Fukunaga se tedy tématu zhostil z grácií a rozhodně si může připsat úspěch. Na plný počet nechybí mnoho. 85% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávaný válečný epos pod taktovkou Fukunagy, s dozorem takových jmen jako Hanks či Spielberg, konečně spatřil světlo světa. Sice to úplně nedosahuje kvalit Bratrstva ohrožených (to byl jednoduše mimořádný kinematografický zážitek). Ale safra!...I tak se jedná o pozoruhodné dílo, které ve vás bude rezonovat ještě hodně dlouho po zhlédnutí! Masters of the Air sází na 2 aspekty, v kterých vyniká oproti většině své konkurence. Zaprvé...Popisuje příběh amerických pilotů bombardérů za 2.světové války, který nikde jinde moc nenajdete. A zadruhé...Nabídne naprosto špičkové herecké výkony. Od všech zúčastněných. A zápletka? Rozehrává sice partii na více místech zároveň. Ale funguje. Ať už se jedná o prostý každodenní život na základně, nebo adrenalinové sekvence během leteckých soubojů, či i vykreslení zajatců v nacistických táborech. Tohle jsem si užil. Za mě dávám 8/10 ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Duo S. Spielberg a T. Hanks sa spojili tretí krát a vznikol tento výborný seriál, na ktorý sme čakali roky. Odhadoval som tak 5-6 rokov, ale užívateľ Paxxx.cz to napísal presnejšie. Čas letí,,,Na úvod pochválim obsadenie na čele so sympatickým Butlerom, skvelé bojové scény, ktorých mohlo byť viac, kvalitnú hudbu, dobré mini príbehy, ktorými je pretkaný celý seriál a kvalitné i poučné dialógy, ktoré verne zachytávajú dobu i pocity ľudí, ktorí v tej dobe žili. Samozrejme je tu hromada postáv, v ktorých sa bude treba zorientovať, ale tak po 3. epizóde budete ako ryba vo vode. Akčné scény sú výborné, no takmer všetky súboje sú hromadné, nemecké i americké stíhačky vidíme len z veľkého odstupu, bez nejakých detailných záberov, komornejších súbojov, pretože všetko sledujeme z pozície bombardérov B-17. Oceňujem hlavne dokonale zvládnuté scény v B-17, spoluprácu všetkých členov posádky, divák má naozaj jasnú predstavu o tom ako to na palube lietajúcich pevností fungovalo. Zamrzí ako málo priestoru dostal deň D, ten 10 diel tu naozaj chýbal, myslím, že by určite bolo o čom. Mal som pocit, že si v posledných dieloch tvorcovia dosť naložili, snažili sa zachytiť z každého niečo, no jednoducho nebol čas, aby sa to rozvinulo do podoby s akou by bol divák úplne spojný. Téma vojny je tak bohatá na udalosti, že aj 20 dielov by bolo málo, ale radujme sa aj z toho málo čo vzniklo. Seriál určite nesklame, na tému letci nič lepšie nenájdete. 90%. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Zoufale scénáristicky ploché postavy, absolutně seriál nefunguje v rovině, kdy by měl divák navázat vztah s postavami. Příběh letců je příliš neosobní, nevýrazný, naprosto žádné emoce, i když jsou za kamerou velká jména. Výprava je dech beroucí, bojové scény dokonalé. Vidíte, že letecká kampaň nad Evropou nebyla žádná sranda, ale brutální boj, kdy šlo USAF hlavou proti zdi. Ztráty byly naprosto šílené první měsíce války. Respekt za oběti, které letci přinesli (technické týmy bohužel zůstaly v pozadí), navzdory tomu, že věděli co je čeká (60% ztráty). Doufám, že to není masová příprava na věci budoucí. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Je skvělé, že po Bratrstvu neohrožených a Pacifiku vznikl vysokorozpočtový seriál vzdávající hold také posádkám bombardovacích letounů. Ať jsou hrdinové vyprávění ve vzduchu, nebo uzemněni v zajateckém táboře, jedná se se o napínavou a vtahující podívanou. Ta navíc disponuje majestátním ústředním hudebním tématem B. Neelyho a natolik zdařile sestříhanou úvodní titulkovou sekvencí, že mi pokaždé šel mráz po zádech, a když to přeženu, tak jenom ta by stačila na maximální hodnocení. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (17)

  • V seriálu můžeme pozorovat stíhací letadla P-51 Mustang (vylodění v Nomandii a letci z Tuskegee) ve verzi P-51D s kapkovitým krytem kabiny. Ve skutečnosti se vylodění v Normandii ve většině účastnila letadla ve verzích P-51B a P-51C. Obdobná situace je v případě náletu na radarovou stanici v jižní Francii letci z Tuskegee. Zde v epizodě vidíme také P-51D, ovšem útok provedla letadla P-51C. V záběrech si můžeme všimnout, že pilot Westbrook (Jonathan Jules) má na letadle nápis: „Little Lil.“ Toto letadlo P-51C bylo ve skutečnosti sestřeleno až 1. dubna 1945 a pilotoval jej William P. Armstrong, který zahynul. (DBlitz)
  • B-17 Flying Fortress se stal se třetím nejvyráběnějším bombardérem všech dob za čtyřmotorovým Consolidated B-24 Liberator a víceúčelovým dvoumotorovým Junkers Ju 88. (Maulincio)

Související novinky

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Tom Hanks plánuje pokračování Greyhound

Tom Hanks plánuje pokračování Greyhound

13.04.2022

Herec Tom Hanks (Most špiónů, Sully: Zázrak na řece Hudson) a jeho produkční partner Gary Goetzman (Zprávy ze světa, Soukromá válka pana Wilsona) si zřejmě našli nový domov na streamovací službě od… (více)

Fukunaga a cyberpunkový komiks

Fukunaga a cyberpunkový komiks

28.03.2021

Režisér první řady Temného případu či nové bondovky Není čas zemřít Cary J. Fukunaga si vybral svůj příští snímek. Bude jím adaptace cyberpunkového komiksu Tokyo Ghost pro studio Legendary. Příběh se… (více)

Reklama

Reklama