Reklama

Reklama

Suburra

  • Česko Krvavé předměstí (více)
Trailer 4

Řím je město moci, kde zločin hledá co nejpřímější cestu, jak všem vnutit svůj vlastní zákon. Film Suburra je příběhem o velkých penězích roztočených kolem plánované výstavby, která má pobřeží v Ostii proměnit v italské Las Vegas. Tento projekt mají pomoci prosadit zkorumpovaný politik Filippo Malgradi, zapletený až po krk s podsvětím; mafián známý jako Číslo 8, který je hlavou mocné rodiny ovládající území Ostie, a především Samuraj, nejobávanější představitel římského podsvětí a zástupce mafie z jihu. Mechanismus dokonalého plánu se ale začíná rozpadat kvůli lidem, kteří žijí na okraji těchto mocenských her. Příběh o zločinu se odehrává ve velmi krátkém časovém úseku sedmi dní, během nichž se rozpoutá brutální válka, která nakonec do svého mlýnku na maso vtáhne vinné i nevinné, zločince, obyčejné lidi, zaprodané politiky i chamtivé kardinály. Poslední den pak nastává Apokalypsa. (CinemArt)

(více)

Recenze (488)

jerenymo 

všechny recenze uživatele

Wauuuuuu, tohle byla teda pecka. Mafiánský filmek s několika dějovými liniemi, které se postupně začnou proplétat. A samozřejmě se všechny problémy řeší pomocí italské horkokrevnosti. Zasloužených 5 hvězd a k tomu všemu podmanivý hudební doprovod. PECKA ()

Dejvi21 

všechny recenze uživatele

Suburra je v mnoha ohledech výborný film. Skvělí herci pod taktovkou skvělé režie servírují skvělé herecké výkony za doprovodu fantastické hudby a jedinečných kulis starého i moderního Říma. Jediný zádrhel, který mé hodnocení sráží o hvězdu níže, jsou dějové mezery, pravděpodobně způsobené nuceným zkrácením stopáže. Viz SPOILER: Co se stalo s poslancovým synem? Jak může "obyčejná" smažka najít obydlí obávaného "Krále Říma"? A proč nemá tento král ochranku? Dějová linka kolem papeže si pak zřejmě jen pohrává s divákem, protože vede jen do slepé uličky. ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Fascinující koktejl korupce, vášní, politiky, sexu a moci. Sollima ukazuje, jak snadno lze semlít lidskou bytost, jak podceňovaní nakonec mají silný vliv na celkový výsledek mocenských her a nádherně splétá osudy jednotlivých postav. Soundtrack dokonale doprovází děj, jantarový déšť za bouřky na svatopetrském náměstí je nazapomenutelý. Závěrečná scéna mi však připadala nelogická, a to film stojí v mém pohledu jasných pět hvězd. Na prahu pěti. ()

poet 

všechny recenze uživatele

Príklad toho ako všetko dokáže skomplikovať jedna dobrá jebačka :)... Politika cirkev a mafia v úžasnom talianskom kolorite ktorý dokáže strthnuť aj otrlého divaka. Postavám síce nie je čo zavidieť ale svoje úlohy zvládajú dokonale. A samozrejme hudobná stránka v podaní M83 dodavaju tejto snímke tu špecifickú atmosféru. ()

majo_svk 

všechny recenze uživatele

Často sa nestáva, že by mal človek pri sledovaní filmu také intenzívne vnútorné pocity ako pri Suburre. Je bravúrne spracovaná a zahraná v každom detaile. Drsné, špinavé a kruté zobrazenia sveta, v ktorom žijeme a ktorý naozaj taký je. Svet, v ktorom je apokalypsa na spadnutie. Svet, v ktorom môže nastať každým dňom. Bežne tieto situácie nevidíme, ale dejú sa. Ak sa do nich človek raz dostane, už nie je cesty späť. Korupcia, drogy, sex a vraždy. Prepojenia najvyšších politických predstaviteľov s organizovaným zločinom. Ľudia, spoločnosť a štát v ohrození. Sú v tom obrovské peniaze a projekty, aké si bežný človek nevie ani predstaviť. Miznú ľudia, vraždy sú na dennom poriadku a súboje medzi organizáciami sú nekonečné. A to všetko pre peniaze, moc a majetok. V Subure je to všetko vypovedané tak presvedčivo, že dostanete priamy zásah do vnútra. Neviem, či je to strach alebo niečo iné, ale prežívanie bude extrémne intenzívne. Za posledné dva roky najlepší thriller, aký som videl. Naozaj paráda. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele

Pro hodnocení č. 300 to chtělo něco eňo ňuňo. A taky že jo, Shakespeare by si na konci nestihl dělat poznámky. Temná propršená desprese, ze všeho, ze všeho. Pro rozveselení nedělního odpoledne jsem si asi fakt měl pustit nějaký (jakýkoli) jiný film. Ve filmu se není s kým identifikovat, vnucuje se pocit, že kdyby to celé skončilo atomovým hřibem nad Římem, bylo by to nejlepší. Ale inspiraci z konce Alien vs. Predator 2 si tvůrci z nějakého důvodu nevzali, takže po dvou hodinách v divákovi zůstává v závěrečných titulcích se rozpouštějící koktejl snad všech dostupných negativních emocí. Až pak přichází na řadu úvahy o filmu jako takovém, o jeho zpracování a hereckých výkonech. Není vlastně moc co vytknout, naopak - vyzdvihnout si zaslouží podmanivá hudba. Řím je pro nátáčení vděčným místem, takže... hodnotím za plný zásobník, i když především ze začátku jsem se obával mírných náběhů na rozbředlou nudu. "Musím být znovu zvolen!" ()

Smisek 

všechny recenze uživatele

Přál bych si dát tomu filmu víc hvězdiček. Kamera, střih, hudba a napětí, kdy člověk sleduje spoustu pomalu se rozvíjejících dějových linek, a čeká jak se protnout..no..očekávání stranou..ve výsledku z toho nakonec průměrná gangsterka se spoustou otazníků..asi mi to holt nesedlo..škoda.. ()

bolan 

všechny recenze uživatele

Mafiáni, to už dnes není Al Pacino, ani brooklynský kuchař krající maso pro celou ulici. Jsou to hlavně cikáni, vexláci, lůza a zkorumpovaná velebnost. Vždy rád vidím realistické podání jako v Suburra nebo Gomorra. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Moderný (nielen) mafiánsky - dovolím si tvrdiť, že - veľkofilm, ktorý časom nadobudne dozaista veľkú hodnotu. Vynikajúco načrtnuté spletité vzťahy medzi miestnym organizovaným zločinom, politickými predstaviteľmi krajiny a celkovo verejným životom v Taliansku (respektíve konkretnejšie v Ríme), navyše, čo veľmi oceňujem, natočené veľmi osobitým štýlom (a prístupom), nuž a s priam vynikajúcou (obrazne povedané antickou) kompozíciou, ktorá po celý čas krásne a maximálne plynulo graduje, a necháva teda diváka po dobu celej stopáže plne sústredeného. Po stránke hereckej taktiež brilantné, no a najväčšmi z môjho pohľadu vyčnieval Alessandro Borghi (ktorý si v tom isto roku "strihol" i rovnako skvelo zahranú rolu v taktiež skvelom, o čosi menej známom, Non essere cattivo). Nuž a neopomenuteľný je i mrazivo presne sediaci soundtrack, ktorý mi v hlave bude rezonovať ešte veľmi dlhú dobu. Aby som to ale celé uzavrel, vynikajúca snímka, ktorou ma Stefano Sollima (ktorého dozaista čaká skvelá filmárska budúcnosť) opäť raz fascinoval. Ľutujem snáď len to, že som neabsolvoval kino-premietanie, keď sa naskytla taká možnosť. 100% ()

tragicus 

všechny recenze uživatele

Naprostá absence výkonné moci, kromě té zločinné. Všude vystupující voda, ať už ve formě téměř neustávajícího deště, jezera, či moře, voda, která mění, ale také odhaluje. Voda, která mění město a vyvádí z rovnováhy, když z počátku všemocní antihrdinové, kterým za celý film nevstoupí do cesty zákon, jsou náhle zničeni jednou nahodilou a vlastně pro ně naprosto nicotnout záležitostí, se kterou se bez odkladu a problémů vypořádají. Ale narušený status quo, touha po větší moci vyvolá vlny, které nevyšumí, naopak v rezonanci rostou jedna po druhé až v apokalyptickou povodeň, která vše utopí, jako by je bůh trestal za jejich namyšlenost a přesvědčení o vlastní nezranitelnosti. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Film má našlápnuto hodně dobře. Líbí se mi italské (neamerické nefrancouzské nečeské) pojetí a trocha inovace v žánru. Vynikající rozbor psychologie postav. V dobrém slova smyslu zvláštní herci. Solidní zvraty. Kdyby měl film ještě o takových 20 minut více, nezlobil bych se. Ano, některé filmy si mohou dovolit utnout a nechat zbytek na domyšlenou. Tady to není ideální. Něco mi sakra chybí. Škoda, nechybělo mnoho od sesazení přeceňovaného Godfathera z trůnu. 8/10 ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Temná, realistická gangsterka z prostredia Ríma, mafia, skorumpovaní politici a do toho magická hudba M83! A ono to spolu neuveriteľne funguje. Sollima má všetko pekne pod kontrolou, servíruje jeden lahôdkový záber za druhým a vďaka výborne prepracovaným postavám pomaličky buduje svoju víziu. Mimoriadne pôsobivý zážitok. Soldado je v naozaj dobrých rukách. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Za mě dost přeceňovaný film...No pro mě nic nového...V Itálii je to pořád jak za starého Říma a tohle ztvárnění Sodomy a Gomory ve mě nezanechalo hlubší dojem...Jo, taková "Gomorra" z Neapole, to je aspoň síla...Za mě 70% ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštne podané, kde v podstate nemáme hlavného hrdinu či dokonca kladnú postavu, napriek tomu a možno aj preto sa mi to vlastne páčilo. Začiatok vám príde ako úplný chaos, treba však vydržať nakoľko neskôr to všetko do seba skvelo zapadne, osudy postáv sa prepletú a tak nastane zápletka na ktorú sa riadne dobre pozeralo. Fandiť sa nedalo nikomu, napriek tomu som sa nevedel odtrhnúť od obrazovky. M83 skvelá hudba, tým ako sa nehodila, vlastne pasovalo skvelo. Koniec ma stál piatej hviezdy, od tak prepracovaného deja som čakal teda lepšie ukončenie. Ale inak silné 4*. ()

Helldo 

všechny recenze uživatele

Tak kdo by to mohl o tomto tématu natočit lépe než-li sami Italové... Solimův Kmotr, sic s menší noblesou, spojuje vše co si pod pojmem Mafia, dokážete představit a co je hlavní, šlape mu to. Hudba už tu chválena byla, takže jen ještě vyzdvihnu perfektní práci s kamerou a solidní výkony neznámých tváří. Doporučení patří každému, kdo rád chytré, přímočaré příběhy s aktuálním přesahem a bez zbytečné omáčky. ;) ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Silne atmosfericky a mrazivo drsny taliansky kusok. To prepojenie a praktiky medzi podsvetim a politickymi spickami a nemilosrdne plnenie si obchodnych planov par vyvolenych, co prerasta az v politicku objednavku, je fakt hnusne. Mnohi pesiaci, smazky, skorumpovani politici, ale nakoniec i predstavitelia toho najbrutalnejsieho podsvetia az po obycajne slapky a nezainteresovanych si to pekne vyzeru. Mimoriadne trefny film. Odporucam. Varujem vsak, ze film urcite budu tazsie travit jemnejsie povahy. Napriek tomu vsak film divaka oslovi. To, ake pocity v nom zanecha, je uz vec ina. Po technickej stranke nemam filmu tiez do vytknut. Zaverecna obrazova metafora, ked dazd vyplavi obsah kanalov, je mimoriadne trefna a definitivna. Kiez by sa to svinstvo, co sa perie i na Slovensku vyplavilo na denne svetlo. ()

Související novinky

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama